12 inredningsprogram på Netflix

12 inredningsprogram på Netflix

Från små och smarta compact living-hem till spektakulära villor med wow-faktor. Det finns flera olika inredningsprogram för den som gillar design, arkitektur och trädgårdar. Vi listar 12 tv-serier som finns på Netflix!
13 mars, 2020

VIDEO: INSPIRERAS AV DE STÖRSTA INREDNINGSTRENDERNA 2020

Inspireras av de viktigaste inredningstrenderna 2020
Slå på ljud

 

Älskar du fantastisk arkitektur, kreativa inredningslösningar och att få se vackra hem och trädgårdar? Eller är du ute efter inspiration till hur man kan bo och ha det hemma? Då finns det mycket att förkovra sig i bland programmen som tangerar inredning, arkitektur och design på Netflix.

Vi har spanat in utbudet – här listar vi tolv inredningsprogram som finns på Netflix:

1. The Great Interior Design Challenge

Brittisk serie där amatörer får testa sina vingar som inredningsdesigners. Varje avsnitt har en ny plats, ny “make over”-utmaning och ofta även en utmaning som kretsar kring kreativt återbruk.

2. Tidying up with Marie Kondo

Ingen lär ha missat den uppsving för utrensning och smarta förvaringslösningar som Marie Kondo bidragit till de senaste åren. I serien på Netflix tar hon sig an amerikanska familjers förvaringsproblem som uppstår när de står inför livsförändringar. Förutom att man kanske känner lite mindre stress över sitt förråd eller sin garderob så får man även mycket inspiration inför den årliga rensningen och storstädningen!

3. The World’s Most Extraordinary Homes

Serien för dig som älskar arkitektur och hem med riktigt stor wow-faktor. Arkitekten Piers Taylor reser världen runt till unika hem och platser tillsammans med skådespelaren och fastighetsentusiasten Caroline Quentin. Under jord, vid kusten, i skogen, bland berg eller ute på en klippa – de här hemmen lever upp till seriens titel.

World's most extraordinary homes på netflix

Ett av alla spektakulära hem i World’s Most Extraordinary Homes. Foto: Netflix

4. Monty Don’s French Gardens & Monty Don’s Italian Gardens

I de här två serierna besöker brittiska tv-personligheten Monty Don vackra trädgårdar i Frankrike och Italien. Ett program för dig som vill drömma dig bort till grönska och vackra miljöer.

5. Interior Design Masters

Brittisk inredningstävling där tio designers tävlar om ett kontrakt som ger dem chansen att designa en hotellbar i London. Varje vecka får designerna en ny utmaning, tills en designer till slut står som ensam vinnare. Michelle Ogundehin, brittiska ELLE Decorations tidigare chefredaktör, är domare tillsammans med gäster från designvärlden.

6. Amazing Interiors

Tv-serie där tittare får besöka excentriska, eklektiska hem som är något alldeles eget och unikt. På utsidan ser de ut som vanliga hem, men på insidan väntar spektakulära och högst personliga inredningar.

7. Stay Here

Amerikansk realityserie där en inredningsdesigner och en mäklare hjälper husägare att renovera och inreda sina hem som de vill fräscha upp för att kunna hyra ut.

Badrum från serien Stay Here på Netflix

Badrum ur serien Stay Here. Foto: Netflix

8. Tiny House Nation

Compact living-fan? Då är den här serien för dig! I Tiny House Nation reser en expert och programledare runt i USA för att bygga minihus åt par och familjer som är i behov av något nytt och större frihet i livet.

9. Instant hotel

Australiensiska familjer och par som hyr ut sina hem testbor hos varandra för att tävla om vem som har det bäst inredda och mest bekväma hotellet att erbjuda gäster.

10. Abstract: The Art of Design

Design från alla håll och kanter. I den här serien får man djupdyka i designvärlden genom flera kreativa personer inom olika branscher, blanda annat inredaren Ilse Crawford och arkitekten Bjarke Ingels.

11. How to live mortgage free

Brittiska programledaren Sarah Beeny besöker hus och hem i Storbritannien där ägarna valt att bo annorlunda för att slippa bolån och kanske få ett enklare vardagsliv.

12. Big dreams, small spaces

Ytterligare ett trädgårdsprogram där Monty Don hjälper amatörer att skapa sin drömträdgårdar på små ytor i Storbritannien.

Läs mer:

KonMari-metoden – så rensar du ditt hem en gång för alla

Här är rummen svenskarna helst renoverar

Andrea Brodin: 5 inspirerande inredningskonton du borde följa