Grilla grönsaker – 3 goda recept

Grönsaker ska inte underskattas – de blir helt magiska att lägga på grillen! Grilla flatbread och fyll med en frisk gurksallad och yoghurt. Att grilla aubergine tar lite tid så här krävs tålamod! Men det kommer det vara värt när du väl sätter tänderna i den mjuka, krämiga auberginen med misomajonnäs. Vår favorit är maxad sötpotatisnachos med majs och pecorino – en grön twist på den klassiska nachotallriken!
Grilla smidigt
- Använd gärna ett grillhalster eller grillspett så blir det lättare att grilla grönsaker som är skurna i mindre bitar.
- Egentligen behövs inte så mycket mer än olja och salt för att få goda grillade grönsaker. Men vill du kan du hacka ner lite färska örter eller vitlök i oljan.
- Undvik att skära grönsakerna för tunt, då är det lätt att de bränns eller blir torra.
GRILLADE FLATBREAD MED FETAOST, GURKA OCH DILL

De mjuka bröden behöver bara grillas en kort stund innan de kan fyllas med yoghurt och en snabb gurksallad.
SÖTPOTATISNACHOS MED MAJS OCH PECORINO

Grön och god twist på den klassiska nachotallriken som är generös nog att serveras som huvudrätt!
GRILLAD AUBERGINE MED MISOMAJONNÄS

När auberginerna får tillräckligt med tid på grillen blir de mjuka och krämiga inuti. Ett suveränt tillbehör på buffébordet eller till andra grillade rätter.