Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

3 efterrätter med rabarber – årets bästa primör

29 apr, 2025
3 efterrätter med rabarber – årets bästa primör
Sugen på en härligt vårlig efterrätt eller något gott till kaffet? Baka en sötsyrlig tarte tatin, rabarber-mazariner och ugnsgratinerad rabarber med krämigt yoghurtskum till. Så gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Rabarber är en av vårens mest efterlängtade primörer – syrlig, färgstark och full av möjligheter. Den passar perfekt i efterrätter där dess friska smak får stå i centrum. Gör årets första rabarberpaj som en tarte tatin istället eller låt rabarbern få gott sällskap av vit choklad i en somrig liten mazarin. För den som vill låta rabarbern tala för sig själv är ugnsbakad rabarber det perfekta valet. Med ett friskt yoghurtskum är smaken av sommar ett faktum!

Tarte tatin med rabarber

Tarte tatin med rabarber och vaniljglass
Stine Christiansen

Ta sommarens obligatoriska rabarberpaj till nya höjder – genom att vända den upp och ner!

Annons

Recept: Tarte tatin med rabarber

Ugnsbakad rabarber med yoghurtskum

Ugnsbakad rabarber med yoghurtskum
Stine Christiansen

Baka den syrliga rabarbern mjuk i ugnen och servera med ett friskt, lätt yoghurtskum.

Recept: Ugnsbakad rabarber

Rabarber-mazariner

Rabarber-mazariner med vit choklad
Stine Christiansen

Vit choklad, rabarber och sommarkänsla – du får allt i ett och samma lilla bakverk!

Recept: Rabarber-mazariner

Annons