Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

5 tecken på att du skulle vara lyckligare som singel

21 jul, 2022 
AvEmma Castman
Lyckligare singel
Funderar du på om du skulle vara lyckligare ensam än i ett förhållande? Här listar vi vanliga tecken på att så kan vara fallet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 tecken på att du inte kan lita på din partnerBrand logo
5 tecken på att du inte kan lita på din partner

Kärlek är inte alltid en dans på rosor. Nej, perioder av ifrågasättande är mer eller mindre ofrånkomligt när man befinner sig i en relation.

Ibland försvinner de gnagande känslorna av tvivel fort – och ibland stannar de kvar längre än önskat. Mår jag bättre ensam? Och är jag och min partner verkligen rätt för varandra? Frågorna är många och svaren ofta få… Nedan listar vi fem tecken på att du kanske ändå vore lyckligare som singel!

Tecken på att du passar som singel

Du känner att du bara kan vara dig själv när du är ensam

Ett av de tydligaste tecknen på att man mår bättre som singel än i en relation är när tanken på att vara ensam känns härligare än att vara med någon, både fysiskt, mentalt och känslomässigt. För vissa är det en fas som går över, för andra är det bestående – och båda är helt okej.

Annons

Du gillar att ha fullständig kontroll över din tid

Relationer handlar om att kompromissa, men som singel får du ensam styra ditt schema – en frihet som många värdera högt. Så, tillhör du dem som inte vill tumma på självständigheten kanske du faktiskt är lyckligare som singel än med en partner!

Du tycker om att kunna träffa vem du vill, när du vill

På tal om friheten att få bestämma själv... Som singel kan du träffa vem du vill när du vill, men i ett förhållande krävs det att ni emellanåt enas om hur tiden ska fördelas och vilka ni ska umgås med. Skrämmande tanke? Ja, då är singellivet kanske rätt för dig.

Du är mer fokuserad på din karriär än något annat

Att göra karriär och uppnå drömmar är så klart möjligt även med en partner, men känner du att du helst av allt bara vill fokusera ditt arbete och inte bli störd av folk runt omkring kan det vara läge att ta sig en funderare. Hur vill jag fördela min tid och vad är viktigast för mig? Tänk bort vad som "borde vara det rätta" och följ ditt hjärta.

Du älskar att utforska din person och lär dig fortfarande vem du är

Sist men inte minst! För att vara lyckligare som singel handlar det om att älska sin frihet och vara nyfiken på vad den friheten kan ge. Behöver du tid till att ta reda på vem du är och utforska vad livet har att erbjuda passar du garanterat som singel. Kom ihåg att du kan känna dig betydligt mer ensam i ett dåligt förhållande än som singel och fri.

Artikelinspiration: Bustle

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons