Månadens horoskop april 2024

23 mar, 2024 
AvFelicia Stålkrantz Baurén
Månadens horoskop april 2024
Månadens horoskop för april 2024 är här! ELLEs månadshoroskop skrivs av Felicia Stålkrantz Baurén och uppdateras varje månad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE Astro #3 - Venus, kärlekens planetBrand logo
ELLE Astro #3 - Venus, kärlekens planet

Väduren 21/3–19/4

I början på perioden går Mars i retrograd och det kan påverka både dina ambitioner och din energi. Eftersom Mars är Vädurens härskarplanet kan den här influensen märkas mer för dig än för andra tecken. Mitten av perioden handlar om att bejaka dina känslor. Det här är en tid för möten så särskilt singlar kan uppleva en berusande känsla under några veckor. Ta till vara på den här tiden eftersom det händer så mycket bra saker på kort tid. I slutet på april är det dags att fundera över din ekonomi och över dina planer för sommaren. Du vill gärna ut och resa men frågan är om du har råd.

Annons

Oxen 20/4–20/5

I början av april kommer du in i rutinerna efter eventuella ledigheter. De första veckorna handlar mycket om att skapa tid för dig själv i din vardag. 8 april är det solförmörkelse och nymåne i Vädurens tecken vilket förstärker din impulsiva sida. Då finns risk att du fattar lite förhastade beslut. Mitten av perioden bjuder på värme och kärlek. En härlig tid som avslutas med en fullmåne i Skorpionens tecken.

Tvillingarna 21/5–20/6

April handlar om att stärka ditt självförtroende. Du kan vara lite osäker, särskilt när det gäller arbete och prestation. Vid nymånen blir du lätt känslosam och kan agera mer på instinkt än logik. Mitten av april handlar om vänskap, närhet och mycket utomhusaktiviteter. I slutet av perioden går du in i din egen zon. Det blir veckor fyllda med kreativitet och massor av livslust.

Kräftan 21/6–22/7

Du inleder april som en starkare och mer empatisk person. Du har börjat lyssna till kropp och sinne. Du bromsar i tid både när det gäller aktiviteter och arbete. Det här är en harmonisk månad, du lägger mycket energi på ditt välbefinnande. Du investerar även en hel del tid och engagemang i vänner och familj. Slutet på april blir en vändpunkt.

Annons

Lejonet 23/7–22/8

När Mars går in i retrograd i början av månaden försvinner lite av din energi. Du kan känna dig trött och omotiverad. Det här är en kortvarig influens. När den avtar blir du piggare. Plötsligt blir livet så mycket enklare, både privat och arbetsmässigt. I slutet av april hjälper du en vän som har ekonomiska problem. Det kan handla om att du ger råd eller lånar ut pengar.

Jungfrun 23/8–22/9

Du är inne i en period av större förändringar och det pågår i första hand fram till solförmörkelsen den 8:e. Efter det ersätts din nyvunna energi med en viss tveksamhet och du kan under någon veckas tid vara lite lynnig i humöret. Det här är en period då du ska undvika att påbörja nya saker. Från mitten av perioden börjar en härligt positiv tid, då träffar du många nya inspirerande människor.

Vågen 23/9–22/10

April inleds på bästa tänkbara sätt. Även om mars retrograd förstärker den känsliga delen av din personlighet är det här en positiv tid då du gör mycket och upplever många roliga saker. Det finns två datum att hålla rätt på, det är solförmörkelsen den 8:e som kan skapa trötthet och tveksamhet under en tid och fullmånen den 24:e som förstärker din sexiga, mystiska sida. En bra tid att möta nya människor.

Annons

Skorpionen 23/10–21/11

Det blir en tveksam inledning på april. Du saknar motivation, främst på arbetet men det kan också ta sig uttryck i att du hellre stannar hemma än går ut och träffar vänner. I mitten av perioden avtar den här påverkan och du blir mycket mer utåtriktad. Den 24:e kommer det in en fullmåne i ditt eget tecken och det skapar dubbelt positiva energier som ger dig möjligheten till en ny start.

Skytten 22/11–21/12

Du inleder april ganska lugnt. Det finns mycket harmoni i ditt tecken och du ser till att ta vara på alla positiva energier. Som singel kan april vara månaden då du möter en ny kärlek. Troligtvis är det en person men det kan också vara en passion för ett intresse, kärlek till ett barn eller ett djur. Det här blir en känsla som delvis uppslukar dig och tar fokus från mycket annat i ditt liv. Tillåt dig att bli uppslukad.

Stenbocken 22/12–19/1

Efter en händelserik mars handlar april mer om att landa i en vardag igen. Det blir en bra vårmånad där du är utomhus mycket mer än du brukar. Det mesta i april kretsar kring personliga val och utveckling. Både nymånen den 8:e och fullmånen den 24:e markerar olika vägval som du kommer att göra. Kring de här tidpunkterna fattar du avgörande beslut om din framtid. Slutet på april bjuder på glada nyheter.

Annons

Vattumannen 20/1–18/2

April blir en bra månad för Vattumän. Är du född sent i tecknet kan du influeras av Fiskarnas velighet kring nymånen. April innebär en hel del aktivt uteliv. Mycket i din vardag går på rutin och det bidrar med en trygghet som gör att du kan släppa loss och vara lite mer äventyrlig när du väl är ledig. Under slutet av april börjar du planera sommaren på allvar.

Fiskarna 19/2–20/3

April fortsätter i samma spår som mars slutade. Det blir en tid då du lär känna många nya människor. Det kan bero på ett miljöombyte, ett nytt arbete eller kanske en ny hobby. Det här är en rolig och social period. Slutet av månaden bjuder på en positiv vändning som har med ditt privatliv att göra.

Foto: Imaxtree

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons