Artikeln innehåller reklamlänkar

Skapa årets vackraste vinterbröllop – här är allt du behöver

28 aug, 2023 
AvElin Fredlund
Vinterbröllop
Det finns många olika fördelar med att ha ert bröllop utanför den stora högsäsongen sommartid. Vi har samlat alla våra bästa tips för ett magiskt vinterbröllop – allt från planering till meny och dekorationer.
Annons

När man tänker på ett bröllop i Sverige ser man oftast framför sig en solig sommardag i juni. Men ett vinterbröllop är inte att underskatta! Om man tänker efter är det faktiskt få saker är så romantiska som vintern – föreställ dig en tänd brasa, varm dryck och mysiga fårskinnsplädar. Som hämtat ur en av Narnia-filmerna!

Så planerar du ett lyckat VINTERBRÖLLOP

Vi har samlat våra bästa tips för att planera det ultimata vinterbröllopet, med allt du behöver veta – både som blivande brud och som gäst.

Vinterbröllop dukning
Foto: Royal Design

Vad är fördelarna med ett vinterbröllop?

Det finns många fördelar med att gifta sig under vinterhalvåret. Till exempel är det mycket lättare att få tillgång till sin drömlokal då det inte är alls lika högt tryck som under vår och sommar. I och med att det är färre personer som gifter sig under denna period blir det dessutom extra speciellt – om ni har många i er umgängeskrets som gifter er samtidigt kommer er dag kommer inte att försvinna i mängden och gästerna kommer att vara supertaggade på fest.

Annons

Vad har man på sig på ett vinterbröllop?

Gå på det som känns rätt för dig! Det finns inga skrivna regler kring vad du får och inte får ha på dig. Däremot kan det vara en idé att välja en brudklänning med långa ärmar, alternativt att ha ett tunt lager under brudklänningen. Som gäst kan du också jobba med lager-på-lager-principen, alternativt välja ett tjockare material på kläder så som sammet. Om delar av festen eller vigseln hålls utomhus kan det vara härlig med en hellång kappa i fuskpäls! Det skapar definitivt den där filmiska känslan.

Psst! Vill du ha hjälp att tyda klädkoden? Här reder vi ut vad de vanligaste klädkoderna innebär.

Tips för ett mysigt vinterbröllop

  • Ställ ut mängder av lyktor till lokalens entré, det kommer se vackert ut i vintermörkret.
  • Använd er av vinterlandskapet och ta era bröllopsbilder utomhus. Resultatet kommer vara värt det trots kylan!
  • Var snäll mot miljön och satsa på att säsongsbasera både meny och blomsterarrangemang.
  • Plocka granris och kottar från naturen och använd för bordsdekorationer. Kottar är till exempel urgulliga att använda som hållare för placeringskort!

Bröllopsdekorationer

Nedan har vi samlat de bästa dekorationerna som passar på ett vinterbröllop, oavsett om ert bröllop äger rum på en herrgård eller i stan. Här hittar du fler fina dekorationer inför bröllopet (reklamlänk).

Murgrönagirlang

En annan snygg dekoration som alltid fungerar i festlokalen är dessa fina girlanger gjorda av konstgjord murgröna. Ett perfekt sätt att komplettera en vintervit dukning med gröna inslag! Se mer och köp girlangerna här (reklamlänk).

Annons
murgrönagirlanger

Juteband

Ett juteband lägger en perfekt grund för dukningen. Se till exempel denna sammansättning med en tygservett och en liten grankvist. Köp juteband här (reklamlänk).

vinterbröllop juteband
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Ballongbåge

En vacker ballongbåge livar upp feststämningen och går att placera ut på diverse ställen i bröllopslokalen. Se fler färger och köp ballongbågen här (reklamlänk).

Annons
vit och brun ballongbåge
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Korthållare i trä

Trä skapar en mysig, skandinavisk känsla över dukningen. Testa att sätta placeringskorten i dessa fina korthållare för en diskret men effektfull detalj. Se mer och köp korthållarna här (reklamlänk).

hållare till placeringskort i trä
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Frostad ljuslykta

Ställ ut dessa frostiga ljuslyktor från Tell Me More på borden. Ljuslyktan finns i en mängd olika storlekar och färger. Köp ljusslykta ''Frost'' här (reklamlänk).

Annons
vinterbröllop ljuslykta
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Satinband

Detta vackra satinband är också toppen att ha som grund för borddukningen. Testa till exempel att knyta runt vaserna eller kanske till och med champagneglasen. Se satinband här (reklamlänk).

satinband vinterbröllop
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Ljusslinga

Lys upp i vintermörkret med en vacker ljusslinga. Denna med stora fina lampor är 8 meter lång och kan kopplas ihop med varandra för att få en ännu längre slinga. Se mer och köp ljusslingan här (reklamlänk).

Annons
svart ljusslinga
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bröllop vinter

Använd dekorationer och ljussättning för att sätta rätt stämning inför kvällen. Se fler av våra favoriter nedan.

Organzapåsar

Dessa gulliga organzapåsar kommer i en mängd olika varianter är perfekta för bröllopsriset. Köp organzapåsar här. (reklamlänk)

vinterbröllop organzapåse
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Fårskinn

Skapa riktigt mysfaktor med vackra fårskinnsplädar som dekoration för festen. Se fler färger och köp det här (reklamlänk).

Annons
fårskinn hemtex
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Videkvist

Placera dessa vackra kvistar i vaser och ställ ut på borden, alternativt blanda in i en vacker bukett. Se mer och köp videkvistarna här.

videkvist vinterbröllop
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Träkonfetti

Ett annat sätt att ta in naturen i dukningen är att dekorera med dessa små stjärnor i trä. Så fint att komplettera med gulddetaljer och granris! Se mer och köp träkonfettin här (reklamlänk).

Annons
konfetti stjärnor
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Frostade shotglas

Servera shots i dessa frostade glas. Se shotglas i 8-pack här (reklamlänk).

shotglas vinterbröllop
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bröllopsris

Byt ut bröllopsriset mot dessa gulliga mini-snöflingor. Lägg i små påsar och dela ut till gästerna i kyrkan efter vigseln. Köp bröllopsriset här (reklamlänk).

Annons
Bröllopsris
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Roliga partyhöjare för VInterbröllop:

  • Byt ut snapsen mot en värmande kaffedrink eller hotshot
  • Lägg ut en korg med filtar för gästerna att plocka under middagen
  • Investera i en eldkorg som får stå utanför festlokalen, det kan bli en trevlig mötespunkt för de som vill ta lite luft under kvällen
  • Se till att gästerna dansar sig varma!
Dekoration för bröllop - inspiration för dukning, blommor och porslinBrand logo
Dekoration för bröllop - inspiration för dukning, blommor och porslin
Annons