Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

17 appar som hjälper dig nå dina mål 2023

29 dec, 2022 
AvLouise Lundberg
Apparna som hjälper dig att nå dina mål och utmaningar.
Att skapa nya vanor är lättare sagt än gjort. Mellan alla måsten är det lätt att åsidosätta eller inte prioritera rätt. Men det finns olika appar som kan hjälpa oss att hålla motivationen uppe. ELLEs tech-expert Louise Lundberg guidar oss rätt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Möt ELLEs nya profil Louise LundbergBrand logo
Möt ELLEs nya profil Louise Lundberg

Att sätta en ny vana för att nå ett mål är svårt. Mellan möten, after works och måsten glöms det lätt bort. Plötsligt har det gått en vecka utan att du ens skänkt ditt mål en tanke, och det blir svårt att hålla motivationen uppe.

Appar som hjälper dig att nå mål

Som tur är finns det appar nu som kan hjälpa oss med allt det där. För oavsett om du är ute efter mental klarhet, ett bättre schema eller starkare kropp så finns det en app för det.

Tjej som håller sin mobiltelefon

Hitta fokus med mindfulness-appar

Är målet i år att faktiskt ta lite tid för att sänka pulsen? Förutom att börja läsa, gå promenader och träna tycker jag om att addera en kvällsrutin som får mig att varva ner.

Annons

I appen Loóna färglägger du vackra scener, i takt med att du får höra en meditativ saga. En av mina personliga favoriter som du hittar här: iOS & Android.

En annan app jag tycker om är Stoic. Varje dag får du enkla mentala övningar och fragment ur böcker som hjälper dig reflektera över dagen och ditt mående. Varje övning kan avslutas med fri text som en vanlig dagbok.

Du bestämmer själv hur mycket tid du vill lägga ner, men appen är gjord för att det ska vara lätt. Om du vill ta det ett steg längre har appen verktyg för att hjälpa dig nå dina mål, genom att reflektera över dina hinder. Tio av tio enligt mig och du hittar den här: iOS & Android.

Appar för schema och to do-list

Drunknade du i dina att göra-listor förra året? Då kan det vara en bra idé att hitta ett system som hjälper dig hålla koll.

Tiimo låter dig schemalägga, optimera och förbereda dina dagar på ett visuellt tilltalande sätt – här hittar du appen: iOS & Android.

Annons

Any.do är ett stilrent alternativ för dina påminnelser här kan du ladda ner den: iOS & Android.

Google Calendars widget låter dig se hela dagens schema direkt på hemskärmen, här hittar du den: iOS & Android.

Mät dina mål med rätt app

Det finns hundratals, om inte tusentals, appar som hjälper en att sätta sina nya vanor – tricket är att förstå vilken typ av app som fungerar bäst för dig.

Pretty Progress låter dig enkelt se hur många procent du har kvar av din utmaning, finns att ladda ner här: iOS.

Habit Tracker likt en bullet journal, låter dig se hur många dagar du avklarat: iOS.

Productive är ett bra alternativ som finns tillgänglig för både iOS & Android.

Appar för träning och kost

Om målet är att bygga upp en stark och hälsosam kropp finns det verktyg för att hjälpa dig med både motivation och information.

Sweat listar olika program för att bygga upp dina muskler: iOS & Android, medan Sleep Cycle: iOS & Android påminner dig om hur viktig sömn är för att behålla dem.

Annons

StepsApp: iOS & Android låter dig sätta upp stegmål varje dag, medan Lifesum iOS & Android hjälper dig förstå ditt näringsintag. Om du ska prova på periodisk fasta är Fastic: iOS & Android din nya bästa vän.

De bästa ekonomiapparna för att spara pengar

Inget känns mer aktuellt än en budget i januari. Oavsett om du är nybörjare eller börshaj finns det appar som ger dig en bra översikt av din ekonomi.

I Buddy: iOS sätter du upp en detaljerad budget att dela med en partner. Utgifter läggs enkelt till manuellt.

Om du istället vill att den funktionen ska vara automatiserad kan Anyfin: iOS & Android vara en bra match. Jag gillar att de har en widget som påminner om hur mycket pengar jag spenderat varje vecka direkt på hemskärmen.

Vill du fokusera på ditt sparkapital rekommenderar jag Avanza Bank: iOS & Android för investeringar och Dreams: iOS & Android för kortsiktiga sparmål.

Att sätta en ny vana handlar i slutändan om att komma ihåg den tills den sitter – och en app kan hjälpa dig med det. Så oavsett om du är ute efter att sova bättre, föra dagbok eller spara mer pengar i år: there's an app for that!

Foto: Imax Tree

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons