Artikeln innehåller reklamlänkar

5 teknikprylar som höjer upplevelsen i vardagsrummet

Teknikprylarna som lyfter hemmakvällen 2019

Med höstmörkret på intågande kan vi unna oss timslånga seriemaraton och filmkvällar i soffan med gott samvete. Här är teknikprylarna som tar upplevelsen till nästa nivå – allt från miniprojektor och mediaspelare, till lyxig soundbar, stämningsfull högtalrbelysning och luftfuktare för hälsosammare inomhusklimat.
12 september, 2019

1. Bärbar miniprojektor

Skapa en riktig bioupplevelse oavsett var du är med en bärbar projektor. M1 från Viewsonic är en kraftfull LED-projektor med 1920 x 1080-upplösning, som gör att du kan njuta av en bild från 24 och upp till 100 tum. Det smidiga formatet och vikten på under ett kilo gör att den kan följa med på resan eller flyttas runt i hemmets alla rum med enkelhet – hej bio i sovrummet!

Med foten kan du justera var du vill projicera bilden utan ett externt stativ och ihopfälld fungerar foten som ett linsskydd. Projektorn har även inbyggd korrigering, vilket innebär att vinkeln kompenseras automatiskt så att bilden inte blir förvrängd på väggen. Ljudet kommer från dubbla högtalare från Harman/Kardon, men du kan också ansluta externt ljud via kabel. Batteritiden är upp till 6 timmar och anslutningsmöjligheterna är många, bland annat med HDMI, USB, USB-C och minneskort. Finns att köpa här. (länk till butik)

2. Lyxig mediaspelare

Inget modernt hem är komplett utan en mediaspelare nu för tiden. Är du Apple-frälst så finns det inget annat alternativ än Apple TV 4K. Som namnet antyder kan du med den senaste modellen streama innehåll i 4K-upplösning och du kommer enkelt åt dina favoritappar genom plattformen.

Med Siri som röstassistent kan du bland annat öppna och stänga appar, söka favoritserier eller filmer via mikrofonen i fjärrkontrollen. Ansluter du din Apple TV till din iPhone eller iPad kan du använda din enhet som fjärrkontroll. Apple TV 4K finns med två olika storlekar på minnet, 32 GB och 64 GB. Finns att köpa här.  (länk till butik)

3. Stämningsfullt 360-ljud

Tända ljus är ett enkelt knep som skapar stämning. Den här eleganta lampan från Sony ser ut som en klassisk oljelampa, men är i själva verket en trådlös högtalare vars ljud återges vertikalt i 360 grader genom vibrationer i glaset. Ljusets styrka har 32 valbara nivåer och för den ultimata mysbelysningen kan du välja candlelight-läget.

Då fladdrar ljuset oregelbundet likt ett stearinljus och det är svårt att se skillnaden från den äkta varan. Sony LSPX-S2 finns att köpa här.

4. Elegant soundbar

Formation Bowers & Wilkins, closeup

Foto: HiFi Klubben/Bowers & Wilkins

Med Formation Bar från Bowers & Wilkins behöver du inte välja mellan ljudkvalitet och design. Den eleganta finishen i svart aluminium är betydligt mer tilltalande än många andra soundbars och ljudet är både fylligt och detaljrikt, med stöd för 24-bitars HD-upplösning.

Soundbaren passar utmärkt till en tv av storleken 55 tum och uppåt och kan antingen placeras framför tv:n eller på väggen med det medföljande väggfästet. Vill du utöka ljudbilden i hemmet kan Formation Bar enkelt kopplas ihop trådlöst med samtliga högtalare i serien – och självklart kan allt styras via appen. Finns att köpa här. (länk till butik)

5. Högteknologisk luftfuktare

Väderomslaget från varm sommar till kylig höst och det faktum att vi tillbringar mer tid inomhus – och gärna framför skärmar – gör att vi utsätts mer för en torrare luft. En torr luft kan påverka vårt välbefinnande, även huden påverkas. Och det är här som en luftfuktare kommer in i bilden.

AM10 från Dyson är en högteknologisk apparat som med en patenterad ultraviolett rengöringsteknik dödar 99,9 procent av bakterierna i vattnet innan den jämnt sprider ut den fuktade luften i rummet. Den intelligenta klimatstyrningen gör att exakt mängd fukt beräknas för att rummet ska förses med en optimal nivå. Finns att köpa här. 

Läs mer: Gör ditt hem smartare – 5 teknikprylar du inte vill vara utan