Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerBoktips

Så planerar du en lyckad baby sprinkle – bästa tipsen

05 jun, 2023 
AvCecilia Persson
baby sprinkle
Ska du eller någon du känner snart få sitt andra (eller fler) barn? Om tanken på ännu en stor babyshower inte är lika lockande så kan konceptet baby sprinkle istället passa perfekt – vi visar dig hur du gör!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Att få välkomna ett nytt litet liv in i familjen eller umgängeskretsen är alltid spännande och något som helt klart är värt att uppmärksamma. En babyshower brukar vara det givna sättet att fira den blivande mamman på, samtidigt som orken och inspirationen kan tryta hos både vännerna och de blivande föräldrarna om de redan har fått en tidigare. Därför har ett nytt begrepp gjort entré de senaste åren: baby sprinkle, som är ett uppskattat och inspirerande alternativ till en babyshower.

Vad är baby sprinkle?

Enkelt förklarat kan man säga att en baby sprinkle är en mindre, och mer avslappnad, version av en babyshower. Det anordnas vanligtvis för föräldrar som redan har ett eller flera barn och som därför redan har många av de nödvändiga bebissakerna. Ordet "sprinkle" anspelar på att man "strösslar" kärlek och presenter över föräldrarna istället för att på ett mer överdådigt sätt "duscha" dem i det på en babyshower (något som ärligt talat kan uppskattas av både de blivande flerbarnsföräldrarna och gästerna som är med). Med andra ord tar en baby sprinkle med sig det bästa från en babyshower: att kunna umgås med vänner och familj som kan visa sin uppskattning för föräldrarna, utan att störst fokus ligger på att ge presenter.

Annons

Dekorationer Baby Sprinkle

På en baby sprinkle är det fint att ha mer neutrala och naturnära toner på dekorationerna. Här har vi samlat de finaste dekorationerna att pynta och duka fram med till er baby sprinkle.

Sash "Mummy to be"

Oavsett om det inte är första barnet så är det alltid härligt att pryda den blivande (flerbarns)mamman med ett band med budskapet "Mummy to be". Denna har en fin guldfärgad text. Se mer och köp sashen här (reklamlänk).

band mummy to be
Klicka på bilden för att komma direkt till bandet.

Stor ballong "Mummy to be"

Den här salviagröna ballongen med texten "Mummy to be" är ett stilrent alternativ som passar perfekt när ni ska fira den blivande mamman. Du kan se mer samt köpa den här (reklamlänk).

Annons
stor ballong
Klicka på bilden för att komma direkt till ballongen.

Ballonger med hjärtan

Gör gärna som Kenzas vänner och kombinera en större ballong med flera genomskinliga ballonger med guldhjärtan. Dessa kommer i 6-pack och du hittar dem här (reklamlänk).

Genomskinliga ballonger med guldhjärtan
Klicka på bilden för att komma direkt till ballongerna.

Guldballonger

Det är även fint att blanda upp ballongerna med dessa guldfärgade ballonger som matchar hjärtana. Se mer och köp ballongerna här (reklamlänk).

Annons
Guldballonger
Klicka på bilden för att komma direkt till ballongerna.
Annons

Grön girlang

Dekorera bordet med den här fina girlangen i grönt, som går extra bra ihop med andra naturnära färger och material som rotting och jute. Se mer och köp girlangen här (reklamlänk).

gröna girlangdekorationer
Klicka på bilden för att komma direkt till dekorationerna.

Murgöna-girlanger

Ni kan även ta in naturen med hjälp av dessa fina girlanger som föreställer murgröna. Se mer och köp dem här (reklamlänk).

murgrönagirlanger att dekorera baby sprinkle med
Klicka på bilden för att komma direkt till girlangerna.

Skylt med eget budskap

Välkomna gästerna med en vacker skylt med ett passande budskap. Denna trätavla kommer med 324 bokstäver, siffror och symboler. Se mer och köp tavlan här (reklamlänk).

Annons
tavla med eget budskap
Klicka på bilden för att komma direkt till skylten.

Kort: Gissa bebisen

Låt alla deltagaren på er baby sprinkle fylla i varsitt av dessa fina kort med gissningar om bebisen samt några goda råd på vägen. Ett garanterat uppskattat inslag! Se mer och köp korten här (reklamlänk).

gissa bebisen kort
Klicka på bilden för att komma direkt till korten.

Bägare i papp

Servera snacks eller sötsaker i dessa fina naturfärgade engångsbägare, så slipper värdarna eller de blivande föräldrarna ta hand om disken efteråt. Du hittar dem här (reklamlänk).

Annons
engångsbägare till baby sprinkle eller babyshower
Klicka på bilden för att komma direkt till bägarna.

Randiga sugrör

Med några snygga sugrör lyfter ni genast den festliga känslan, oavsett om ni serverar mocktails, lemonad eller något helt annat. Dessa med guldiga ränder hittar du här (reklamlänk).

randiga papperssugrör i guld och vitt
Klicka på bilden för att komma direkt till sugrören.

Ljusslinga

Om ni ska sitta utomhus i en pergola eller liknande så bidrar denna fina ljuslykta till att maxa mysstämningen. Se mer och köp ljusslingan här (reklamlänk).

Annons
svart ljusslinga som går att koppla ihop flera stycken
Klicka på bilden för att komma direkt till ljusslingan.

Planera en baby sprinkle – bästa tipsen

En baby sprinkle är ett intimt och avslappnat sätt för nära och kära att fira och glädjas åt de blivande föräldrarnas tillskott till familjen. Genom att ta allt från lokal och gästlista till mat och aktiviteter i beräkning under planeringen kan ni skapa ett mysigt och kärleksfullt firande som alla kommer att minnas länge, inte minst tack vare fokuset på kärlek, stöd och att dela minnen och fina stunder med sina nära och kära.

Annons

Här har vi samlat några av de bästa tipsen för att planera en baby sprinkle:

  1. Gästlista: eftersom en baby sprinkle är mer intim och har färre gäster kan ni skapa en gästlista med nära familjemedlemmar och vänner. Tänk på vad de blivande föräldrarna skulle önska när ni gör listan. Skicka ut inbjudningar till gästerna i god tid så att de kan planera in det i kalendern. Lägg gärna lite extra kärlek på inbjudningarna så att de speglar eventet.

  2. Tema: Även om en baby sprinkle inte kräver ett uttalat tema så kan det vara fint att låta detaljerna följa en röd tråd som ger en festlig känsla. Medan en babyshower ofta går i rosa eller blå toner så kan ni till en baby sprinkle med fördel välja ett tema som passar de blivande föräldrarnas stil. Dekorera gärna er baby sprinkle med stilrena girlanger, ballonger och blommor – gärna i mer neutrala toner.

  3. Tid och plats: Välj en lokal som passar antalet personer ni blir samt vilken känsla ni vill ha på eventet. Om ni vill ha en mysig och familjär känsla kan ni vara hemma hos någon, medan en restaurang kan passa bra om ni vill ha en mer festlig atmosfär. Se även till att anordna er baby sprinkle medan den blivande mamman fortfarande har energi – den andra trimestern brukar passa bra för de flesta.

  4. Mat och dryck: Håll menyn enkel – ni behöver inte baka en mängd olika cupcakes med frosting och annat som man ofta gör till en babyshower. Satsa istället på en lättare buffé med några olika plockrätter, sallader, snittar och någon dessert. När det kommer till dryck passar några goda mocktails bra, samt vatten med frukt eller bär som även ser fint ut. Glöm inte att be gästerna meddela eventuella allergier.

  5. Aktiviteter: Eftersom en baby sprinkle framförallt syftar till att mamman eller de blivande föräldrarna ska få lite kvalitetstid med sina nära och kära är det inte ett måste att anordna lekar eller aktiviteter. Om ni ändå vill göra något kan det till exempel vara kul att anordna en DIY-station där gästerna kan göra bodys personligare genom att trycka med textilfärg eller stryka på emblem. Ni kan även ge er på ett inredningsprojekt, som att pimpa en byrå till barnrummet eller till om med måla om barnkammaren om de blivande föräldrarna har svårt att få till det med barnet eller barnen de redan har.

  6. Presenter: På en baby sprinkle ligger inte fokus på presenter, men givetvis kan många av gästerna vilja ta med en symbolisk gåva till babyn eller de blivande föräldrarna. Eftersom en baby sprinkle oftast sker när föräldrarna redan har ett eller flera barn kan ni skippa nödvändiga "måsten" utan istället välja mer personliga presenter, som till exempel någon av föräldrarnas favoritbok som barn.

Gästbok till baby sprinkle

Att ha en gästbok som gästerna får skriva i under er baby sprinkle är både en mysig aktivitet och blir ett fint minne som kommer att vårdas ömt av såväl föräldrar som barnet när hen växer upp. Den här boken i en naturnära nyans har ett guldfärgat hjärta fram och 22 blad i kvalitativt papper som känns lyxigt. Se mer och köp boken här (reklamlänk).

gästbok med guldfärgat hjärta
Klicka på bilden för att komma direkt till ljusslingan.
6 kändispar som fått barn i hemlighetBrand logo
6 kändispar som fått barn i hemlighet
Annons