Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Födelsedagsfest – checklistor, lekar, teman och dekorationer för en magisk fest

25 nov, 2022 
AvJenny Lundberg
25-årsfest, dekorationer och tips.
Få till en oförglömlig födelsedagsfest för dig själv – eller överraska en vän! Här hittar du våra bästa tips för att planera 25-årsfesten; stämningsfulla dekorationer, förslag på lekar, roliga teman, checklistor och viktiga detaljer du behöver tänka på för att planera en magisk fest!
Annons

Planerar du att hålla i en 25-årsfest? Vad roligt! Oavsett om du firar din egen eller planerar en väns födelsedag så guidar vi dig genom checklistor, tipsar om festliga dekorationer, teman och roliga lekar. På en födelsedagsfest är det viktigt att tänka på vad den som fyller år gillar, så att festen känns genomtänkt och personlig – speciellt om det är en överraskningsfest.

Hur gör man en lyckad fest?

Att börja planera i god tid spelar stor roll för att få till en lyckad fest. Se till att skicka ut inbjudningarna tidigt så att gästerna hinner anpassa sig efter datumet, ha ett roligt tema på festen och gå all in på dekorationer som ballonger och belysning. Se till att ha plastmuggar och andra nödvändiga saker som underlättar, förbered lekar och glöm inte bort att bjuda på snacks och tilltugg!

Hur firar man sin 25-årsdag? – checklista

Det finns en hel del saker att planera och tänka på inför födelsedagsfesten. Se till att ha en checklista att pricka av så att du inte missar något.

Annons
 • Fundera på hur många du vill bjuda in, vill du hålla i en större fest kan det vara smart att hyra lokal och blir det en lite mindre fest kan du planera för att hålla den hemma.
 • Hitta ett datum som passar och skicka ut inbjudningskorten i god tid, eller skapa ett event på Facebook så att folk kan osa.
 • Det är alltid viktigt med snacks eller tilltugg på festen – fixar du något själv, beställer ni pizzor eller är catering ett alternativ?
 • Ska du ha ett tema på din fest? Planera isåfall temat i tid så du hinner beställa dekorationer och annat tillbehör som passar, och glöm inte bort att skriva det på inbjudan. Det kan vara allt från maskerad till färgteman som enkelt höjer stämning på festen.
 • När gästerna kommer vill man gärna bjuda på en välkomstdrink så att minglet och festen kan sättas igång direkt.
 • Glöm inte bort lekarna! Det är alltid roligt med planerade lekar mitt i festen, så att stämningen är på topp hela kvällen.
 • Musik är en viktigt del av festen – se till att ha spellistor klara och redo med musik som passar alla och går att dansa loss till!

25-ÅRSFEST – DEKORATIONER

Vi har hittat fina och festliga dekorationer till födelsedagsfesten. Ballonger, konfetti, belysning och andra viktiga tillbehör för att få en magisk fest!

Sifferballonger till 25-årsfesten

Stora sifferballonger i guldglitter. Fyll siffrorna med helium för maximal effekt. Här kan du läsa mer och klicka hem dem. (reklamlänk)

Sifferballong 25 årsfest inspiration.
Klicka på bilden för att komma direkt till ballongerna.

Konfettiballong

Dekorera festen med stora ballonger fyllda med konfetti! Kommer i 3-pack. Läs mer om ballongerna och klicka hem dem här. (reklamlänk)

Annons
Ballonger fyllda med konfetti till 25 årsfesten.
Klicka på bilden för att komma direkt till ballongen.

Festlig girlang i pasteller

Färgglad och härlig girlang att hänga upp över buffébordet. Här kan du läsa mer och klicka hem girlangen. (reklamlänk)

Girlang till 25 årsfesten.
Klicka på bilden för att komma direkt till girlangen.

Ljusslinga

Lång ljusslinga att hänga upp i taket som ger en härlig feststämning. Här kan du klicka hem den. (reklamlänk)

Annons
Lång ljusslinga att hänga upp till festen.
Klicka på bilden för att komma direkt till ljusslingan.

Festliga pappmuggar

Viktigt tillbehör till festen, pappmuggar! Dessa fina muggar med guldiga fransar kommer i 8-pack, se mer bilder och klicka hem dem här. (reklamlänk)

Pappmuggar med guldiga fransar till festen.
Klicka på bilden för att komma direkt till pappmuggen.

Blomstervägg till festen

Få till en magisk känsla med en vacker blomstervägg. Se mer bilder och klicka hem den här. (reklamlänk)

Annons
Blomstervägg till festen.
Klicka på bilden för att komma direkt till blomsterväggen.

Ballongbåge i guld och vitt

En stor, lyxig ballongbåge med festliga detaljer. Här kan du se mer bilder och köpa ballongbågen. (reklamlänk)

Ballongbåge till festen.
Klicka på bilden för att komma direkt till ballongbågen.

Ballongpump

Slipp den jobbiga delen med att blåsa upp ballonger, den här pumpen gör det enklare! Klicka här för att köpa ballongpumpen. (reklamlänk)

Annons
Ballongpump till festen.
Klicka på bilden för att komma direkt till ballongpumpen.

Konfettibomb

Skapa ett härligt konfettiregn! En rolig grej som höjer feststämningen. Här kan du klicka hem konfettibomben. (reklamlänk)

Konfettibomb till festen.
Klicka på bilden för att komma direkt till konfettibomben.

Vad behöver man till en överraskningsfest?

Om du ska hålla i en överraskningsfest och verkligen vill göra den fin och personlig är det viktigt att ta reda på vad personen tycker om, till exempel favoritmat, drinkar, ett passande tema och huvudfokus på födelsedagsbarnet. Kanske har du gjort ett personligt quiz eller planerat in andra roliga lekar. Ett tips är att kolla med föräldrar, syskon eller andra personer som står födelsedagsbarnet nära för att få quizet ännu mer personligt och roligt. Och så får vi inte glömma det viktigaste – samla alla på festen och överraska födelsedagsbarnet samtidigt!

Annons

Photo booth – till alla 20-årsfester

Oavsett om du fyller 20 eller 25 år så är det alltid kul att kunna dela med sig av bilder från kvällen och ha kvar som minnen.

Polaroidkamera till fest

Dekorera ett hörn på festen för photo booth och låt gästerna få ta bilder med en klassiskt polaroidkamera! Här kan du klicka hem kameran.

Polaroidkamera till festen.
Klicka på bilden för att komma direkt till kameran.

tema 25-årsfest

Det finns en hel del teman att välja på – låt fantasin flöda! Det kan vara allt från maskerad där man ska klä ut sig till en kändis eller köra ett tema som man matchar dekorationerna och inredningen med. Här kommer lite förslag på roliga teman:

Annons
 • Gatsby tema
 • Klä ut sig till en kändis
 • Klä ut sig till någon man är lik
 • Klä ut sig till en låttitel
 • Amerikanskt tema
 • 80-talsfest eller annat årtal
 • Jag har kommit fel- tema
 • Euphoria festtema, eller annan populär serie

Lokal till födelsedagsfest

Blir ni väldigt många är det läge att börja tänka på att hyra lokal. Kolla vad som finns i närheten och kom ihåg att räkna in detta i budgeten. Kanske kan gästerna bidra med en liten summa?

Lekar till födelsedagsfest

Att ha lekar mitt i festen höjer verkligen stämningen – flera skrattanfall och roliga minnen kommer garanterat skapas under dessa tillfällen. Här kommer några förslag på populära festlekar:

 • Quiz om födelsedagsbarnet
 • Karaoke
 • Gissningslekar
 • Tipsrunda
 • Beerpong
 • Utmaningar
 • Charader
 • Musikquiz

Tips till 25-årsfest

Här kommer lite generella tips att ha i åtanke: Räkna ut vad budgeten kan tänkas landa på – med dekorationer, snacks och allt som hör till för att få en bättre bild av vad kostnaden blir. Beta av en checklista med allt som behövs förberedas och vad som ska köpas, för att ha koll på läget. Lycka till med din 25-årsfest!

10 av världens mest populära drinkarBrand logo
10 av världens mest populära drinkar
Annons