På gästernas begäran – nu gör tacoburgaren comeback på Max

22 okt, 2020 
AvEmma Castman
Nya Grand Deluxe Crunchy Nacho på Max
Tycker du om taco? Då kommer du förmodligen att älska Max nygamla tillskott på menyn – Grand Deluxe Crunchy Nacho och Habanero Cheese.
Annons

Nyligen kom beskedet att burgaren Grand Deluxe Crunchy Nacho och tillbehöret Habanero Cheese gör comeback på Max menyer – men i en uppdaterad version.

Den här gången serveras den texmex-inspirererade hamburgaren nämligen i ett sesambröd. Burgaren går antingen att få med nötkött, halloumi eller Plant beef, och innehåller precis som förr ostnachochips, jalapeñomajonnäs och picklad rödlök.

– Tacos och texmex som fredagsmys har blivit en slags markör för samtiden och vi, som gärna driver smakinnovation framåt, var sugna på att fånga fenomenet i en burgare, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max, och fortsätter:

– Vi har täckt in stora delar av de smaker och texturer som kännetecknar tacos; ostnachochipsen är krispiga och lite salta, jalapeñomajonnäsen är krämig och klädsamt stark, den picklade rödlöken är sötsyrlig och nötkött eller Plant Beef kryddas med vår egen tacomix. Ja ni hör ju att det är svårt att lämnas oberörd av den smakupplevelsen.

Annons

Grand Deluxe Crunchy Nacho och Habanero Cheese serveras mellan den 22 oktober och den 13 januari.

Taco – Sveriges mest populära maträtt

För nionde året i rad har matkommunikationsbyrån Food & Friends presenterat sin årliga undersökning om hur vi handlar, lagar och äter mat i Sverige – och på listan över vad folk helst äter på helgen toppar inte helt oväntat taco.

Spana in hela topp tio-listan här:

  1. Taco
  2. Kyckling
  3. Biff med tillbehör
  4. Pizza
  5. Fisk
  6. Grillat
  7. Spagetti köttfärssås
  8. Hamburgare
  9. Vegetariskt
  10. Lax

Foto: Max

LÄS MER:

Annons
Innehåller annonslänkar