Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sötpotatisnachos med majs och pecorino

07 jul, 2023
AvLouisa Lorang
Recept på sötpotatisnachos med majs och pecorino
columbus leth
Du måste testa denna grillade variant på det klassiska fredagsmyset – sötpotatisnachos med majs och pecorino.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Friterade hasselbackspotatisar med tångromBrand logo
Friterade hasselbackspotatisar med tångrom

Sötpotatisnachos med majs och pecorino

Nachosen kan serveras som huvudrätt för två personer eller som snacks för fyra.

Så gör du sötpotatisnachos med majs och pecorino
columbus leth

4 portioner

Annons

Du behöver:

500 g sötpotatis
2 msk olivolja
Salt

Topping:

2 majskolvar
1 msk olivolja
Salt
200 g tomater
100 g pecorino eller annan hårdost
2 nävar färsk koriander
2 msk inlagd jalapeño
2 msk oliver

Servering:

1 dl crème fraiche
1 lime
Tomatsalsa

Gör så här:

  1. Skala sötpotatisen och skär den i 1 cm tjocka skivor på längden. Pensla skivorna med lite olja och tillaga dem på grillen i ca 5 minuter på vardera sida tills de är gyllenbruna och mjuka. Om du lägger på ett lock går det snabbare. Krydda med salt.
  2. Topping: Dra av bladen från majskolvarna. Pensla majsen med lite olja och grilla runtom i ca 10 minuter tills majsen är mjuk. Krydda med salt. Skölj tomaterna och skär dem i tärningar. Riv osten. Hacka koriander och jalapeño grovt. Skär oliverna i skivor.
  3. Servering: Skär av majskornen från kolvarna. Lägg upp sötpotatisen på en tallrik eller på 4 små tallrikar. Toppa med majs, tomater, riven ost, koriander, jalapeño och oliver. Servera direkt med crème fraiche, limeklyftor och salsa.

Foto: Columbus Leth

Annons