Artikeln innehåller reklamlänkar

10 steg till en romantisk alla hjärtans dag

SÅ fixar du en romantisk alla hjärtans dag

Så fixar du en perfekt alla hjärtans dag!

Alla hjärtans dag är ett perfekt tillfälle att fira kärleken till din partner, familj eller dina vänner. Vi har samlat enkla (och romantiska) tips som sätter guldkant på dagen – och även bästa tipsen för dig som istället för Valentine's Day vill fira Galentine's day!
19 januari, 2023

Den romantiska högtiden alla hjärtans dag närmar sig. Oavsett hur du planerar att fira eller uppmärksamma dagen, kanske med vänner, familj eller en partner, så finns det många sätt för att känna kärleken i luften. Visst är det alltid mysigt att gå ut och äta på restaurang eller att gå på bio tillsammans, men det är minst är lika kul att bjuda på en romantisk middag hemma eller bjuda hem vänner på en kärleksfest. Funderar du på hur du ska få till en perfekt alla hjärtans dag 2023? Då har du hamnat helt rätt.

När är alla hjärtans dag?

Alla hjärtans dag, även kallad Valentindagen och på engelska Valentine's Day, infaller den 14 februari varje år. Dagens namnsdag är Valentin och dagen är döpt efter ett eller flera romerska helgon med samma namn.

Vad gör man på alla hjärtans dag?

Vad man kan göra på alla hjärtans dag är upp till var och en, och beror dessutom även på vem man firar med. Det är givet att fira alla hjärtans dag med en eventuell partner, men det går lika bra att göra det med vänner, barnen eller till och med själv.

SKAPA EN ROMANTISK ALLA HJÄRTANS DAG

Det finns många sätt att fira den 14:e februari – allt från mysiga kärlekskuponger och skattjaktskort till ballonger och annat pynt i kärlekens tecken. Här hittar du ett stort utbud av romantiska ting! (länk till My perfect day)

1. Ge bort en romantisk present

Att överraska någon du tycker om med en gåva är ett perfekt sätt att uppmärksamma dagen.

Vad köper man på alla hjärtans dag?

Utgå från personens preferenser och vad hen tycker om när du väljer present, eller ge bort något som symboliserar er relation på något sätt. Du kan också ge bort en present eller upplevelse som stärker er som par; om du vill lyxa till det ordentligt kan du till exempel ge bort ett besök med övernattning på spa eller en billig weekendresa.

Personlig alla hjärtans dag-present

Genom att lägga ned lite extra tanke och kärlek på presenten kommer personen som får den att känna sig än mer uppskattad och älskad. Här har vi samlat tre bra tips på kreativa alla hjärtans dag-presenter till din pojkvän eller flickvän.

Kärlekskuponger till alla hjärtans dag

Här får du 12 kärlekskuponger där åtta är färdigskrivna och fyra har plats för dina egna personliga påhitt. Klipp ut kupongerna, lägg dom i en glasburk eller fin ask, slå in i cellofan och du har en perfekt gåva för alla hjärtans dag. De finns att köpa här (länk till My perfect day).

Kärlekskuponger till alla hjärtans dag

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Skattjaktskort till alla hjärtans dag

Ett 10-pack kort för att överraska din älskade med en alldeles egen skattjakt. Korten har plats för att du själv skall kunna skriva dina egna ledtrådar. Kuvert ingår. Läs mer och köp dem här (länk till My perfect day).

Skattjaktskort till alla hjärtans dag

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Explosion box

En riktigt kreativ alla hjärtans dag-present till din pojkvän eller flickvän är att göra en så kallad explosion box, som även kallas minnesbox. Det finns många tutorials till hur du gör en egen explosion box från scratch, men du kan också köpa en färdig variant som du sedan gör mer personlig med foton, färgteman och små meddelanden och budskap. Se minnesboxen samt idéer på vad du kan dekorera och fylla den med här (länk till My perfect day).

explosion box minnesbox

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Läs också: Perfekta alla hjärtans dag-presenter till honom och henne

2. BJUD IN TILL TEMAFEST

Byt ut alla hjärtans dag-middagen mot en temafest för fler än dig själv och din partner – antingen i form av fler par, singelmiddag, tjejkompisarna eller familjen. Ni kan dessutom se till att fira Galentine's Day!

Tips: Gå all in med pyntningen! Här hittar du massor av härlig dekoration till alla hjärtans dag (länk till My perfect day).

Vad är Galentine's Day?

Uttrycket Galentine's Day myntades faktiskt så sent som 2010 av karaktären Leslie Knope (spelad av Amy Poehler) i ett avsnitt av Parks and Recreation. Enligt Leslie Knope infaller Galentine's Day den 13:e februari, alltså dagen innan alla hjärtans dag, och är ett tillfälle att fira och visa uppskattning för dina tjejkompisar och andra kvinnor i ditt liv som du står nära.

Begreppet Galentine's Day blev snabbt upplockat av seriens tittare och andra som uppskattade konceptet, och idag har begreppet spridit sig vidare. I serien firar Leslie Knope och hennes vänner med en rejäl våffelbuffé – varför inte sno konceptet rakt av?

Våffeljärn med hjärtan

Med det här våffeljärnet gör ni enkelt hjärtformade våfflor på pinne till Galentine's Day och alla hjärtans dag (samt resten av året). Se mer och köp våffeljärnet här (länk till My perfect day).

Våffeljärn med hjärtan

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

3. DEKORATION TILL ALLA HJÄRTANS DAG

Överraska någon du tycker upp med romantisk dekoration. Allt från att pynta med en folieballong till fina girlanger.

Ballong: Jag älskar dig

En populär ballong med texten "Jag älskar dig" blir en perfekt dekoration hemma. Den finns att köpa här (länk till My perfect day).

Ballong alla hjärtans dag

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Ballong: Love

Ballonger som skapar ordet "love" är ett fint pynt till hemmet som kommer överraska din partner. Läs mer och köp den här (länk till My perfect day).

Ballong Love

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

4. DEKORERA MED ROSOR

Dekorera med små rosor som inte slagit fullt ut. Vackert och romantiskt.

Bukettdekoration Happy Valentines

Den här fina skylten med budskapet Happy Valentines är så fin att peta in bland blommorna. Se mer och köp den här (länk till My perfect day).

Bukettdekoration Happy Valentines

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

5. Skapa en romantisk dukning till alla hjärtans dag

Skapa en romantisk dejt night hemma och duka i kärlekens tecken. Här hittar du massor av produkter till en romantisk dukning (länk till My perfect day).

Servetter med texten "love"

Duka upp med romantiska servetter. De finns att köpa här (länk till My perfect day).

servetter till alla hjärtans dag

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

6. Bjud på romantiska drinkar

ELLE har samlat 3 romantiska drinkar som är perfekta att bjuda på i kärlekens tecken. Du hittar recepten här.

7. Bakning till alla hjärtans dag

Bjud dina vänner eller din partner på fika i kärlekens tecken, en enkel handling som blir väldigt fin. Här hittar du allt du behöver till en romantisk bakning (länk till My perfect day).

Vad kan man baka på alla hjärtans dag?

Det givna valet är att baka det som du och din partner eller era vänner tycker om mest. Oavsett om det är en kladdkaka, tårta, cupcakes eller något helt annat så kan du enkelt få det att gå i kärlekens tema. Baka i hjärtformade eller hjärtprydda formar eller dekorera med kärleksfulla cake tops och annat för en hjärtlig känsla. Eller varför inte klippa ut ett hjärtformat hål i ett papper och använda det som mall när du strör över florsocker?

Muffinsformar till alla hjärtans dag

Ett 48-pack muffinsformar med matchande cake picks - perfekt inför alla hjärtans dag. Muffinsformarna är i standardmått med cirka 5 centimeter i diameter. Du hittar formarna här. (länk till My perfect day)

muffinsformar alla hjärtans dag

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Form för chokladhjärtan

Gör fina chokladhjärtan i denna smidiga form från FunCakes. Den genomskinliga chokladformen är gjord av polystyren, vilket gör formen extra fast. Kan användas till choklad eller Deco Melts. Den finns att köpa här (länk till My perfect day).

Bakning alla hjärtans dag

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Vintertrenden alla pratar om på TikTok

8. BJUD PÅ ROMANTISK MAT

Skaldjur är den mest romantiska maten. Punkt. Om inte hummer, så är ostron, havskräftor eller krabba finfina val. Till dessert passar glass och choklad perfekt.

Här hittar du 5 romantiska recept till alla hjärtans dag.

9. Överraska med en önskeburk

Ett fint alternativ till en traditionell gästbok. En "wishing jar" med ett lock med hål i roséguld och med glasburken följer 100 stycken små trähjärtan där du kan skriva ett romantiskt meddelande. Se mer och köp den hä (länk till My perfect day)r.

Önskeburk

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

10. Ge bort en romantisk parfym till din partner

Kärleken spirar och vad passar väl bättre än en romantisk doft på kärlekens dag? ELLEs beautyexpert listar 12 kärleksfulla parfymer och doftljus för honom och henne att önska sig, bära eller ge bort på alla hjärtans dag.

Här har ELLEs beautyredaktör listat årets mest romantiska dofter.

Alla hjärtans dag med barn – present och pyssel

Ju äldre vi blir, desto mindre tenderar vi faktiskt att bry oss om alla hjärtans dag. Det är dock ett perfekt tillfälle att sprida kärlek till de runtomkring oss – och särskilt barn kan verkligen uppskatta att fira alla hjärtans dag. Här har vi samlat några tips på presenter och pyssel till dina eller andras barn på alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag-pyssel barn

Väck barnens kreativitet med dessa hjärtan i trä i blandade storlekar som går att göra mycket med. Se mer och köp dem här (länk till Skapamer.se).

hjärtan i trä för pyssel till alla hjärtans dag

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Alla hjärtans dag-present barn

Boxbollen är en kul present som gör det roligt att röra på sig. Se mer och köp boxbollen här (länk till Apohem).

Alla hjärtans dag-present barn - boxbollen

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Lufttorkande lera från DAS är enkel att forma och är både en kul present och ett givande pyssel för både stora och små. Se mer och köp leran här.

lufttorkande lera, DAS

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

5 bästa sätten att fira Galentine på
1:44

Efter reklamen: 5 bästa sätten att fira Galentine på

(1:44)

Slå på ljud