Årets bästa tv-serier att bingekolla på enligt imdb

scen ur queen's gambit

Poppa popcornen, sätt på mysdressen och ta plats i soffan. Imdb har släppt listan över 2020 års topprankade tv-serier – och nu ska det bingekollas!
11 december, 2020
10 serier med högsta betyg på IMDb
Slå på ljud

Vad passar bättre inför stundande jul- och nyårsledighet än att ladda upp med ett gäng riktigt bra serier att sträcktitta (bingea) på?

Sajten Imdb (Internet movie database) har ett system där tv-serier vars sida besöks ofta stiger i rankingen, då de anses vara särskilt populära.

Nu har Imdb sammanställt de topp 10 tv-serier som fått högst ranking av användarna totalt sett under 2020. Kolla in listan nedan och få tips på vad du ska bänka dig framför asap!

1. The Boys

Scen ur The Boys

The Boys på Amazon Prime toppar Imdb:s lista över högst rankade tv-serier 2020.

I absolut topp hamnar The Boys, en amerikansk action/komedi-serie från 2019. Handlingen utspelar sig i ett universum där individer med superkrafter har en hjältestatus och blir dyrkade likt idoler och gudar av allmänheten. En grupp vanliga dödliga går samman och bildar The Boys för att bekämpa de korrupta och maktmissbrukande superhjältarna. I Sverige går säsong 1 och 2 att se på Amazon Prime.

2. Money Heist

Money Heist hamnar på plats 2 i rankingen. Denna serie faller under kategorin action/drama/krim/thriller och är producerad i Spanien. Handlingen kretsar kring nio rånare som försöker genomföra historiens största kupp. Snart står inte bara miljoner euro utan även deras liv på spel. Serien har 4 säsonger som finns att se på Netflix.

3. Dark

På tredje plats hamnar en annan serie som finns på Netflix, nämligen det tyska krim/drama/mysteriet Dark från 2017. I tre säsonger får vi följa hur det i en liten stad full av synd och skamliga hemligheter sker saker som gör att historien upprepas på förskräckliga sätt, igen och igen.

4. Ozark

Laura Linney och Jason Bateman spelar huvudrollerna i Ozark

Laura Linney och Jason Bateman spelar huvudrollerna i Ozark.

I Netflix originalproduktion Ozark får vi följa familjen som tvättar pengar åt den mexikanska drogkartellen. Med bland andra Jason Bateman, Laura Linney och Sofia Hublitz i rollerna har denna serie prisats på Emmy Awards. Tidigare i år släpptes tredje säsongen som tillsammans med de två tidigare finns att streama nu.

5. The Mandalorian

Star Wars-serien The Mandalorian hamnar på plats 5. Berättelsen kretsar kring en ensam prisjägare i Star Wars universum som får sitt livs viktigaste uppdrag efter imperiets fall. En detalj som fått fansen att jubla särskilt är att vi får se baby Yoda. Säsong 1 och 2 finns att hitta på Disney+.

6. The Queen’s Gambit

Serien om den föräldralösa flickan Beth som visar en exceptionell talang för schack har tagit världen med storm. Den skildrar inte bara en ung kvinnas imponerande karriär i den mansdominerade schackvärlden utan även den mångbottnade historien om Beths uppväxt och hennes problem med mental ohälsa och missbruk – samt feminismen i 60-talets USA. Serien är en originalproduktion av Netflix och säsong 1 finns att streama på tjänsten.

7. The Umbrella Academy

Syskonskaran i The Umbrella Academy

Syskonskaran i The Umbrella Academy har alla sina unika superkrafter.

Efter faderns död återförenas en grupp syskon som inte haft kontakt med varandra på länge. Men det är inga vanliga syskon, här finns krafter bortom det naturliga och chockerande hemligheter som kan komma att hota hela mänskligheten. The Umbrella Academy är en actionkomedi i 2 säsonger som finns på Netflix.

8. Westworld

I en nöjespark för de allra rikaste erbjuds en futuristisk upplevelse av människoliknande personal som utan besökarnas vetskap håller på att utveckla ett artificiellt medvetande. Denna sci-fi/thrillerserie skapad av Batman-regissören Jonathan Nolan finns i tre säsonger på HBO Nordic och SF Anytime.

9. The Witcher

Geralt är en monsterjägare, witcher, med uppdrag att rensa världen från otyg. Han slår följe med en häxa och en prinsessa, men deras farliga hemligheter gör uppdraget än mer komplicerat. Serien baseras på Andrzej Sapkowskis fantasyböcker och har kallats för den nya Game of Thrones. Serien finns i en säsong på Netflix.

10. The Crown

Emma Corrin som prinsessan Diana i The Crown

Emma Corrin som prinsessan Diana i The Crown.

Det verklighetsbaserade kostymdramat om Storbritanniens kungahus är nu inne på sin fjärde säsong. Mest omtalat just nu är att vi ser Emma Corrin som prinsessan Diana och Gillian Anderson som premiärminister Margaret Thatcher. Omtalat är även frågan om det som sker i serien verkligen ligger så nära sanningen som vi vill tro. Streama alla säsonger nu på Netflix.

Källa: Businesswire

Foto: TT

LÄS MER:

Red Dot är Netflix första svenska film – allt du behöver veta

Allt vi vet om säsong 5 av The Crown

Höstens bästa tv-serier – plus maten att äta till