Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Unika förlovningsringar för den otraditionella bruden

18 apr, 2023 
AvPenellope Ness
Unika förlovningsringar
Din förlovningsring ska inte bara representera kärleken du delar med din partner, den ska dessutom vara ett smycke som reflekterar din unika personlighet. Och även om den klassiska ringen fungerar för de flesta, söker en del efter något mer unikt. Därför listar vi några tidlösa och otraditionella ringar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kungligheternas vackra förlovningsringar – historien bakomBrand logo
Kungligheternas vackra förlovningsringar – historien bakom

Hur väljer man den perfekta förlovningsringen? Svaret kan verka självklart – ringen som speglar din personlighet och som representerar dig!

Kanske är det en klassisk ring med en vit sten och ett guldband, eller en alliansring som fungerar både som förlovningsring och bröllopsband i ett. Eller kanske är det något helt annorlunda? En helt unik och ovanlig ring.

6 Unika förlovningsringar

Här är några förlovningsringar att inspireras av till den blivande bruden som inte vill bära en traditionell ring!

Toi et moi

Toi et moi betyder "du och jag" på franska och är en ringmodell med en rik historia som symboliserar kärlek och partnerskap.

Annons

Modellen blev först uppmärksammad år 1796 när Napoleon Bonaparte gav sin fru Josephine de Beauharnais en Toi et moi-ring med en diamant och safir. Sedan dess har vi sett ikoner som Jackie Kennedy, drottning Margrethe II och på senare tid Emily Ratajkowski, Megan Fox och Ariana Grande bära olika typer av Toi et moi-ringar.

The captured heart

Om den blivande bruden inte vill ha en klassisk vit sten med ett guldband finns den här vackra skapelsen av Maria Nilsdotter. Ringen, som kallas The captured heart, är i gult guld med en röd hjärtformad Moçambique granat. En ovanlig ring med den eviga symbolen för kärlek.

Angelou

Angelou-ringen symboliserar kontinuitet, arv och prestationer med två diamanter eller safirer på varje band. Ringen har sammanlagt tre band som står för styrka och stabilitet, och som tillsammans skapar en vacker form. En ring som föreställer en stadig grund att bygga en relation och framtid på.

Annons

Love written

Kanske söker du en ring utan sten? Designern Solange Azagury-Partridge gör unika ringar som flera av Hollywoods kändisar burit. Bland annat finns en modell som designern kallar Written ring. Den personliga ringen kommer i olika färger och former. Bland annat symboler, namn, samt fraser och ord som "marry me" och "love". Unik, stilren och tidlös!

Plateau diamant

Letar du efter en klassisk ring med en unik twist? Då kan Plateau diamant av Sophie Bille Brahe vara något för dig. Den påminner om en traditionell ring, men med en annorlunda form. Designern skapar tidlösa ringar med mjuka former, symboler och bokstäver i vackra modeller.

Baguette

En klassisk vintage modell, men som samtidigt känns modern och ovanlig. Baguette-ringen är tidlös och påminner om lyx och glamour. Den passar bruden som vill ha något unikt, men som inte sticker ut allt för mycket.

Foto: Instagram/@marianilsdotter, @berlingerjewelry, @artemer, @sophiebillebrahe, @hotlips.by.solange

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons