Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Möhippa: 8 roliga lekar som gör dagen oförglömlig

31 jan, 2022 
AvLovisa Svedlund
Lekar till möhippan
Middag, aktiviteter och brunch. Det kan vara mycket att planera inför en möhippa men med några roliga lekar har du garanterat en del av dagen kirrad. Här är åtta exempel på roliga lekar ni kan göra under möhippan!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

En möhippa är rolig men ibland tidskrävande att planera. Vänner till bruden som man själv kanske inte känner ska bjudas in och en hel dag ska planeras med roliga möhippa-aktiviteter och god mat. Helst ska prisläget passa allas budget och den blivande bruden ska ha kul och slippa oroa sig för något.

Lekar är den perfekta aktiviteten både för att lära känna varandra om ni är olika gäng på hippan – men också för att lekar ofta är gratis eller inte kostar så mycket. Gör en lek under brunchen, till efterrätten eller varför inte direkt när ni överraskar bruden!

Möhippa: 8 roliga lekar

Vi har valt ut åtta roliga lekar som är både enkla och roliga att göra på möhippan.

1. Charader av brudens liv

Vanliga charader är roliga. Men ännu roligare blir det om ni skrivit ner scenarier utifrån brudens liv. Tänk dig till exempel att någon ska spela upp ”när x gick till tennisen första gången och råkade skjuta en boll i huvudet på personen hon var kär i” eller ”när x jobbade på kafé och råkade halka på en kanelbulle”.

Annons

2. Quiz

Tjejer på möhippa i hotellrum
Quiz kan vara den perfekta leken mellan två aktiviteter.

Det finns massa roliga variationer på quiz som man kan göra på en möhippa. Ett roligt musikquiz piggar upp de flesta fester men det kan också vara en frågesport om till exempel brudens liv. En annan rolig frågelek är att låta bruden svara ”sant” eller ”falskt” på påståenden om sin blivande partner. Någon av er som ordnar möhippan har förberett och bett den blivande partnern att skicka in roliga saker om sig som kanske bruden inte vet om än.

Matchande morgonrockar

Klart att ni ska ha matchande morgonrockar när ni gör er redo tillsammans under möhippan och kommande bröllop! Här hittar ni den vita morgonrocken med texten "Bride to be" (reklamlänk) och här finns den matchande rosa morgonrocken med texten "Brides besties" (reklamlänk).

Annons
Matchande morgonrockar till möhippa
Klicka på bilden för att komma direkt till morgonrockarna.

3. 15 sekunders-leken

tjejer på möhippa
Charader och andra rörliga lekar får ofta igång tempot på möhippan.

Det här är en perfekt lek för att få igång möhippan! Bruden får 15 sekunder per deltagare på sig att berätta något om dem. Det kan vara hur de lärde känna varandra eller ett roligt minne. På så vis får alla veta litegrann om varandra samtidigt som tidspressen kan leda till många skratt. Att snabbt behöva haspla ur sig något om sina vänner gör att man ofta får ta det första man tänker på, vilket kan bli väldigt kul!

Annons

4. Framtida brev

Är det dags att lugna ner stämningen lite och vila inför middagen? Låt den blivande bruden få en liten stund för sig själv. Ge henne papper och penna och be henne skriva ett brev till sig själv om fem år. Lova på heder och samvete att var hon än befinner sig i världen den dagen kommer ni att ge brevet till henne.

Lyckoönskning

Ni kan även be alla deltagare på möhippan skriva ner sina lyckoönskningar till den blivande bruden. Vi vågar nästan utlova några riktigt fina ögonblick när bruden läser upp dem under möhippan! De finns att köpa här (reklamlänk).

kort lyckoönskningar
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Läs mer: Stor guide till aktiviteter för möhippan

Annons

5. Prosecco Pong

Det här är en lite lyxigare variant på beer pong som passar perfekt när det är dags att göra en rolig dryckeslek. Reglerna är desamma som i den traditionella leken – med enda skillnaden att innehållet i glasen är bubbel istället för öl. Självklart kan man göra den här leken alkoholfri!

Spela en uppdaterad, lyxigare, version av klassikern beer pong! Det här kitet innehåller allt ni behöver för att spela prosecco pong. Läs mer om spelet och köp det här (reklamlänk).

lekar till möhippa: Prosecco pong
Klicka på bilden för att komma direkt till spelet.

6. Hej från den käresta

tjejer leker lek på middag
Låt den blivande bruden stå i centrum under någon lek om hon är bekväm med det – detta är hennes dag!

Förbered genom att be den blivande brudens partner att spela in en liten film på sig själv. Hens uppdrag är att svara på ett antal frågor om bruden i stil med ”Vad hade hon på sig första gången ni sågs” eller ”Vilket datum kysstes ni första gången”. Pausa precis innan partnern ger svaret på frågan och låt bruden svara först. Om hon gissar fel kan man ge henne ett roligt ”straff” till exempel i form av en rolig accessoar som hon ska ha på sig resten av dagen.

Annons

7. Minnesleken

Alla som kommer har med sig en liten present till bruden. Det kan vara allt från en päronfestis till ett badmintonracket eller något hemmapysslat. Den lilla prylen representerar ett minne som du har tillsammans med henne.

Leken går sedan ut på att bruden ska försöka gissa vilken pryl som hör till vilken person eller minne. Antingen kan ni sprida ut leken över dagen och göra den som en mellanaktivitet, eller så kan hon gissa sig igenom alla presenter på samma gång. Kommer hon på vem saken tillhör ska hon berätta om minnet som den står för.

Den här leken lär definitivt resultera i många skratt och att ni som är på möhippan lär känna varandra och för förstår lite mer hur var och en hänger ihop med bruden.

8. Spel till möhippa

I det här kitet ingår material till fem olika spel och lekar som alla passar perfekt på möhippan – från spel som Jag har aldrig och Sanning eller konsekvens till beerpong och charader. En given hit! Se mer och köp spelen här (reklamlänk).

Annons
lekar och spel till möhippa
Klicka på bilden för att komma direkt till spelet.

Läs också: Stor guide till att planera möhippa

Årets finaste pynt till möhippan

Att dekorera lokalen där ni ska vara är ett enkelt sätt att genast få en mer festlig känsla, oavsett om ni befinner er hemma hos någon, i ett hotellrum eller någon helt annanstans.

Ballongbåge

En vacker ballongbåge ser maffig ut och det är enkelt att plocka upp någon av färgerna i det övriga pyntet. Den här går i toner av rosa, guld och vitt. Se fler varianter och köp din ballongbåge här (reklamlänk).

rosa ballongbåge till möhippa
Klicka på bilden för att komma direkt till ballongbågen.

Bubbelvägg

En festlig vägg för att hänga upp bubbelglas. Den finns att köpa här (reklamlänk).

Annons
bubbelvägg
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Ballong till möhippa: Bride to be

Överraska bruden med ballonger med texten "Bride to be". De finns att köpa här (reklamlänk).

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Foto: TT

Så fixar du den ultimata möhippan för din vänBrand logo
Så fixar du den ultimata möhippan för din vän

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons