Tv-serier med inspirerande inredningar att se

tv-serier med snygga inredningar och scenografier

Förgyll hemmakvällarna med spännande tv-serier och snygga inredningar. Vi listar serier med inspirerande scenografier och miljöer!
23 november, 2020

Förutom tv-serier som handlar om inredning, finns det flera spännande och underhållande tv-serier att se, som dessutom bjuder på vackra och unika interiörer. Det mesta kan vara svårt att kopiera rakt av, men ibland kan en verklighetsflykt vara inspirerande i sig. Ofta finns det även små detaljer och idéer som man kan sno till det egna hemmet.

Vi har samlat elva tv-serier att följa – med påkostade scenografier och inredningar att inspireras av:

1. Big Little Lies

I den hyllade dramaserien Big Little Lies får tittare njuta av flera exklusiva hem i Monterey, Kalifornien. Hemma hos Celeste, Renata och Madeline finns både klassisk design och mer ombonade, personliga inslag – allt i lyxig tappning med en fantastisk utsikt över havet.

Lyxigt hus i serien Big Little Lies

Lyxigt på västkusten. Foto: HBO

2. Mad Men

Kliv in i 60-talets klassiska miljöer i den prisbelönade tv-serien Mad Men, som utspelar sig i New Yorks reklamvärld. Scenografin har beskrivits som “East coast Danish mid-century” och här finns mycket trä, textur och klassisk formgivning att njuta av.

Mad Men bjuder på 60-talsinredning

Ta dig tillbaka till 60-talets inredningar i tv-serien Mad Men. Foto: AMC/courtesy Everett Collection

3. House of Cards

En tv-serie som bjuder in till Vita husets intriger och vackra interiörer. Scenograferna återskapade de riktiga miljöerna, men adderade till detaljer baserat på karaktärerna i serien och det privata residenset inreddes baserat på arkivbilder med en del fiktiva lösningar. Här är det pampigt och klassiskt som gäller, men det finns flera inspirerande element i exempelvis de mindre detaljerna.

House of Cards inredning och scenografi

Pampigt och påkostat i House of Cards. Foto: Netflix

4. Downton Abbey

Ytterligare en tv-serie för den som gillar de luxuösa miljöerna. Följ den aristokratiska familjen Crawleys liv på godset Downton Abbey, som egentligen heter Highclere Castle. Här är varje rum unikt och fyllt av vacker inredning och fina detaljer från det förra seklet.

ett av rummen på highclere castle även känt som downton abbey

Ett av de välbekanta rummen på slottet Downton Abbey, som egentligen heter Highclere Castle. Foto: Ilpo Musto/REX

5. THE AFFAIR

Dramaserien The Affair kretsar kring läraren och författaren Noah och servitrisen Alison som inleder en relation, trots att båda är gifta. Serien bjuder förutom på spänning och drama även på inspirerande lantliga miljöer i Montauk på Long Island i New York.

The Affair - inredning med blommig tapet

Vackra interiörer på Long Island utlovas! Foto: HBO

6. Emily in Paris

En omtvistad och omtalad tv-serie från skaparna av Younger och Sex and the City. Men klart är ändå att Emilys kontor i Paris, hennes mysiga lägenhet (som dock inte är en chambre de bonne, utan en väldigt lyxig lägenhet i Paris-mått mätt!) samt Camilles exklusiva familjegods i Champagne, bjuder på mycket inredningsinspiration!

Emily in Paris kontor är stilfullt inrett

Emilys kontor i Paris, Savoir, är en riktigt snyggt inredd miljö. Foto: Carole Bethuel/Netflix/Kobal/Shutterstock

7. Succession

Ytterligare en tv-serie som bjuder på stor bredd när det kommer till inredningsinspirationen. Succession handlar om familjen Roy, bakom medieimperiet Waystar Royco. Här får tittarna besöka sommarhus i Hamptons, eleganta lyxinredningar med dyra antikviteter samt moderna penthouse-lägenheter.

Succession tv-serien har snygga inredningar

Dyra och lyxiga scenografier i Succession. Foto: HBO

8. Borgen

Älskar du dansk design? Då ska du spana in tv-serien Borgen som följer Birgitte Nyborg som i serien blir Danmarks första kvinnliga statsminister. Modern och samtida dansk formgivning syns titt som tätt i rutan och de flera olika hemmiljöerna bjuder på mycket inspiration som är enkel att anamma i det skandinaviska hemmet.

Borgen tv-serie

Dansk design och stilfulla hem i mängder i tv-serien Borgen. Foto: Danmarks Radio

9. The Queen's Gambit

I den här succéserien på Netflix finns det utöver schack- och modeinspiration även inredningsinspiration att hämta. 60-talsinredningen, de många blommiga mönstren som mixas sömlöst med en uppsjö av andra mönster, den klassiska solspegeln och de starka färgerna får oss att bli sugna på att addera än mer färg i våra egna hem.

The Queen's Gambit inredning

Inspireras av 60-talet i succéserien The Queen's Gambit. Foto: Netflix

10. Kärlek och anarki

I den svenska Netflix-succén Kärlek och anarki bor konsulten Sofie i ett trendigt inrett, lyxigt flervåningshus i Stockholms innerstad. Huset är enligt ELLE:s efterforskningar det townhouse i Lärkstaden på Östermalm som i våras blev mycket omskrivet när det låg ute till salu för hela 150 miljoner kronor. I verkligheten är huset 820 kvadratmeter stort, fördelat på sex våningar, och har en egen trädgård. I serien har det stylats för att spegla Sofies modemedvetet ängsliga stil, men visst finns det mycket inspiration att hämta trots det!

kärlek och anarki - lägenheten Sofie bor i

Foto: Netflix

11. Sex and the city

Vem har inte drömt om Carrie Bradshaws perfekta tvårummare med det välfyllda klädrummet? Eller varit avundsjuk på någon av de andra huvudkaraktärernas lyxiga lägenheter på Manhattan och i Brooklyn? Ja, i den här serien finns det många fina hem att spana in!

Sex and the city-serierna innehåller flera inspirerande lägenheter och hem

Vem har inte drömt om Carrie Bradshaws tvårummare, komplett med walk-in-closet? Foto: Snap Stills/REX

Läs mer:

12 inredningsprogram på Netflix att spana in

Så stylar du soffbordet – 9 inspirerande idéer och tips

5 teknikprylar som höjer upplevelsen i vardagsrummet

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE DECORATION: