5 tecken på att du inte kan lita på din partner

Tecken på att du inte kan lita på din partner

Misstänker du att du inte kan lita på din partner? Spana in några av de vanligaste tecknen på att den du är tillsammans med inte är helt ärlig och se om du känner igen dig!
22 juni, 2022
VIDEO: 5 tecken på att du inte kan lita på din partner
0:46

Efter reklamen: VIDEO: 5 tecken på att du inte kan lita på din partner

(0:46)

Slå på ljud

Oavsett om oron kring tillit beror på att du varit med om saker i ditt förflutna eller det faktum att din partner faktiskt har gjort något som rubbat på tron är det viktigt att försöka identifiera var känslorna kommer ifrån. Det gör det enklare att kommunicera kring farhågorna och hjälper oss ofta framåt.

Nedan listar vi fem tecken på att du eventuellt inte kan lita på din partner!

1. Hen drar ofta vita lögner

Vita lögner gör sällan någon skada, men känner du att ärligheten aldrig är hundraprocentig kan förtroendet rubbas rejält. För ljuger hen kontinuerligt om småsaker – ja, vad kan då komma härnäst?

Berätta att du uppskattar uppriktighet i alla lägen och att du inte kommer se annorlunda på hen även om sanningen inte är lika behaglig som den vita lögnen.

2. Du känner att du alltid behöver ställa följdfrågor

Känner du att du aldrig får tillräckliga svar från din partner utan tvingas be om kompletterande information för att förstå vad som försiggår? Ja, då är risken stor att du känner misstro och tvivel.

Förklara att du inte vill veta var hen är för att kunna kontrollera, utan för att du bryr dig och värnar om ett öppet klimat där kommunikationen spelar en väsentlig roll.

3. Hen döljer sin mobil

Alla har rätt till ett privatliv och att ha full insyn i vad ens partner gör på sin telefon är självklart inte ett måste – tvärtom alla mår bra av integritet. Känner du däremot att hen smyger runt med sin mobil, vänder skärmen upp och ner när den ligger framför er eller vinklar den så att du inte ska se vad som pågår kan det mycket väl vara något som inte stämmer.

Berätta hur du upplever situationen och se hur hen responderar – i bästa fall är handlingarna omedvetna.

4. Hen undviker helst att prata om sig själv

Det är inte säkert att vi vill dela med oss av allt till alla, men känner du att din partner ständigt undanhåller information kan det vara ett problem. Varför får du inte veta allt? Döljer hen det för alla? Och hur vi gå vidare i relationen om vi inte ges möjligheten att lära känna varandra på riktigt?

Frågorna blir många och svaren få – fram till att ni lyckas börja prata om det. Är det något som är extra jobbigt får ni respektera att det kan ta tid.

5. Din magkänsla säger att något är fel

Sist men inte minst, den berömda magkänslan! För känner du att du inte kan lita på din partner ska du ta det på allvar – oavsett om du har belägg för dina känslor eller ej. Prata med varandra, förklara vad ni känner och försök komma till botten med problemet.

Kanske löser sig allt bara ni pratar – eller gör det inte det och då är det kanske inte rätt. Kom ihåg att det aldrig är värt att vara i en relation som inte känns rättvis och där oroskänslorna tar överhand.

Artikelinspiration: Bustle

Foto: TT

SE OCKSÅ: 5 av historiens mest ikoniska rockpar genom tiderna
0:46

Efter reklamen: SE OCKSÅ: 5 av historiens mest ikoniska rockpar genom tiderna

(0:46)

Slå på ljud