Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Bröllopsris eller såpbubblor efter vigseln? Här är allt du måste veta och fina alternativ att köpa

11 jul, 2022 
AvVilma Nordell
Bröllopsris och bröllopsbubblor till bröllopet!
Har du ett inplanerat bröllop och funderar på vad du ska kasta eller blåsa på brudparet efter att de kommer ut från vigseln? Bröllopsris är det mest klassiska, men det finns andra alternativ som passar precis lika bra. Här hittar du allt du måste veta.
Annons

Ska du på bröllop och är osäker på vad som ska kastas eller blåsas på brudparet efter vigseln? Här reder vi ut alla frågetecken kring vad seden säger och vilka alternativ det finns om man inte vill kasta ris på brudparet. Samt de finaste alternativen att köpa i butik, från bröllopsris format som hjärtan till såpbubblor formade som hjärtan. Det passar lika bra med konfettibomber.

bröllopsbubblor bröllopsris
Foto: TT

Efter bröllopet

Många väljer att kasta bröllopsris eller blåsa spåbubblor på brudparet efter vigseln när de lämnar kyrkan eller vigsellokalen. Det är en mysig tradition som sägs bringa tur och lycka till brudparets kommande liv tillsammans.

Annons

SÅPBUBBLOR BRÖLLOP

Vill du inte kasta ris på brudparet går det lika bra att blåsa såpbubblor. Tänk på att använda såpbubblor som är avsedda för bröllop då de inte fläckar kläderna till, skillnad från andra såpbubblor.

Bröllopsbubblor

Såpbubblor till bröllopet! Flaskorna är formade som bubbelflaskor och är en kul detalj att dela ut till bröllopsgästerna. Se mer och köp dem här (reklamlänk).

såpbubblor till bröllop
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Såpbubblor i form av hjärtan

Blås söta såpbubblor på brudparet. Läs mer och köp dem här (reklamlänk).

såpbubblor hjärtan
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bröllopsris

Det mest traditionella alternativet att fira brudparet med efter att de har sagt ja till varandra är bröllopsris. Det bästa alternativet är att välja en variant som smälter bort på marken, istället för vanligt ris, så att det inte skadar små djur.

Annons

Ett vitt bröllopsris med vita hjärtan. Bröllopsriset är ofarligt för fåglar och smälter bort på marken. Klicka här för att komma direkt till riset (reklamlänk).

bröllopsris hjärtan
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Konfettibomb bröllop

Ett tredje alternativ att använda för att höja stämningen efter att brudparet har sagt ja till varandra är konfettibomber. Tänk på att städa efter er om ni använder konfettibomber.

Vit konfettibomb

Konfettibomb med vita ljusa blad till bröllopet. Läs mer och köp dem här (reklamlänk).

konfettibomb vit
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Konfettibomb hjärtan

Konfettibomb med vita hjärtan. Den finns att köpa här (reklamlänk).

Annons
konfettibomb vita hjärtan
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Konfettibox

Vit papperskonfetti förpackade i vacker guldförpackning. Den här konfettin är nedbrytbar. Det finns att klicka hem här (reklamlänk).

bröllopsbubblor
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.
Bröllopspresent för mindre budget - Elsa Billgren tipsarBrand logo
Bröllopspresent för mindre budget - Elsa Billgren tipsar

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons