7 rollfigurer som blev så mycket mer än de skulle tack vare skådisens insats

Ibland blir det inte riktigt som planerat, och det gäller även tv-serier. Här är skådisarna som egentligen skulle haft mindre biroller, men som syntes betydligt mer tack vare sin popularitet.

27 november, 2020

Om teamet bakom Gilmore Girls hade fått bestämma hade Luke inte synts lika mycket i tv-rutan som han sedan gjorde – likaså med Jesse Pinkman i Breaking Bad.

Här är tv-rollerna som egentligen skulle ha varit mycket mindre - men som blev mycket större tack vare att publiken gillade dem så mycket.

Luke i Gilmore Girls

Lauren Graham, mest känd som Lorelai Gilmore i Gilmore Girls, har tidigare avslöjat i sin självbiografi, Talking As Fast As I Can, att rollen Luke egentligen bara skulle spela den sura restaurangägaren och inte mycket mer än så. Teamet bakom serien blev dock positivt överraskade av Laurens kemi med Scott Patterson, som spelade Luke, vilket inspirerade dem till att framhäva hans roll betydligt mer än vad som var tänkt från början.

Chandler och Phoebe i Vänner

Visste du att det egentligen var tänkt att gänget i Vänner huvudsakligen skulle bestå av Rachel, Monica, Ross och Joey? Och att Phoebe (Lisa Kudrow) och Chandler (Matthew Perry) bara skulle dyka upp då och då? Det var inte förrän skaparna bakom serien, David Crane och Marta Kauffman, träffade skådespelarna som serien skrevs om och fokus lades på alla sex skådespelare.

Steve i Stranger Things

Steve Harrington skulle egentligen inte ha fortsatt att medverka efter den första säsongen, men efter att ha fått överväldigande positiv respons från tittare skrev manusförfattarna in honom igen. I boken Stranger Things: Worlds Turned Upside Down, avslöjar Matt och Ross Duffer, bröderna bakom serien, att Steve egentligen bara skulle spela en douchig kille. Det tros vara Joe Keerys skådespeleri som nyanserade den bilden en aning och som gjorde att han blev en riktig favorit hos fansen.

Jesse i Breaking Bad

Många Breaking Bad-fans skulle nog bli chockade av att höra att manusförfattaren bakom serien, Vince Gilligan, egentligen hade planer på att Walter Whites sidekick Jesse Pinkman (Aaron Paul) skulle dö i serien. Tanken var att Walter skulle ta Jesse till fånga och sedan tortera honom, men när han pitchade idén blev folk så förskräckta att han genast bestämde sig för att dumpa den.

Elijah i Girls

Elijah gjorde ett superkort besök i första säsongen av Girls, där han säger till Hannah att han inte har smittat henne med HPV och insinuerar att Hannahs pappa är gay. Han fortsatte att göra blixtvisiter ända till säsong fyra då han började synas mer regelbundet i serien. Lena Dunham och Jenni Konner, som skapade serien, har tidigare sagt att de ville att Elijah skulle synas mer på grund av skådespelaren Andrew Rannells komiska talang.

Summer i The O.C.

Om du har sett The O.C. kommer du nog bli förvånad av att höra att karaktären Summer (Rachel Bilson) från början bara hade tre repliker i den första avsnittet, och att hon egentligen skulle bara skulle vara en av Marissas mer anonyma vänner. Skaparen Josh Schwartz bestämde sig dock tidigt för att skriva in Summer i manuset på grund av hennes talang och kemi med Adam Brody, som spelade Seth Cohen i serien.

April i Parks and Recreation

Karaktären April i Parks & Recreation fanns inte från början utan kom till när Michael Schur, skaparen bakom serien, träffade skådespelerskan Aubrey Plaza under castingarna. Mycket i serien var fortfarande oklart men efter att han hade träffat henne blev han väldigt imponerad och skapade en helt ny karaktär baserad på hans uppfattning av henne.

Foto: TT

Källa: Buzzfeed

LÄS MER:

Skådisarna som har jobbat med sina syskon

Kyssar från filmer och serier som inte stod med i manus

11 tv-serier som inspirerande inredning att titta på i vinter