Så hittar du din personliga stil med stylistknepet ”three word method”

Därför kan TikToks "tree word method" förenkla din stil och shopping

Kämpar du också med att förstå vad som egentligen är din personliga stil? Då kan det här virala knepet vara något för dig – så här använder du dig av TikToks virala three word method!
24 januari, 2023
Elle stylar: 3 enkla sätt att styla sneakers till vardags
1:23

Efter reklamen: Elle stylar: 3 enkla sätt att styla sneakers till vardags

(1:23)

Slå på ljud

I den tid där modetrender avlöser varandra på löpande bland kan det vara lätt att tappa greppet om vad din personliga stil är. Kanske är det därför det virala knepet three word method blivit så populärt! Det är ett enkelt men effektivt sätt att definiera din stil som hjälper dig både välja outfit på morgonen och slippa komma hem med något du ångrar från shoppingrundan!

Vad är three word method?

Din stil kan självklart ändras, likaså dina tre ord.

Tre ord man skulle kunna använda i det här fallet är: färgstark, djärv och kontrast.

Three word method är lika enkel som den låter: identifiera din personliga stil med tre adjektiv. Kanske är den "cool, upphöjd och bekväm" eller så är den "färgstark, preppy och djärv". Den ska göra det tydligt och kortfattat för dig själv när du shoppar och stylar dig själv.

Termen skapades av New York-stylisten Allison Bornstein och blev snabbt viral på TikTok. Det är en perfekt strategi för att se till att du bara köper plagg som passar dig och dina valda adjektiv. Perfekt för dig som vill ha en nystart inför det nya året eller kommande säsongen.

Hur hittar du dina tre ord?

Och innan du får total panik – kom ihåg att dina ord (precis som din stil) kan ändras när som helst! Här några enkla steg att följa för att komma igång:

  1. Ta en ordentlig titt på din garderob.
  2. Hitta dina mest använda plagg.
  3. När du fyllt rummet med alla dina kläder, ta ett steg tillbaka – och fundera.
  4. Fråga dig själv: "Varför är mina mest använda plagg just mina dagliga go-tos?"

Kanske älskar du den där kavajen du använde tre gånger den här veckan tack vare dess stora och bekväma passform. "Oversize" kan vara ett bra alternativ och ett av dina ord. Eller så gillar du pastellfärgade klänningarna med blommönster – kanske är dina adjektiv då färgglatt och flowy!

Inget är rätt eller fel, men det är viktigt att vara ärlig mot sig själv!

Kan du fortfarande inte räkna ut dina tre ord?

Mode från Paris fashion week.

Inspireras av andras stil för att hitta dina tre ord, exempelvis kändisar eller influencers.

Ett sista tips är att ta en titt på kändisar med ikonisk stil för inspiration! Vilka adjektiv skulle du använda för att beskriva dem?

Exempelvis Hailey Biebers stil (som hela Pinterest verkar älska), hennes tre ord skulle vara "sportigt, sexigt och oversized". Eller så inspireras du kanske av Maja Nilsson Lindelöf som kan beskrivas som "klassisk, trendmedveten och färgstark".

Steg för steg: Så fixar du en komplett basgarderob

Foto: Imaxtree

Se 5 av Kim Kardashians Balenciagalooks
0:41

Efter reklamen: Se 5 av Kim Kardashians Balenciagalooks

(0:41)

Slå på ljud