Artikeln innehåller reklamlänkar

Stor guide till möhippan: allt från aktiviteter till dekoration och kläder

Anordna en möhippa – från dekorationer till outfits och lekar

Anordna en möhippa – från dekorationer till outfits och lekar

Att anordna en möhippa är både roligt och inspirerande. Vi har samlat alla tipsen ni behöver för att planera och dekorera en riktigt bra möhippa som den blivande bruden sent ska glömma!
22 september, 2022

Börjar det bli dags att planera in årets härligaste möhippa för din vän som ska gifta sig? – Grattis, ni har en härlig tid framför er! Här har vi samlat allt du behöver veta för att ge den blivande bruden en underbar dag.

Sherion Mullings/Shutterstock

Möhippa

Vi har samlat allt från matchande plagg att bära till dekoration och lekar. Se till att vara ute i god tid med planeringen och för att beställa hem rekvisita.

Vad är möhippa?

Som de flesta vet är möhippa ett vanligt namn på den fest som den blivande brudens vänner anordnar en tid innan bröllopet. Förr i tiden skedde det kvällen innan bröllopet och kallades då för mökväll, något som sägs ska kunna spåras ända bak till 1500-talet. Idag äger möhippan ofta rum flera veckor innan bröllopet och kan dessutom sträcka sig över flera dagar. Det bästa av allt? Ni kan lägga upp det precis på det sätt som passar er och den blivande bruden bäst!

Oavsett vad ni planerar att hitta på under möhippan så finns det några saker som lyfter stämningen rejält – från dekorationer och sammanhängande outfits för bruden och deltagarna, till spelen som bjuder på många skratt. Här nedanför har vi samlat allt ni behöver för den perfekta dagen!

Dekoration till möhippa

Ordensband, ballonger och dekorationer till lokalen, hemmet eller hotellrummet – här är pyntet som skapar festlig känsla med en gång.

Här hittar du allt du behöver till den perfekta möhippan! (länk till My perfect day)

Backdrop "Bride to be"

Guldfärgad backdrop som är fin att hänga upp på väggen under möhippan. Läs mer och köp här (länk till My perfect day).

möhippa dekorationer backdrop Bride to be

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Ballongbåge

En stor ballongbåge i råsa toner som genast ger en lyxig och festlig känsla till möhippan. Läs mer och köp här (länk till My perfect day).

möhippa dekorationer ballongbåge

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Tallrik

Desserttallrik med ringdekoration. Läs mer och köp här (länk till My perfect day).

möhippa dekorationer tallrik

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Ballonger

Lila och silverfärgade ballonger med texten "Wifey for lifey" och "She said yes!". Läs mer och köp här (länk till My perfect day).

möhippa dekorationer ballonger med text

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

UTKLÄDNAD ELLER INTE PÅ MÖHIPPA?

Det har tidigare varit vanligt att klä ut och skämma ut den blivande bruden under möhippan, men idag utgår fler från huvudpersonens personlighet och vad hon kan tänkas uppskatta för aktiviteter under dagen. Det är dock alltid kul att ge bruden något extra som får henne att sticka ut ur mängden – här är några roliga och samtidigt stilrena val.

Ordensband till bruden

Ett ordensband, eller sash, till bruden är ett måste för att alla ni möter ska veta vem det faktiskt är som är dagens huvudperson. Denna har ett fint blommönster, se flera olika varianter och köp här (länk till My perfect day).

möhippa outfit ordensband till bruden

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Sash till deltagarna

Klart att alla deltagare på möhippan också ska ha en sash! Det här 6-packet med texten "I Do Crew!" är både fint och roligt. Läs mer och köp här (länk till My perfect day).

möhippa outfit sash till deltagarna

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Krans med slöja

Grön krans med vit slöja med texten "Bride to be". Läs mer och köp här (länk till My perfect day).

möhippa outfit slöja med text till bruden

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Hatt med text

Ska ni åka iväg och möta solen någonstans? Då är den här solhatten med texten "Bride" ett både roligt och stilsäkert val till brudens outfit. (länk till My perfect day)Läs mer och köp här (länk till My perfect day).

möhippa outfit solhatt med texten bride

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Baddräkt "Bride Squad"

Låt resten av deltagarna bära de här svarta baddräkterna med"Bride Squad" i guldfärgad text för bästa effekt (och riktigt kul Instagrambilder). Läs mer och köp här (länk till butik).

Pyjamas "Bride"

När det är dags att gå till sängs efter en lång dag är det riktigt fint att låta bruden bära den här vita pyjamasen med texten "Bride". Läs mer och köp här (länk till butik).

möhippa outfit pyjamas till bruden med texten bride

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Morgonrock "Bride squad"

Liksom pyjamasen är dessa satinliknande kimonos perfekta att bära för brudtärnorna både på möhippan och dagen för bröllopet när ni gör er i ordning tillsammans. Läs mer och köp här (länk till Bubbleroom).

Blomsterkrans

Krans med satinband och vita konstgjorda blommor som är fin att låta bruden bära under dagen, eller varför inte alla deltagarna på möhippan? Läs mer och köp här (länk till My perfect day).

möhippa outfit krans med blommor

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Diadem

Roséguldfärgat diadem med texten "Bride". Läs mer och köp här (länk till My perfect day).

möhippa outfit diadem med texten Bride och ring

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

möhippa aktiviteter

Det finns mängder av olika aktiviteter att anordna på möhippan och det kan vara svårare att välja några än att komma på dem. Det viktigaste när det kommer till aktiviteter på möhippan är att alltid utgå från bruden och vad hon skulle uppskatta att göra under dagen.

tips till bruden

På de här fina korten kan deltagarna på möhippan ge tips och råd till bruden. Vi kan lova att det blir en fin stund när ni läser upp dem någon gång under dagen, eller varför inte låta brudparet läsa dem tillsammans under bröllopet? Läs mer och köp korten här (länk till My perfect day).

möhippa aktivitet och lekar: tipskort

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Möhippa lekar

Det finns så många roliga lekar att köra på möhippan. En klassiker är att köra sanning eller konsekvens med den blivande bruden. Eller varför inte testa på att köra Prosecco pong?

Sanning eller konsekvens

Kul möhippelek där ni själva skriver frågorna och utmaningarna och klistrar över skrapstickers så att man skrapar fram texten. En given hit! Läs mer och köp här (länk till My perfect day).

möhippa aktivitet och lekar: sanning eller konka

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Prosecco Pong

Spela en uppdaterad, lyxigare, version av klassikern beer pong! Det här kitet innehåller allt ni behöver för att spela prosecco pong. Läs mer och köp här (länk till My perfect day).

möhippa aktivitet och lekar: prosecco pong

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Photobooth

Det här kit:et med utklädnader på pinne är perfekt om ni har ett photobooth, eller bara för att ta bilder själva med. Läs mer och köp här (länk till My perfect day).

möhippa aktivitet och lekar: dekorationer till photobooth

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Läs också: Möhippa – 8 lekar som gör dagen oförglömlig

TIPS: SÅ HÄR LYCKAS DU MED DEN PERFEKTA MÖHIPPAN

1. Välj datum

Bestäm ett datum så tidigt som möjligt så att alla kan vara med. Ska ni ha en heldag eller vara borta en helg? Om ni väljer ett datum nära bröllopet är det kanske inte så smart att vara borta en hel helg eftersom brudparet ofta har mycket att fixa när det börjar närma sig.

2. Budget

Hur mycket är varje person beredd att spendera på möhippan? Fråga alla vad de tycker känns rimligt och utgå från den summan när ni planerar möhippan. (Tänk på att ni även delar på brudens kostnad!) Kom ihåg att en del kanske har tre, fyra möhippor att betala för under det här året medan en annan är beredd att betala flera tusenlappar för just denna. Rak och ärlig kommunikation är det bästa när det gäller pengar.

Läs också: 6 bra cocktailtips till en möhippa

3. Bestäm vilka som ska vara med

En möhippa kan bli lika bra oavsett om ni är tre eller trettio personer. Det viktigaste är att brudens närmaste vänner och dem hon är bekväm med är närvarande. Och strunta i att ”ska” endast kan vara tjejer på en möhippa. Om bruden har tre killar som hon är bästa vän med är de lika välkomna som de andra. Kolla gärna med brudens partner om det finns kompisar som bör närvara men som du kanske inte har lika bra koll på.

4. Kommunicera med brudgummen (eller brudens brud)

Det vore ju väldigt tråkigt om ni har planerat en heldag för er väninna och så får ni reda på att hon och hennes fästman (eller fästmö) ska resa iväg just den helgen. Ta kontakt med brudens partner i god tid och se till att hen hjälper er att hålla bruden ledig den dagen. Är ni osäkra på om bruden skulle uppskatta en viss aktivitet? Fråga hennes partner som troligtvis känner henne bäst av alla.

6. Fota

Låt gärna en eller två i gänget vara ansvariga för att fota och/eller filma delar av möhippan. Det är lätt hänt att ni har så trevligt att det glöms bort att dokumenteras, något ni och framförallt bruden kommer ångra efteråt. Har ni redan från början bestämt 1-2 personer som tar bilder behöver ni inte oroa er för detta. Glöm bara inte bort att även låta dessa personer vara med på bild och film också!

7. Kidnappning eller förberedelse?

Om du vet med dig att bruden inte gärna springer runt på stan utan att få göra sig i ordning först är det inte en bra idé att kidnappa henne tidigt på morgonen när hon fortfarande ligger i sängen. Då är det smartare att tillsammans med hennes partner bestämma när ni ska komma och det är upp till partnern att se till att hon är klar innan dess. (Givetvis utan att berätta vad som ska hända!)

8. Rör på er

Gillar bruden att boxas, yoga, spela fotboll eller träna orientering? Ta reda på vad bruden tycker om och bygg en aktivitet kring det. Förutom att det är ett intresse hon har är det ett smart sätt för gruppen att lära känna varandra.

9. Samarbeta med svensexans gäng och förbered något inför bröllopet

Arrangera en frågesport om hennes blivande man/fru. Extra kul blir det om ni har förberett frågorna ihop med de som ansvarar för svensexan och ser till att samma aktivitet sker på båda festerna. På bröllopet kan ni sedan hålla ett tal där ni förklarar att ni har intervjuat bröllopsparet och fått reda på hur lika de faktiskt är. Se till att byta ut vissa svar till andra frågor, som till exempel att ”Hur ser den perfekta söndagskvällen ut?” byts ut mot frågan ”Hur ser den perfekta dejten ut?” och svaret ”Netflix, hämtpizza och raggsockor i soffan” brukar då ofta följas av skratt av bröllopsgästerna.

Läs också: 33 festlokaler i Stockholm – dit du får ta med egen dryck

10. Planera in mattider – och glöm inte vattnet

När man planerar en heldag låter man ofta aktiviteterna avlösa varandra tätt på och man kan glömma bort att äta. Det är särskilt viktigt med mat om ni kidnappade bruden tidigt på morgonen på tom mage. Se även till att ni har med er vattenflaskor, vatten är minst lika viktigt att få i sig.

11. Uppvakta bruden

Fundera på vad ni kan göra för att verkligen visa hur mycket kärlek ni hyser för er vän. Att bruden får känna sig speciell och älskad är en stor del av möhippan. Kanske kan var och en av er skriva en liten kärleksfull text till henne? Eller varför inte låta var och en spela upp en låt som bruden sedan får gissa vem det är som har valt och varför? Kan bli riktigt kul om ni någon gång har dansat till ”Hey Macarena” på en bardisk en tidig morgon i Australien. Givetvis ska bruden berätta om minnet till låten inför alla!

12. Dölj tröttheten

Börjar du bli trött eller uttråkad? Det är bara att dölja den känslan. Idag är det brudens dag och om hon fortfarande dansar eller njuter av dagen är det bara att hålla i. Ingen brud vill stå ensam på dansgolvet medan hennes bästa vänner har gått och lagt sig.

Tips på roliga aktiviteter – perfekta för en möhippa i Stockholm

Ska ni ha möhippa i Stockholm? Det finns massor av roliga saker att göra som garanterat blir ett minne för livet. Flera av aktiviteterna går även att göra på andra platser i Sverige.

1. Boka en bastuflotte i Stockholm

Finns det något charmigare än att glida runt på en bastuflotte medan ni firar brudens sista kväll med gänget? Kanske inte. I Stockholms skärgård kan ni boka en privat bastuflotte som tar er runt bland öarna. Självklart kan ni beställa till eller ta med er bubblande dryck och goda tilltugg.Läs mer om bastuflotten och boka här >> (länk till Adtraction)

2. En champagneprovning i Stockholm

Vad passar bättre än att testa champagne inför brudens stora dag? I Stockholm, och på flera andra orter i landet, kan du få en privat champagneprovning när ni lär er allt om den ädla dryckens konst, testar ihop med olika tilltugg och får smaka allt från billiga varianter till riktigt exklusiva sorter. Bland annat finns det champagneprovning i Gamla stan där ni får ett mysigt källarvalv för er själva tillsammans med en utbildad sommelier. Slutligen får ni göra ett blindtest och se vem som kan utse den dyraste champagnen!Läs mer och boka privat champagneprovning här >> (länk till Adtraction)

3. Gå på cocktailkurs i Stockholm

Ladda upp inför bröllopet genom att bli bartender för en dag. Lär dig vilken drink som passar din personlighet, lär dig grunderna i att vara bartender och provsmaka drinkar under kursens gång. Perfekt aktivitet till möhippan!Läs mer och boka cocktailprovning här >> (länk till Adtraction)

Här hittar du allt du behöver till den perfekta möhippan (länk till My perfect day)

Läs även:

Så planerar du en oförglömlig 30-årsfest

5 steg till sommarens härligaste fest

Midsommar 2022 – inspiration till årets dukning, pynt och lekar

Planera bröllop – checklista till bröllopsplaneringen

Gender reveal – allt du behöver från planering till dekoration

Baby shower – stor guide, dekoration och presenttips

Så bra passar du och dina vänner ihop – enligt stjärnorna
1:50

Efter reklamen: Så bra passar du och dina vänner ihop – enligt stjärnorna

(1:50)

Slå på ljud
Innehåller annonslänkar till My Perfect Day