Felix Sandman avslöjar detaljen vi inte anade i Hjem til jul 2

felix sandman i hjem til jul 2

Den norska romcom-succén Hjem til jul är äntligen tillbaka med säsong 2! Skådespelaren Felix Sandman avslöjar nu detaljen om inspelningen som vi bara inte kunde ana.
14 december, 2020
Felix Sandman om inspelningarna under pandemin: "Satt i karantän ensam på hotellet"
Slå på ljud

När Hjem til jul släpptes på Netflix dagarna innan jul förra året satt vi som klistrade. Romcom på norska visade sig vara precis så mycket feelgood och mys som det låter.

Nu återvänder serien med en andra säsong och på rollistan finns än en gång svenske stjärnan Felix Sandman. Vad försiggick egentligen på inspelningarna? Svaret han ger oss gör serien om möjligt ännu mer hjärtvärmande!

tar vid 1 år senare

Men först en liten recap. Säsong 1 kretsar kring sjuksköterskan Johanne (Ida Elise Broch) som är 30 år och ofrivillig singel. Hon har dragit en vit lögn för familjen om att hon visst träffat någon vilket resulterar det i att den nya kärleken bjudits in att fira julafton med dem. Under en händelserik december månad är Johanne ute på jakt efter någon att visa upp. En av de killar hon träffar på vägen är 19-åriga charmören Jonas (Felix Sandman).

I slutet på första säsongen har Johannes familj samlats för att fira jul när det ringer på dörren. Johanne öppnar och där står… vem? Det fick vi aldrig se så frågan är självklart hur det gått. Säsong 2 tar vid ett år senare.

Felix Sandman återvänder

Felix Sandman har tidigare berättat för tidingen Frida om de komiska sexscenerna han och Ida Elise Broch hade ihop.

– Det var extremt roligt, komiskt och absurt. Vi stod där i vardagsrummet och funderade ”vart hade det varit roligt att ha sex?”. Så det blev mot en glasvägg och i en gungstol. Vi fick improvisera och det blev väldigt spontant. Vi skrattade mycket, sa han då.

scen ur hjem til jul 2 med Ida Elise Broch och felix sandman

Ida Elise Broch och Felix Sandman hade roligt under inspelningarna av de intima scenerna i Hjem til jul.

I trailern för säsong 2 skymtar Felix Sandmans karaktär förbi som hastigast. Så vad kan han nu berätta om sin medverkan i fortsättningen?

– Jonas är tillbaka och kanske blir det lite mer seriöst den här gången, vi får se. Det blir mindre kaninsex i alla fall, säger han med ett skratt.

satt i karantän inför

Inspelningarna skedde mitt under den rådande pandemin. Skådespelarna följde strikta säkerhetsrutiner och Felix berättar att han fick sitta isolerad ensam på ett hotellrum i flera dagar för att sedan kunna filma utan ansiktsmask.

– Det var olika zoner under inspelningarna och alla bakom kameran bar mask. Men vi skådespelare kunde ju inte ha det på så därför fick vi sitta i karantän och testa oss innan.

Mitt i den tunga verkligheten med pandemin hade casten ändå sjukt roligt ihop, berättar Felix. Han avslöjar att allt som syns inte är skådespeleri, vissa bitar är rakt igenom äkta glädje.

– Alltså det är så mycket obekväma och konstiga scener i en romcom-serie. När vi skrattar i en scen är det ofta inte ens skådespelat utan ett genuint skratt som kommer ut på riktigt. Det är så härligt att det får vara med.

Nawww!

Hjem til jul 2 har premiär på Netflix den 18 december.

Foto: Netflix

LÄS MER:

Så fick Felix Sandman drömgiget i Musikhjälpen 2020 – efter alla år

Se nya (längre!) trailern till Netflix Hjem til jul 2

Julavsnitten från dina favoritserier på Netflix