Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Bröllopsexperten: Så ska du tänka kring klädkoden

26 jun, 2024 
AvEbba S. Dahlman
Smoking, kavaj eller sommarfin? Det kan vara svårt att veta hur man ska klä sig när det är olika klädkoder på bröllop. I det här avsnittet av Bröllop med Billgren ger Elsa Billgren sina bästa tips på vad man kan ha på sig på bröllop.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Bröllopsbonanza! Följ med när ELLE möter stylisten Elsa Billgren för att diskutera allt som har att göra med bröllop.

Vi får en unik inblick i hennes magiska ateljé med handplockade vintageplagg och bröllopsklänningar, samt får tips på hur man ska navigera klädkod på bröllop. Vad gäller för ”kavaj”, ”mörk kostym”, ”smoking” eller ”frack”?

– Ibland kommer det klädkoder som man inte riktigt förstår. Som till exempel ”sommarfin” eller ”cocktail”. Då är det fritt val egentligen. Är man osäker kan man ju alltid höra av sig till brudparet, säger Elsa i videon där hon reder ut några av de vanligaste frågorna kring klädkoder.

Något som alltid är uppskattat i bröllopssammanhang enligt Elsa är i alla fall färg. Det blir vackert på bild och festen får en energiboost. Men färg kan vara svårt. Vilka färger får man ha? Vilka färger passar på ett sommarbröllop respektive vinterbröllop?

– När det kommer till färger så kan man ju också tänka på vad man faktisk passar i. Det går att göra färganalys och det kan man göra enkelt online. Då får man reda på vilken av fyra olika årstider man är. Jag är en ”sommar” och det betyder att jag passar i kalla och mjuka toner, säger Elsa och visar upp en drömmig klänning med markerad midja och puffärm.

Se hela videon i spelaren ovan. Nyfiken på fler bröllopstips från Elsa? Spana in ELLEs videoserie Bröllop med Billgrenhär.

Annons