Månadens horoskop december 2023

11 nov, 2023 
AvFelicia Stålkrantz Baurén
Månadens horoskop december 2023
Månadens horoskop för december 2023 är här! ELLEs månadshoroskop skrivs av Felicia Stålkrantz Baurén och uppdateras varje månad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE Astro #1 - MånteckenBrand logo
ELLE Astro #1 - Måntecken

Väduren 21/3–19/4

December inleds med upptakten på en väldigt intensiv period både privat och arbetsmässigt. Här gäller det att orka hela vägen till det nya året. Det är extra viktigt att ta hand om basala behov som sömn och mat. Det är när du börjar slarva som du riskerar att bli trött. Julen blir rolig men stressig eftersom du far runt en del. Nyår handlar om kärlek och en nystart.

Oxen 20/4–20/5

Du inleder december med energisk energi och mycket driv. På jobbet är du både effektiv och kreativ. Privat låter du din konstnärliga sida få blomma ut i en hobby. Under julen försöker du vara ledig så mycket du kan. Du behöver tid att samla dina tankar, men också till att träffa släkt och familj. I mellandagarna får du goda nyheter som rör din ekonomi. Fullmånen den 27:e ger dig positiv energi in i det nya året.

Annons

Tvillingarna 21/5–20/6

I början av december har du massor av energi. Du ser fram emot ledighet och tid med nära och kära. I mitten av perioden känner du dig starkare och mer harmonisk än på länge. Du avslutar året med att växa, både i dina känslor och i din förmåga att hantera stress. Julen blir en lugn högtid med dina nära, nyår bjuder på glitter och fest.

Kräftan 21/6–22/7

December inleds med stress över arbetet, där något förändras och du känner att du inte har kontroll. Det är viktigt för dig att få stöd hemma eller hos dina vänner. Under mitten av december fokuserar du på de sociala bitarna i ditt liv och försöker förtränga arbetet. Julen handlar om att träffa nära och kära, runt nyår står vännerna i fokus.

Lejonet 23/7–22/8

Om november handlade om driv och fokus framåt blir december mer eftertänksam. Redan i början av perioden vänder du blicken inåt och börjar fundera mycket på vem du är och vart du är på väg. Du ser ut att fira en lite annorlunda jul i år, kanske åker du bort eller väljer att inte fira på traditionellt sätt. Fullmånen i mellandagarna kommer att markera nya möjligheter.

Annons

Jungfrun 23/8–22/9

December inleds med mycket eld vilket ger dig en kickstart in i årets sista månad. Du kommer att behöva den här energin för att orka hela vägen fram till mål. För dig blir december lite av ett race då du ska hinna med allt, både på jobbet och privat. Som för de flesta Jungfrur blir jul och nyår en paus då du kan få chansen att hämta andan lite. Du umgås mycket med din familj och dina närmaste under den här tiden.

Vågen 23/9–22/10

December blir något av en nystart. Efter en bitvis trött november behöver du lite ljus och glädje i mörkret. Du möter många nya, intressanta personer, särskilt i början på månaden. Är du singel kan det här vara en tid då du inleder en flirt eller träffar ditt livs kärlek. Under julen försöker du göra alla nöjda. Du vill fira en varm och mysig jul med de du älskar mest. Nyår handlar om glitter och glamour.

Annons

Skorpionen 23/10–21/11

Du inleder december relativt lugnt. Du avstår från socialt mingel till förmån för dina privata intressen. Just nu har du inget behov av ytlig gemenskap utan väljer vilka du vill umgås med. Du har kommit fram till att din tid är för värdefull för att slösas på meningslösa relationer med människor som varken ger dig något eller som du kan ge något till. Under jul och nyår fattar du ett spännande beslut rörande din framtid.

Skytten 22/11–21/12

Skytten älskar december, en period som fokuserar på det sociala. I år finns det eld i inledningen av månaden och det ger dig massor av positiv energi. Det enda molnet på din himmel kan vara din trötthet. Du är beroende av solljus och kanske inte får tillräckligt när dagarna är korta. En resa eller ljusterapi kan bli lösningen på problemet. Julen blir mysig, då tar du dig tid att träffa familj och släkt. Nyår bjuder på en rolig överraskning och ett kärt återseende.

Annons

Stenbocken 22/12–19/1

I början av december får du ett frestande erbjudande. Någon vill satsa på dig och din talang. Även om du blir smickrad är det ingen självklarhet att säga ja. Den här satsningen kommer att kräva en hel del av dig i form av tid och arbete. Du står helt enkelt inför ett vägval. Julen blir en paus från vardagen och du träffar familj och vänner. Nyår handlar om passion.

Vattumannen 20/1–18/2

I december fokuserar du mer på ditt sociala liv än på jobbet. Hela hösten har kretsat kring arbete men nu är det familjen som gäller. Under december planerar du för ett tillskott till familjen, det kan vara ett husdjur eller något liknande. Det här kommer att förändra din vardag. Jul och nyår blir en värdefull paus och du sätter lite extra gulkant på tillvaron.

Fiskarna 19/2–20/3

I december står dina egna behov i fokus, särskilt i början av månaden. Du kan vara nyförälskad och då är det bara hen och du som gäller. Det är en härlig tid, men du kan stundvis uppleva lite trötthet. Mitten av december bjuder på en Nymåne och med den en vilja att ta saker, både privat och arbetsmässigt, ett steg längre. Julen innebär mycket vila och familjemys, nyår blir trevlig och romantisk.

Foto: Imaxtree

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons