Månadens horoskop mars 2023

10 feb, 2023 
AvFelicia Stålkrantz Baurén
Månadens horoskop för mars 2023 är här! ELLEs månadshoroskop skrivs av Felicia Stålkrantz Baurén och uppdateras varje månad.
Annons
Hundhoroskop - se din bästa väns stjärnteckenBrand logo
Hundhoroskop - se din bästa väns stjärntecken

Väduren 21/3–19/4

Mars handlar om personlig utveckling, men också om högt ställda krav och en förmåga att anpassa sig vilket inte är din starkaste sida. Du tvingas rätta dig i ledet under den här perioden, något som irriterar dig. Väduren är van att ha stor frihet både på jobbet och privat. Du utgår ifrån att människor omkring dig litar på din kompetens. Den här månaden upptäcker du att vissa av dina chefer bara litar på sig själva.

Oxen 20/4–20/5

Mars blir lite av en vårmånad då du blommar ut både utseendemässigt och mentalt. Du tar mer plats och din charm och härliga personlighet gör att människor släpper in dig i nya grupper. På jobbet kan du få en unik chans att ta ett steg vidare i karriären, men det kommer kräva att du utbildar dig och lägger mer tid på jobbet. Privat har du börjat utveckla starka känslor för din februariflirt.

Annons

Tvillingarna 21/5–20/6

Under mars grubblar du en hel del. Det har skett saker i ditt privatliv som du inte har kunnat påverka och det gör att du känner dig maktlös. Nu försöker du ta kontroll över ditt liv igen, men för att göra det måste du fokusera på ditt mentala välbefinnande. På jobbet händer inte så mycket och det kanske är tur eftersom det händer desto mer privat. Under slutet av perioden fattar du ett viktigt beslut.

Kräftan 21/6–22/7

Mars blir en snål månad då du vänder på varenda krona. Dels för att du levde lite över dina tillgångar i december och dels sparar du till något. När det handlar om en investering, en resa eller något annat du önskar dig, är du väldigt motiverad att få ihop pengar. Du kan även tänka dig att ta ett extraknäck. Slutet på perioden kretsar kring fysisk aktivitet.

Lejonet 23/7–22/8

Mars blir lite lugnare än föregående period. Du börjar få ordning på vardagen och tycker nästan att det är skönt att tacka nej till olika aktiviteter och inbjudningar. Även om du börjar lägga lite mer tid på att vara social är du rätt så strikt med hur mycket tid du lägger på fritidsaktiviteter och vänner. Du vill inte känna samma press att hinna med som du gjorde i början av året. Det blir en bra månad för din del.

Annons

Jungfrun 23/8–22/9

Mars blir en glittrande vårmånad då du är utomhus så mycket du kan. Så fort solen tittar fram packar du din väska med varm choklad och mackor och ger dig ut i naturen. Du har insett hur mycket positiv energi du samlar på dig när du är utomhus. Den här energin hjälper dig genom långa arbetsveckor och stress på jobbet. Under mars träffar du en person som kommer stå dig väldigt nära.

Vågen 23/9–22/10

Om februari var en introvert månad blir mars en extrovert period då du är social och glad. Du är bekväm med dig själv och det märks i nästan allt du gör, från jobb till fritidsaktiviteter. Det finns en ny säkerhet hos dig som speglas i dina prestationer. Mars handlar också om att resa eller upptäcka nya saker. Det blir en spännande och utvecklande period då du lär dig väldigt mycket.

Annons

Skorpionen 23/10–21/11

Det blir en intensiv start på mars. Från att ha lunkat på i ett ganska behagligt tempo ökar kraven både på att vara social och på jobbet. Under den här perioden lever du upp. Dagarna blir allt längre, vilket passar Skorpionen. Tillgången på ljus får din energi att återvända och du orkar mycket mer än du gjort under de mörkaste månaderna. Slutet på perioden handlar om ett val som du ställs inför.

Skytten 22/11–21/12

Det blir en bra inledning på mars. Du är mer utvilad och i bättre fysisk form än på länge. Du känner dig positiv och din vinterrastlöshet har ersatts med entusiasm och en vilja att skapa. Det här är en bra period att testa en ny hobby eller ett nytt område inom ditt jobb. Du suger åt dig ny kunskap som en svamp. Slutet av mars blir social.

Stenbocken 22/12–19/1

Mars blir en bra inledning på våren. Du har fått lite mer självförtroende och har tydliga mål framåt. Just nu satsar du för din egen skull och lägger alla krav från andra åt sidan. Du har märkt att du presterar bättre när du gör något du brinner för på ditt eget sätt än när du försöker anpassa dig till andra personers åsikter. Det kan bli en del resande, särskilt för lite yngre Stenbockar.

Annons

Vattumannen 20/1–18/2

Under mars försöker du kombinera arbete, ett fritidsintresse och olika projekt med familjen. Det blir en givande men intensiv tid. Du slarvar en del med både mat- och sovvanor, vilket gör att du tappar lite energi och tempo. Just nu har du inte tid för det alls, försök vara lite snällare mot dig själv.

Fiskarna 19/2–20/3

Under de inledande veckorna i mars är du väldigt uppe i varv. Du har svårt att komma till ro på kvällarna, det är för mycket stress och tankar på jobbet som kretsar i huvudet när du ska sova. Det här är en bra period att testa meditation eller yoga. Du behöver hitta ett inre lugn i allt det roliga men kaotiska som omger dig. Du funderar även över existentiella livsfrågor som har med livet att göra. Du brukar sällan vara så här djup, men Månen förstärker den sidan av din personlighet och gör att du grubblar mer än vanligt. I slutet av mars kommer du ur din bubbla och blir mer social. Det blir en lekfull period.

Foto: Imaxtree

Annons