Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerBoktips

12 roliga och annorlunda detaljer till bröllopet

21 aug, 2023 
AvCecilia Persson
bröllopspynt
Om du är mitt uppe i bröllopsplaneringen har du sannolikt fattat många stora beslut. Men även de små detaljerna kan göra stor skillnad för gästerna och upplevelsen av bröllopet. Därför har vi samlat tolv annorlunda eller oväntade inslag att ta med i planeringen av er stora dag.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det finns mycket att tänka på och stora beslut att fatta när det kommer till att planera ett bröllop, men utöver detta kan det faktiskt vara de små detaljerna som gör allra störst skillnad. Att ta in några oväntade inslag i planeringen av den stora dagen kan både lyfta helhetsintrycket och skapa snackisar som blir bra isbrytare och ett enkelt sätt för gästerna att närma sig varandra.

bröllopspyntad lada

Hos My Perfect Day hittar du allt från klassiska bröllopsdetaljer till mer oväntade inslag – se hela utbudet och hitta dina favoriter här (reklamlänk)!

Annons

Roliga detaljer till bröllopet

Här har vi samlat 12 unika detaljer som på ett eller annat sätt blir ett ovanligt eller roligt inslag på bröllopet och som adderar en extra dos av personlighet och charm.

Champagnetorn

Det är trevligt att välkomna gästerna med ett glas bubbel till mottagningen eller att mingla med det efter vigseln, och vad är mer imponerande än ett champagnetorn? Det kan dock vara en utmaning att bygga ett sådant – då gör den här stilrena ställningen det betydligt enklare.

Se mer och köp drinkstället här (reklamlänk).

drinkställ för bubbel och champagne
Klicka på bilden för att komma direkt till champagnestället.

Blomstervägg

Det finns många sätt att piffa till och dekorera en bröllopslokal som i sig inte är så inspirerande, för att skapa en romantisk och festlig känsla. Förutom givna inslag som ljusslingor så kan även en vacker blomstervägg göra stor skillnad, särskilt om ni placerar den bakom honnörsbordet.

Annons

Se mer av blomsterväggen och köp den här (reklamlänk).

blomstervägg med vita blommor
Klicka på bilden för att komma direkt till blomsterväggen.

Annorlunda gästbok

Att samla hälsningar från bröllopsgästerna i en gästbok är både ett bra sätt att minnas tillbaka till bröllopsdagen och ett mysigt inslag för gästerna när de skriver sin hälsning. Den här jordgloben är ett annorlunda och roligt sätt att göra det på och kommer garanterat bli en snackis på bröllopsfesten. Dessutom blir den en fin inredningsdetalj i ert hem så att ni har en ständig påminnelse om dagen då ni firade er kärlek!

Annons

Se mer och köp jordglobsgästboken här (reklamlänk).

annorlunda gästbok i form av jordglob till bröllop
Klicka på bilden för att komma direkt till gästboksgloben.

Murgrönagirlanger

Precis som blomsterväggen så hjälper även andra växtliga inslag till att göra bröllopslokalen mer ombonad och romantisk. Att fylla precis hela lokalen med riktiga blommor är dock inte ett alternativ för många – och då är dessa girlanger i form av konstgjord murgröna ett riktigt fint och populärt alternativ.

Se mer och köp girlangerna här (reklamlänk).

konstgjorda murgrönagirlanger
Klicka på bilden för att komma direkt till girlangerna.

Bröllopsbil

Om ni åker bil från vigseln till festen eller bröllopsfotograferingen är det härligt att på något sätt signalera att ni är nygifta. Att låta plåtburkar släpa efter bilen har varit ett traditionellt inslag som inte är lika vanligt längre – därför blir det både kul och något oväntat om ni tar tillbaka det. Dessa varianter kommer med tre hjärtformade ballonger som pryder bilens baksida.

Annons

Se mer och köp dem här (reklamlänk).

plåtburkar efter bröllopsbil
Klicka på bilden för att komma direkt till bilkitet.

Ballong "Just married"

På tal om fotosessionen som många par väljer att ha direkt efter vigseln så kan det vara fint att ta några bilder med denna extra stora ballong som är hela en meter i diameter och som pryds av den guldfärgade texten "Just married". Den passar även perfekt att låta sväva någonstans vid eller bakom brudparet under middagen för extra festlig känsla.

Se mer och köp jätteballongen här (reklamlänk).

Annons
Ballong med texten Just married
Klicka på bilden för att komma direkt till ballongen.

Donutställ

Det vanligaste är att bjuda på tårta efter middagen, men det är långtifrån ett måste att ha just en klassisk bröllopstårta på ett bröllop. Varför inte tänka nytt och beställa vackert dekorerade donuts med passande glasyr, som gärna får vara personlig? Servera dem på ett eller flera vackra donutställ för en riktigt effektfull presentation. Det går även lika bra att ställa fram dem som snacks eller vickning under kvällen och natten!

Se mer och köp donutstället här (reklamlänk).

Annons
donutvägg i akryl
Klicka på bilden för att komma direkt till donutstället.

Bröllopsbubblor

Den klassiska bilden av ett brudpar som välkomnas ut av gästerna efter vigseln har länge ackompanjerats av bröllopsris som kastas upp i luften, men av olika anledningar väljer många numera bort riset. Som alternativ väljer många istället att blåsa såpbubblor, som ofta inte lämnar samma avtryck på miljön. Dessa kommer i en fin hjärtprydd förpackning och har dessutom en formula som dessutom inte ska lämna några fläckar på kläderna.

Läs mer om såpbubblorna och köp dem här (reklamlänk).

Annons
såpbubblor bröllop
Klicka på bilden för att komma direkt till såpbubblorna.

Bröllopsbåge

Förutom att dekorera och pynta lokalen i stort kan du också "rama in" platser eller ögonblick och skapa rum i rummet. Ett fint sätt att göra det på är att använda sig av en bröllopsbåge, som inte bara blir fin på bild utan också skapar ett sammanhang och ett naturligt blickfång. Den här hexagonformade bågen passar perfekt att dekorera med blommor eller annat som passar bröllopstemat och ställa upp vid platsen för vigseln eller någonstans på bröllopsmottagningen.

Annons

Se mer och beställ bröllopsbågen här (reklamlänk).

bröllopsbåge
Klicka på bilden för att komma direkt till bröllopsbågen.

Gästbokspussel

Liksom den tidigare nämnda jordgloben är även detta ett fint och roligt alternativ till den traditionella gästboken. Varje person eller sällskap kan skriva en kort hälsning eller sina namn på en pusselbit och lägga i den medföljande lådan, för att bröllopsparet sedan efter bröllopet ska kunna lägga pusslet och se hjärtat med alla hälsningar från sina nära och kära växa fram.

Se mer och köp pusslet här (reklamlänk).

Annons
pussel-gästbok till bröllop
Klicka på bilden för att komma direkt till gästbokspusslet.

Bilstickers

Om ni inte vill satsa på ett mer högljutt budskap om att ni är nygifta så kan dessa stickers passa perfekt för att ändå sätta en bröllopstouch på ert valda fordon. Ett enkelt med ack så effektfullt sätt att göra det på!

Se mer och köp dem här (reklamlänk).

just married bil
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Memory box

Anledningen till att det finns så många olika varianter och sätt för gästerna att förmedla sina hälsningar till brudparet är att det är ett fint och enkelt sätt att visa sin kärlek till dem och tacksamhet för att de får dela dagen med de nygifta. Dessutom kan det vara en välkommen lugn stund för ro och reflektion i ett annars späckat schema. Denna fina minnesbox är gjord i trä och kommer med kort där gästerna fyller i kära minnen av brudparet, äktenskapsråd eller andra fina hälsningar.

Annons

Läs mer om boxen och köp den här (reklamlänk).

memory box till bröllop
Klicka på bilden för att komma direkt till boxen.
Dekoration för bröllop - inspiration för dukning, blommor och porslinBrand logo
Dekoration för bröllop - inspiration för dukning, blommor och porslin
Annons
Annons