Månadens horoskop maj 2023

04 apr, 2023 
AvFelicia Stålkrantz Baurén
Månadens horoskop för maj 2023 är här! ELLEs månadshoroskop skrivs av Felicia Stålkrantz Baurén och uppdateras varje månad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så dejtar du bäst - utifrån ditt stjärnteckenBrand logo
Så dejtar du bäst - utifrån ditt stjärntecken

Väduren 21/3–19/4

Våren är din tid och du mår som bäst nu. Du har många utmaningar på arbetet, men du är inte rädd för att ta i eller att göra din röst hörd när det behövs. Dina chefer har en hälsosam respekt för dig samtidigt som de kan tycka att du är jobbig eftersom du är så driven. Privat blir det här en period som bjuder på intressanta förändringar. Du utvecklar din kreativitet.

Oxen 20/4–20/5

Maj blir din månad. Det handlar om att utvecklas både som privatperson och i din arbetsroll. Du har många utmaningar framför dig, men tack vare ett positivt inflytande från Solen har du energi nog att tackla de mest svårlösta problem. Privat är livet en ren fröjd oavsett om du har ett förhållande eller om du är singel. Som singel är det vänner och uteliv som gäller. Styrkan i din utstrålning och din härliga charm gör att människor flockas kring dig. Under slutet av perioden är det dags att rensa lite i dina utgifter och få ordning på ekonomin, vilket är något som du gillar att göra.

Annons

Tvillingarna 21/5–20/6

Du har nästan bestämt dig för vad du vill göra med din framtid, men vissa saker står och väger. Maj blir på sätt och vis ett vägskäl då du måste bestämma dig för hur du vill utvecklas. Under mitten av perioden djupnar en vänskap mellan dig och en kollega. Slutet på perioden blir social och trevlig. Du umgås mycket med dina vänner och kollegor men har mindre tid för din familj.

Kräftan 21/6–22/7

Det finns en person i ditt liv som du inte träffar så ofta men som alltid finns någonstans i dina tankar. Du är själv förvånad över hur svårt det är att släppa hen trots att er relation ofta är bitterljuv från din sida. Den här månaden får ni möjlighet att umgås lite mer och det stärker er vänskap men gör även dina känslor mer påtagliga. Mitten av perioden handlar om utbildning eller ett nytt arbete.

Lejonet 23/7–22/8

Nu när ljuset återvänder ökar även din energi. Du orkar mer på kvällar och helger. Det här blir en period som handlar om personlig utveckling. Du vill förändras i grunden och har tagit flera steg i den riktning du vill gå åt. Under maj funderar du mycket på karriären och på att vidareutbilda dig. Du är inte riktigt nöjd med ditt nuvarande arbete men om du vill ha en förändring måste den komma från dig.

Annons

Jungfrun 23/8–22/9

Även maj blir en aktiv utemånad då du njuter av att se våren vakna till liv igen. Den här årstiden ger dig hopp och som jordtecken påverkas du extra starkt av naturen så här års. Det finns mycket komplicerade känslor i ditt tecken den här perioden. Det kan röra sig om relationer både på arbetet och privat. Som singel känner du dig mogen att möta en ny kärlek, samtidigt som du är rädd för vad det kan innebära.

Vågen 23/9–22/10

Under maj fokuserar du mycket på arbetet. Tempot är högt och du hinner knappt med det du ska göra. Stressen står dig upp i halsen men du vet inte hur du ska lyfta ämnet med din chef. För att få en motvikt till jobbet har du ett ganska passivt privatliv just nu. När du är ledig ser du till att vila mycket och ta hand om dig själv. En ny vänskap sveper in i ditt liv i slutet på perioden och tar dig med storm. Hen är en ren naturkraft.

Annons

Skorpionen 23/10–21/11

Maj bjuder på nyheter och variation. Du utmanas på jobbet och utvecklas privat. Den här månaden handlar om att ta för sig och inte vara blyg för att visa upp sina talanger. Du är en utmärkt ledare men en ännu bättre medarbetare. Just nu trivs du bäst när du kan jobba i en fungerande grupp utan att behöva vara den som fattar alla beslut. Privat kretsar mycket kring kärlek och starka känslor.

Skytten 22/11–21/12

Det finns en härlig vårkänsla i ditt tecken som gör dig mer positiv till det mesta. Just nu njuter du av ditt liv och är inte rädd för att ta för dig av de möjligheter som dyker upp. Privat försöker du dra igång olika aktiviteter, men det går lite segt eftersom dina vänner verkar vara väldigt upptagna. Du inser att det kanske är tid att utvidga din bekantskapskrets lite och skaffa nya vänner.

Stenbocken 22/12–19/1

Maj bjuder på både utmaningar och nöjen. Du vill visa vem du är, vad du kan och att du har en potential som flera personer har missat. När en Stenbock vill så kan hen rubba berg för att driva igenom sina önskemål och det är den mentaliteten som driver dig den här perioden. Du försöker att inte se problem, bara möjligheter. Under mitten av april kan en kortare resa bli den paus från vardagen som du behöver.

Annons

Vattumannen 20/1–18/2

Inledningen på maj blir intensiv. En inbokad aktivitet ger dig massor av energi och sinnesro. Just nu är du bra på att hitta en balans mellan arbete och fritid. Du maximerar båda bitarna i ditt liv. Under maj blir du överraskad av en ung släktings framgångar. Du inser att du missbedömt hens vilja och det blir en sporre i din egen vardag.

Fiskarna 19/2–20/3

Under maj lär du känna en ny kollega eller vän. Hen lär dig mycket om livet men också en hel del om dig själv. Det här är en person som är ovanligt intuitiv och har en inspirerande syn på livet. Maj handlar om utomhusaktiviteter och om att utveckla ett nytt intresse, men också om familjen och ett gemensamt problem som ni måste tackla tillsammans.

Foto: Imaxtree

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons