Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Egenskapen flest attraheras av hos en partner

07 jun, 2022 
AvEmma Castman
Egenskapen flest attraheras av hos en partner
Vilka egenskaper tycker vi är viktiga i jakten på en partner? Även om svaret skiljer sig åt finns det faktiskt vissa karaktärsdrag som utmärker sig lite extra. Spana in vilka och se om du känner igen dig!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
8 kändispar som hållit sin kärleksrelation hemlig i flera årBrand logo
8 kändispar som hållit sin kärleksrelation hemlig i flera år

I jakten på en partner finns det en hel del som lockar oss. Vissa föredrar extroverta och karriärsdrivna typer med långt och vågigt hår, andra söker någon introvert med fötterna på jorden som vågar drömma samtidigt som vissa letar efter motsatsen till allt det vi nämnt ovan.

Ja, det finns inget exakt svar på vad folk dras till hos en partner, men en ny amerikansk studie visar att vi prioriterar vissa egenskaper högre än andra.

Spana in listan över karaktärsdragen som respondenterna i studien menar är de mest attraktiva här:

Det tycker vi är mest attraktivt hos en partner

Egenskaperna som toppar listan över de mest attraktiva är humor och intelligens.

Annons

Faktum är att nästan hälften av studiens 2 000 tillfrågade (44 procent) angav detta som sina högst prioriterade karaktärsdrag. Och visst känns det inte superförvånande? För vem vill inte ha någon som får en att dra på smilbanden samtidigt som samtalsämnen avlöser varandra och det finns ett konstant utbyte av kunskap?

Ekonomisk trygghet är också viktigt

Att vi prioriterar humor och intelligens högst i jakten på en partner kanske inte är jätteöverraskade. På listans tredjeplats finns det däremot något som kan verka mer förvånande. Nästan lika många (42 procent) angav nämligen ekonomisk säkerhet som en nyckelkvalitet för attraktion.

Därtill sa två tredjedelar av de tillfrågade, 66 procent, att de är bekväma med att prata om ekonomi med sin partner. Tar ens partner upp samtalsämnet känns det dock inte lika bekvämt som om man själv gör det, menar deltagarna i studien.

Artikelinspiration: Bestlife

Foto: Netflix

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons