Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Förlovningsringar med svart sten

07 okt, 2022 
AvPenellope Ness
Trendiga förlovningsringar med svarta stenar som onyx och svart diamant
Till dig som vill ha en unik och trendig förlovningsring är den svarta stenen perfekt. Inspireras av de här fina ringarna och vi garanterar att du kommer övertygas.
Annons

Alla som spanar på ringar vet att det finns tusentals modeller, stenar och färger. Till dig som inte vill ha en traditionell ring är ett perfekt alternativ den svarta stenen, som en onyx eller svart diamant.

På senare tid har det blivit mer accepterat med svart till bröllop och förlovningar, färgen som främst associerats till begravningar och dysterhet tidigare. Vi har framförallt sett flera kändisar använda mörka färger till sina bröllop, som realitystjärnan Christine Quinn och skådespelaren Chloë Sevigny.

Den svarta diamanten

Trestensring med svart diamant

Diamanter symboliserar generellt sett en stark känslomässig koppling, därför är de också perfekta till förlovningsringar. Den svarta diamanten symboliserar även rättvisa, inre styrka och modet att sticka ut från mängden.

Annons

Den svarta diamantens ursprung och historia

Det finns mycket mystik som kretsar kring ursprunget av svarta diamanter. De svarta diamanterna bildades för över 3,8 miljarder år sedan i Brasilien och kallades ursprungligen "carbonados" av portugiserna som bodde där. Den svarta diamanten upptäcktes först år 1840 av brasilianarna och idag finns den uteslutande i Brasilien och centrala delar av Afrika. Diamanter har länge förknippats med rikedom och makt och i vissa kulturer trodde man att diamanter hade speciella helande krafter. Grekerna påstod även att diamanter var gudarnas tårar.

Ädelstenen Onyx

Förlovningsring med ädelstenen onyx.

Onyx är en ädelsten som består av parallella skikt som växlar mellan svart och vitt. Skikten kan utöver vitt även ha andra färger som brun och röd. Onyx är ett perfekt alternativ till den dyrare svarta diamanten.

Annons

Onyx ursprung och historia

Namnet onyx kommer från ett antikt grekiskt ord som betyder klo. Enligt sägnen klipptes Venus naglar medan hon sov och gudarna förvandlade sedan dem till stenen som kallades för onyx, skriver Refinery29. Genom tiderna har onyx använts i skyddande amuletter, radband och kaméer. Och under den viktorianska eran var den mycket populär, framförallt efter att drottning Victoria bar den.

Svarta stenar är här för att stanna

Icke-traditionella förlovningsringar har ökat i popularitet, safirer och smaragder toppar ädelstenslistan eftersom de symboliserar hopp och välstånd. Svarta stenar som onyx och diamanter fortfarande sällsynta, men något vi garanterat kommer att se mer av i framtiden. Och alla vet att svart matchar med allt!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons