Skådisar som jobbat ihop med sina syskon

Skådisar som jobbat ihop med sina syskon

Som syskon inspireras man ofta av varandra, och en hel del skådisar har familjemedlemmar i branschen. Här är skådisarna som har jobbat med sina syskon!
26 november, 2020
5 Saker du aldrig ska göra mot din syster
Slå på ljud

Visste du att Maggie och Jake Gyllenhaal spelade syskon i filmen Donnie Darko? Eller att bröderna Liam, Chris och Luke Hemsworth spelade mot varandra i såpoperan Grannar?

Här är syskonen som har jobbat tillsammans!

Maggie och Jake Gyllenhaal

Maggie och Jake Gyllenhaal.

Maggie och Jake Gyllenhaals föräldrar jobbar båda inom filmbranschen så syskonen började tidigt att medverka i sin pappas filmer. Duon jobbade också tillsammans för första gången i filmen Donnie Darko år 2001. Jake spelade huvudrollen Donnie Darko och Maggie spelade Donnies syster, Elizabeth Darko.

Cole Sprouse och Dylan Sprouse

Dylan och Cole Sprouse.

Cole Sprouse kanske du främst känner igen från Netflix-serien Riverdale. Han och hans tvillingbror Dylan Sprouse spelade mot varandra i Disney-serien The Suite Life of Zack and Cody och spin-offserien The Suite Life on Deck.

Mary-Kate Olsen och Ashley Olsen

Ashley och Mary-Kate Olsen.

Olsen-tvillingarna fick sitt genombrott i rollen som Michelle Tanner i Full House. Som barn medverkade de även i en rad andra tv-serier och filmer, bland annat i kortfilmen Double, Double, Toil, and Trouble, en musikalserie The Adventures of Mary-Kate and Ashley och även serien You're Invited to Mary-Kate and Ashley's.

När de blev äldre fortsatte de att göra filmer tillsammans, bland annat It Takes Two, Billboard Dad och Our Lips Are Sealed. De medverkade också i den animerade serien So Little Time och New York Minute innan de i stort sett lade filmkarriären på hyllan.

Hilary Duff och Haylie Duff

Haylie och Hilary Duff.

Hilary Duff och systern Haylie Duff har spelat mot varandra i filmen Material Girls. Duon hade även jobbat tillsammans i filmen Lizzie McGuire men på ett lite speciellt sätt. Hilary spelade nämligen rollen som Isabella, men Haylie var den som sjöng på Isabellas låtar i filmen.

Elle och Dakota Fanning

Dakota och Elle Fanning.

Både Elle och Dakota Fanning har medverkat i en hel del bra filmer separat, men aldrig spelat mot varandra. Däremot medverkade de både i filmen I am Sam. Dakota spelade rollen som Lucy i merparten av filmen, medan Elle spelade Lucy som tvååring.

Casey och Ben Affleck

Casey och Ben Affleck.

En av Casey Afflecks första filmroller var redan som liten i Chasing Amy, där även den äldre brorsan Ben medverkade. Han spelade även mot sin bror i filmen Good Will Hunting, och de har även båda medverkat i filmen 200 Cigarettes.

Zooey och Emily Deschanel

Zooey och Emily Deschanel.

Zooey och Emily Deschanel är både systrar och skådespelerskor, men har haft vitt skilda roller genom åren. Zooey har mestadels medverkat i dramafilmer och komedieserier medan Emily har synts i tv-serier som Bones och Animal Kingdom. Innan Zooey slog igenom stort med serien New Girl gjorde hon ett gästspel i serien Bones, år 2009.

Luke och Chris Hemsworth

Liam, Chris och Luke Hemsworth.

Du kanske känner igen Liam eller Chris Hemsworth, men om du inte har sett serien Westworld är nog Luke, den äldsta brodern i skaran, ett rätt okänt namn.

Alla bröderna har spelat mot varandra i såpoperan Grannar, men få vet också om att Luke spelar en fejkversion av Chris karaktär i filmen Thor: Ragnarok.

Foto: TT

LÄS MER:

Trillingarna som Phoebe födde i Vänner har vuxit upp - såhär ser de ut i dag

Okända systern i familjen Skarsgård - så ser hon ut i dag

Studie: Så heter de mest olydiga barnen