Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Den ultimata årslistan – 8 steg för att lyckas med dina mål

06 jan, 2018 
AvAnja Forsnor
Så lyckas du med dina mål.
Det är härligt att drömma och sätta upp mål och nyårsafton är ju den perfekta tiden för just det. Löften, nystarter och "det nya livet" som ska ta fart. Men precis som varje år går man ut alldeles för hårt, fullt övertygad om att man ska lyckas, och sen händer något. Livet som det kallas. Och så står man där totalt utbränd innan januari ens är slut och känner sig misslyckad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

För att undvika nyårssyndromet är mitt tips att planera väl. Sätt inte upp mål utan utan att vara beredd att genomföra förändringen som krävs för att nå dit. Lägg upp en konkret plan för vilka rutiner du måste börja för att nå dit du vill. Även om det är tidskrävande och jobbigt så ökar det oftast dina chanser att få långvariga resultat.

1. Formulera dina löften rätt

Se till att dina nyårslöften inte innehåller orden ”alltid”, ”aldrig” eller ”inte” i löftet.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Satsa på positiva löften och sådant du vill göra mer av som får dig att må bra, mycket hellre än för förbud. Skriv en bucketlist med allt du vill satsa mer på och göra mer av under året, mycket roligare än klassiska nyårslöften som mest stressar en.

2. Hitta din grej

Om du lovat dig själv att komma igång med träningen, signa inte upp dig på första bästa gym bara för att. Låt det ta tid och hitta det som får dig att må bra – kanske är det ridning, klättring eller cykling som blir din grej?

Annons

3. Ta en sak i taget

Det nya året handlar inte bara om januari. Även om tanken är god och du är peppad – ta en sak taget. Träna inte mer än du kan hålla igång även resten av året och lägg inte om alla dina matvanor på samma gång. Utgå från där du är idag och gör en förändring i taget tills du fått in det till en god vana, först då tar du dig an nästa.

4. Sprid ut över hela året

Spara inte allt roligt till sommarens få veckor utan planera in små avbrott i vardagen som fyller dig mer energi och glädje året om. Kanske en spa-helg, weekend i Europa, galen maskeradfest eller något annat du kan se fram emot.

5. Skapa bra rutiner

Om ditt mål är att springa ett lopp handlar det framförallt om att hitta bra och hållbara rutiner i din vardag. Då kanske delmålet är att springa 2 gånger i veckan året runt istället för att köra på allt för intensivt till en början och sen tröttna.

Annons

6. Var realistisk

Det är härligt att drömma och sikta högt, men känns det alldeles för svårt är risken stor att du inte lyckas fullfölja. Bryt i stället ned din dröm i mindre utförbara delar och gör en plan för hur du ska uppnå dem.

7. Justera längs med vägen

Kanske händer något som gör att du måste justera eller skjuta på ett visst mål. Kanske måste du satsa på något annat ett tag eller stryka något helt? Se över din plan och justera längs vägen så det passar med din livsstil.

8. Fortsätt fast det skiter sig

Var inte för hård mot dig själv om allt inte blir som du tänkt dig. Sluta inte träna bara för att du är blivit förkyld och kommit av dig. Känn inte att det är kört och att du måste börja om, bara fortsätt precis där du slutade.

Läs mer:

Anja Forsnor: 3 steg för att starta året på bästa sätt

Anja Forsnor: 10 sätt att slippa stressa ihjäl dig

6 karriärråd som hjälper dig att blomstra på jobbet 2019

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons