Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

5 saker din nagelteknolog stör sig på att du gör

07 sep, 2022 
AvEmma Castman
Nagelteknolog fixar fina naglar
Känner du igen dig i följande punkter kan det vara läge att tänka om… I alla fall om du vill underlätta för din nagelteknolog – och bli mer nöjd med slutresultatet!
Annons
Så får du starkare naglar – fem tipsBrand logo
Så får du starkare naglar – fem tips

Handen på hjärtat, brukar du komma sent till din manikyrtid? Eller tillhör du dem som försöker effektivisera vardagen så pass mycket att du tar med dig din lunch in på salongen? Då måste vi tyvärr meddela att det är beteenden som inte uppskattas av din manikyrist.

Spana in fler exempel nedan och se om du känner igen dig i något!

Saker som irriterar din nagelteknolog

Du kommer sent men förväntar dig fortfarande att få naglarna fixade…

Nej, det här är inte okej. Inte hos din nagelteknolog och inte hos någon annan heller för den delen. Har du bokat upp någons tid är det ditt ansvar att vara där när ni har avtalat. Annars blir både din nagelterapeut och kommande kunder lidande. Får du förhinder och inte kan komma? Avboka i god tid så andra har möjlighet att komma i stället. Tid är pengar!

Annons

Du erbjuder dig att hjälpa till…

Förvisso snällt och säkert av välmening men nej, det blir sällan bra. Njut i stället av stunden och försök att slappna av, det gör er båda gott.

Du har lagat dina naglar med lim i väntan på en ny tid…

Din nagel går av innan ditt återbesök och du löser problemet genom att limma fast den igen. Kreativt och problemlösande, men inte alltid superbra. Att limma fast nageln kan nämligen orsaka mer skada än det gör nytta. Blandas limmet med vatten kan det uppstå fläckar på nageln som är svåra att få bort. Det bästa du kan göra om något oväntat händer med dina naglar är att fila ner dem, resten löser din nagelteknolog vid nästa återbesök!

Du säger att du inte gillar färgen på nagellacket – efter att alla naglar är målade…

Det här säger sig självt… Du har bokat en tid för att fixa naglarna och när den tiden är slut är det en ny kund som väntar. Att måla om alla naglar i en ny färg är i princip omöjligt att hinna – så känner du minstas tvekan över kulören du valt bör du säga det så fort som möjligt. Annars är risken stor att du får leva med ditt beslut fram till nästa återbesök.

Du passar på att äta mat under din behandling…

Ofräscht, ohygieniskt och respektlöst… Mer behöver vi egentligen inte säga? Du är där för att fixa dina naglar, och då behövs din hand. Äter du sinkar du arbetet och tänk om du råkar tappa smulor på ditt nylagda lack. Mycket kan gå fel så spara gärna dina munsbitar till senare.

Artikelinspiration: nailsmag.com

Foto: TT

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons