Kärlekshoroskop för sommaren 2022

09 jun, 2022 
AvRedaktionen ELLE
Kärlekshoroskop för sommaren 2022
En underbar och kort semesterromans – eller ditt livs kärlek? Sommaren 2022 står stjärnorna rätt och allt kan hända!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
VIDEO: Sommarhoroskop 2022 – se hur din kärlekssommar blir härBrand logo
VIDEO: Sommarhoroskop 2022 – se hur din kärlekssommar blir här

väduren 21/3–19/4

Sommarhoroskop för väduren 21/3-19/4

I början av året befann sig Venus och Mars intill varandra under flera veckor, vilket är väldigt ovanligt – allt som rör dina privata relationer fick perfekta förutsättningar: en befintlig relation kunde fördjupas, ett nytt förhållande inledas eller vad du än önskade. Problemet med gynnsamma förutsättningar är att vi alltför ofta låter dessa tillfällen passera. I krislägen håller vi oss på tårna, men när livet flyter på som det ska nöjer vi oss med att bara luta oss tillbaka.

Annons

Under de kommande månaderna kommer tempot och stämningen i dina relationer förändras. Din partner kanske vill gå framåt i förhållandet och planera för en framtid med dig, vilket kräver en hel del ansträngning från din sida. Visserligen kan du gå din partner till mötes, men du börjar undra om ni verkligen borde ta just den vägen. Är inte det ni har nu fullt tillräckligt? Varför kan ni inte bara njuta av tillvaron så länge det varar? Du har nog med press från annat håll, måste förhållandet bli kravfyllt nu också? Nej, det måste det inte. Men relationen kräver hängivenhet och det är vad den här sommaren handlar om. Jupiter befinner sig i ditt tecken och har fört med sig mängder av fantastiska möjligheter som du inte vill missa. I slutet av juli börjar han dra sig tillbaka och i höst går han in i Fiskarna, så njut medan tid är.

Nymånen i slutet av juli markerar att det är ett perfekt tillfälle för nystart i förhållandet – om ni vill – eller en möjlighet att lämna tidigare gräl bakom er. Det blir hett och passionerat, kanske har ni hittat tillbaka till det som en gång förde er samman. De senaste veckornas tvivel och obesvarade frågor verkar som bortblåsta. I början av augusti inser du att om du ska kunna maximera fördelarna som Jupiter fört med sig, och dessutom få ut så mycket som möjligt av nytändningen i förhållandet, så måste du förändra några saker i ditt liv, annars begränsar du din egen framtid. Lätt att konstatera, svårare att genomföra – i synnerhet när du inte vet vad du ska förändra och i vilken utsträckning. Rådfråga nära vänner och de vars omdöme du värdesätter, men glöm inte att de faktiska besluten bara kan fattas av dig själv. Ett lyckat skifte mellan Mars och Venus, strax efter det kritiska läget, indikerar att du förmodligen har fattat rätt beslut – eller åtminstone att din partner anser det, vilket i nuläget är det viktigaste.

Annons

I september blir allt mycket enklare. Genom att lösa de problem som uppstod i augusti har du frigjort utrymme i tillvaron och ditt förhållande kan mogna i sin egen takt. När sommaren går mot sitt slut kommer framtiden på tal igen, men nu är det något du vill och inte något du försöker undvika.

oxen 20/4–20/5

Sommarhoroskop för oxen 20/4-20/5

Kan en relation bli för intim? Ja, åtminstone för dig. Du älskar umgänge och njuter av romanser precis som alla andra, men du är alltid noga med att dra dina egna gränser och gillar inte när någon kliver över dem.

Under större delen av juli och augusti verkar du tampas med just det. I början fungerar allt fint, relationen inleds som vänskaplig men utvecklas till något djupare. Du försöker att inte göra situationen alltför uppenbar inför dina vänner, men temperaturen höjs. Till slut måste du berätta för din omgivning och sedan lever ni mer eller mindre tillsammans. Efter ett tag inser du att din partner kommit för nära inpå och du börjar leta efter utrymme att bara andas eller tid att få vara dig själv. Du behöver hitta en balans mellan vad du vill få ut av förhållandet och vad du själv behöver. Som mest kritiskt blir det sannolikt i slutet av juli. Om ni inte har det som krävs på lång sikt, eller saknar förmåga att anpassa er, så är det förmodligen nu ni ska bryta upp. Men mycket beror också på era individuella omständigheter. I början av augusti ges tillfälle för reflektion och kanske är det nu ni beslutar er för att bara vara vänner. Båda är tillfreds, kanske behövde ni bara stilla er nyfikenhet gentemot varandra. Eller så är det nu ni åstadkommer en förändring i förhållandet, så du kan få det utrymme du behöver. Oavsett så kommer det att uppstå långt fler förhandlingar och kompromisser mellan er, vilket är bra – men det kan hända att du tröttnar på att hela tiden behöva definiera ramarna för relationen. Den tid då ni knappt behövde prata, utan kunde förlita er på känslan och begäret för att uttrycka er, är förbi.

Annons

Himlavalvet visar också tecken på en annan relation, men där avståndet mellan dig och den andra personen är mycket större. Kanske är det en del av tjusningen, att bara beundra på avstånd. Den andra personen verkar vara medveten om dig, men är noga med att inte närma sig. Genom hela sommaren rör ni er varligt i era egna omloppsbanor och då och då spanar ni efter varandra. I slutet av augusti börjar avståndet mellan er minska och ni kan äntligen mötas. Ni är nervösa och har uppenbart längtat efter det här ögonblicket, samtidigt som ni fasat för eventuell besvikelse. Men det går bra, precis som du hoppats. Ingen eldig passion, men fint, roligt och ömt – kanske precis det du har önskat dig hela tiden.

tvillingarna 21/5–20/6

Sommarhoroskop för tvillingarna 21/5-20/6

Under vissa perioder på året händer det att du blir sönderstressad av en överfull kalender, medan andra perioder helt saknar yttre press och du får tid över till nöjen. Den här sommaren hör till den senare kategorin, med hela två månader, mellan mitten av juli till mitten av september, då du kan göra precis vad du vill. Andra stjärntecken kanske skulle luta sig tillbaka med en kall drink i solen, men inte du. Tvillingar behöver vara sysselsatta, så om det är lugnt på både jobbet och i sällskapslivet genomför du förändringar i ditt privatliv i stället. Inte för att det är nödvändigt, utan för att prova något nytt och se vad som händer. Men du måste vara försiktig annars riskerar du att rucka på saker som fungerar utmärkt och att förvärra snarare än förbättra – vilket är lätt hänt när det gäller förhållanden.

Annons

Problemen hopar sig i slutet av juli, då du antingen hamnar i en situation med alldeles för rigida ramar eller har att göra med en person som inte vill kompromissa. Du vill få till en överenskommelse där båda rör sig mot mitten, eller åtminstone bli kompenserad för de eftergifter du är beredd att göra. Att hitta argument för att komma förbi hinder är en av dina bästa grenar, men nu får du inget gensvar på något av dina erbjudanden. Det är oerhört frustrerande. Kanske är det bäst att acceptera läget som det är, vända det till din fördel och se premisserna som något bergfast du kan luta dig mot. Men det gör du inte, för mitt i krisen dyker en person ur ditt förflutna upp som säger att du inte behöver stå ut med att din kreativitet begränsas och att du ska bryta upp. Så det är precis vad du gör. För en Tvilling är all form av agerande något positivt.

I början av augusti märker du dessvärre att återbesöket i det förflutna varken innebar någon förbättring eller förnyelse. Så du bryter upp igen och tillåter dig själv att sväva fritt ett tag. I slutet av augusti dyker nya romantiska möjligheter upp och det kan hända att du utforskar en eller två, men du vet redan från början att du inte menar allvar med någon av dem.

Annons

I september återupptas en bekantskap från i våras, vars hetta avtog ganska snabbt efter att den initiala spänningen försvann. Till din stora glädje finns allt det andra ni delade, ordlekarna och skratten, fortfarande kvar. Ni har båda haft sommaren på er att fundera över vad ni vill och ni bestämmer er för att ge relationen en andra chans. I slutet av september bildas en treenighet mellan din planet Merkurius, kärlekens Venus och pånyttfödelsens nymåne – tiden är med andra ord den rätta.

kräftan 21/6–22/7

Sommarhoroskop för kräftan 21/6-22/7

Många av oss vet vad det innebär att ha korta förhållanden. Den omedelbara attraktionen, det snabba tempot i relationens utveckling, den inre rösten som signalerar att allt kommer sluta i katastrof och ett hjärta som inte lyssnar. Ett långvarigt förhållande utvecklas ofta långsammare. Kanske börjar allt med en vänskap som fördjupas till kärlek efter flera månader, eller år. Där finns en omsorg och generositet som de kortare relationerna ofta saknar, men till priset av brist på passion. Givetvis kan en passionerad affär utvecklas till ett långvarigt förhållande och hettan kan också finnas kvar tio eller tjugo år senare. Och även om en kortvarig relation visar sig vara allt det dina vänner varnade för är det ändå värt risken, för inget är så härligt som att vara kär.

Annons

Den här sommaren har mycket att erbjuda, inklusive ett nytt passionerat förhållande – om det är vad du vill ha. Gå på magkänslan.

Allt börjar i juli när en yrkesrelation utvecklas till något mer och ni börjar träffas även privat. Snart märker du att ni kommer varandra nära och du delar med dig av hemligheter som ingen annan känner till. De första veckorna håller du relationen hemlig, det gör situationen mer spännande. Den berusande blandningen av risktagande, tillit och hemligheter är beroendeframkallande.

I augusti förändras allt. Förhållandet är offentligt, ni kan slappna av och har hittat saker ni gillar att göra ihop. Ni blir inte längre överraskade av varandra och du inser att ni har kommit till en sorts vändpunkt. Skulle det vara en kortvarig relation är det nu ni borde acceptera att ni nått vägs ände, men om ni har något mer beständigt bör ni tänka på vilken riktning ni ska ta. Det visar sig att om ni skulle staka ut en riktning och planera för en framtid tillsammans, så skulle ni förinta allt det ni älskar med relationen. Slutet på augusti blir avgörande: om ni ska kunna bryta upp med fanan i topp är det nu ni måste ta det jobbiga beslutet. Om ni väljer den andra vägen blir september jobbigare än de glada dagarna i juli och augusti, men er kärlek har visat sig vara stark nog för långsiktighet – utan att förlora sin gnista.

LEJONET 23/7–22/8

Sommarhoroskop för lejonet 23/7-22/8

De kommande månaderna får du möjlighet att skärskåda dina relationer. Inte bara den du befinner dig i nu, utan alla du haft. Vad är det du söker? Har du funnit det? Varför är just den där detaljen så viktig för dig? Och så vidare. Du kanske tänker att du inte har tid med sådana funderingar och om ditt förhållande är fullt fungerande, varför gå in och peta på detaljer? Du kan ha rätt. Men solen befinner sig i ditt tecken vilket innebär stora fördelar, samtidigt har din partners planet en eftertänksam energi och befinner sig på en plats som hanterar dina allra mest grundläggande värderingar. Det här kan vara det bästa tillfället på flera år att gå till botten med mönstren i ditt kärleksliv.

Annons

När en relation är fungerande – ni kommer överens om det mesta och har liknande åsikter – är det lätt att förutsätta att ni har samma grundvärderingar. I själva verket kan de skilja sig åt och även om era ståndpunkter har vuxit samman med tiden, så växer ni inte ifrån era utgångspositioner. När något oväntat inträffar blir olikheterna tydliga och påminner om vad som är viktigt i livet.

Slutet av juli blir händelserikt, du måste bestämma hur du ska agera och era olikheter börjar bli tydliga. Kanske hade du trott att din partner utan tvekan skulle stå bakom ditt vägval. Så blir det inte och det uppstår en spricka mellan er. Era ståndpunkter är plötsligt väsensskilda. Givetvis agerar du utifrån ditt eget beslut och när den värsta krisen lagt sig börjar du begrunda olikheterna. Du kommer fram till att några grundbultar egentligen hör hemma i ditt förflutna och att du måste gå vidare, samtidigt som andra aspekter förblir fundamentala. Samma sak gäller för din partner. Nu måste ni hitta ett sätt att kompromissa och förstå varandra. Fullmånen i augusti avslöjar vad du inte kan rucka på och i september vet du vad du kan släppa taget om. Du kommer kunna göra en nystart, så ta vara på tillfället medan det ges.

jungfrun 23/8–22/9

Sommarhoroskop för jungfrun 23/8-22/9

Det sägs att om man ramlar av en häst ska man genast hoppa upp i sadeln igen, något som kan appliceras på dig och ditt privatliv den här sommaren. Många som ramlar ur sadeln struntar i rådet och närmar sig aldrig en häst igen. Efter en kris i juli verkar du känna likadant inför kärlek. Du är sårad, men ta ett steg tillbaka och betrakta förhållandet på avstånd. Var det intensivt, passionerat och överväldigande? Okontrollerbart, oförutsägbart och spännande? Om relationen innehöll alla de där eftertraktade ingredienserna kanske det blev för mycket. Du försökte genomföra små förändringar, men tiden blev aldrig den rätta och till slut var du tvungen att släppa taget.

Annons

Resten av sommaren ägnar du åt att återuppbygga ditt känslomässiga självförtroende och att inleda en ny relation. Det kan vara den du just lämnade, men på nya premisser. Eller ett nytt förhållande, då kan du dra ett streck över det som varit. I början på augusti indikerar månen att det viktigaste nu är att du får tid för dig själv, så dina känslomässiga sår kan läka. Du har nytta av att din egen planet Merkurius återvänder till ditt tecken, något som alltid får dig att må bra. I början på september får han sällskap av Venus, vilket gör dig på ännu bättre humör och adderar till romantiken. I september inleds din nya relation.

Det är märkligt att det händer något eftersom ni är så noga med att inte överträda den andres gränser. Ni tillbringar mer tid på olika håll än tillsammans. Venus gör dig gradvis djärvare och ni kommer varandra närmre. Ert förhållande verkar inte ha någon specifik riktning, ni är tillfreds med att bara vara tillsammans. Efter ett tag vill du leva mer som ett par och mindre som dejtande. Snart inser du att du kanske har gått för långt. Magin i er relation bygger på att den inte är så strukturerad. Du släpper taget för andra gången den här sommaren – inte om dina känslor, men om det fokus du hade på fasta ramar. Allt som skavde mellan er är som bortblåst, du har hittat huvudingrediensen i er lycka: gör mindre, inte mer.

VÅGEN 23/9–22/10

Sommarhoroskop för vågen 23/9-22/10

Under de kommande månaderna representerar Mars det snabba enkla alternativet. Han tillbringar större delen av juli och augusti i de mest erotiskt laddade delarna av din horoskopkarta och frestar med någon du bekantade dig med tidigare i år, när Venus och Mars befann sig ovanligt nära varandra i flera veckor. Han är bara ett telefonsamtal bort. Det är inget fel alls på lite inflytande från Mars, men det måste ske inom rimlighetens gränser.

Annons

Det långsammare alternativet representeras av Saturnus, en planet som står för stabilitet och ansvarstagande. Men det finns ett särskilt band mellan ditt tecken och Saturnus och ni uppskattar varandras kvalitéer. Du märker av Saturnus inflytande i mitten på juli när du träffar någon som du instinktivt litar på och vars råd du värdesätter. I augusti har du för mycket att göra för att ägna tid åt relationer, så det blir en snabb vända med Mars igen i början av månaden. Spänningen från i våras uteblir och du känner att du har utvecklats sedan dess. Det visar sig då att Saturnus har ansträngt sig och att din nya bekantskap kan erbjuda det du behöver.

När Venus och Mars lovar varandra evig kärlek betyder det några veckor. Men när Venus och Saturnus gör samma sak innebär det verkligen för evigt, så att ingå en relation under Saturnus inflytande är inget som görs lättvindigt. Du är fullt medveten om detta och även om du tror på ditt nya förhållande är du osäker på om du är beredd att satsa så definitivt. Det finns något fundamentalt lättsamt över Vågen, en känsla av frihet och rörelse, så trots att du älskar det ni har tillsammans känns Saturnus alternativ lite väl tungt. Du säger till dig själv att ni har en fantastisk vänskap och varför riskera den? Fullmånen i mitten av augusti gör att ni kan identifiera varandras behov och samtidigt se vilka risker som finns i er relation. Det är ingen lätt period för någon av er, men nyttig. Förmodligen bestämmer du dig för att friheten är viktigast och att tiden inte är inne för ett så stort steg. I september får Mars sitt grepp om dig igen: välbekant men sexigt. Det slår gnistor mellan er – fast snarare av ilska än begär och snart tröttnar ni på varandra. När månaden går mot sitt slut återvänder Venus till ditt tecken för att stötta dig och du mår bättre av hennes närhet. Hösten kommer ge dig det du vill ha, på riktigt den här gången, och du behöver inte vänta länge.

skorpionen 23/10–21/11

Sommarhoroskop för skorpionen 23/10-21/11

Din styrande planet Mars befinner sig i relationssektorn på din horoskopkarta under större delen av sommaren. Vid en första anblick kan det ses som en indikator på goda tider för ditt kärleksliv, men riktigt så enkelt är det inte. Du är van vid att vara den som tar ut riktningen i ett förhållande och det är du som brukar fatta de viktiga besluten, men de kommande månaderna är Mars den som följer och det måste även du göra. Vilket inte är någon lätt sak för dig. De mindre detaljerna, som att låta din partner välja vad ni ska se på bio eller vilken restaurang ni ska gå till, har du inga problem att släppa kontrollen över. Men de stora frågorna, som om och när ni ska flytta ihop kommer kräva en hel del förhandling.

Annons

I juli följer du din partner i hasorna och det trivs du inte med. Din partner befinner sig på en bra plats i livet och försöker givetvis få ut så mycket som möjligt av tillvaron. Du verkar ha fastnat i det förgångna. Men faktum är att även du utvecklas, fast i ett långsammare tempo. Du skulle mycket väl kunna dra nytta av din partners framgångar – hen skulle inte protestera – men allt hänger på om du kan acceptera din roll som bisittare och vara genuint glad och stöttande i stället för avundsjuk. Sprickan mellan er verkar tillta ju mer tiden går och till slut ses ni knappt. I början av augusti bestämmer du dig för att genomföra en förändring i relationen, men vad du gör är helt upp till dig.

Några veckor senare är du på banan igen. Det kan bero på att du har backat en smula och att samspelet mellan er är enklare, eller så har du hittat tillbaka till en gammal bekantskap som stöttar dig känslomässigt. Rent kortsiktigt får du det vill ha, men mycket går ut på att återuppleva det som varit och eftersom ingen av er betraktar relationen som allvarlig slipper ni det tröttsamma maktspelet. Ni är avslappnade och har kul ihop. Skulle du till och med kunna tänka dig att ha det så för alltid? Kanske beror det på de lösa tyglarna eller det eviga tillbakablickandet, men i september går du vidare och börjar tänka på framtiden igen. Din tidigare partners framgångar, som gjorde dig så frustrerad i juli, ser ut att möjliggöra en väg framåt för dig och du kan tänka dig att ge förhållandet en ny chans. Skillnaden är att nu kommer ni överens om att stötta varandra lika mycket. Den lugna perioden i mitten av sommaren gjorde uppenbarligen nytta.

skytten 22/11–21/12

Sommarhoroskop för skytten 22/11-21/12

Skyttar är rastlösa varelser, alltid på språng och alltid redo för nya äventyr. Den eviga resenären. Ändå är du fullt tillfreds med att inte röra dig ur fläcken den här sommaren. Kan det vara så att du faktiskt har hittat det du alltid har letat efter och helt enkelt vill stanna där du är? Det verkar så. Rent privat befinner du dig på en plats just nu som passar dina behov perfekt. Du älskar ditt förhållande precis som det är, samtidigt som du vet att det utvecklas och har potential för framtiden. Du funderar till och med på om det är dags att ta ett avgörande steg, eller för att använda ett begrepp som ni Skyttar avskyr: stadga dig. Ju mer du tänker på det, desto mer tilltalar det dig.

Annons

Men det finns ett problem: din partner har inte riktigt samma inställning. Att fatta ett så pass långsiktigt beslut skulle kräva massor av organisation och innebära oerhörda begränsningar. Din partner vill fortfarande se sig om i världen och upptäcka nya saker, vilket ju var det som förde er samman. Nu vill alltså du rota dig medan din partner inte vill det. I tidigare relationer har det alltid varit tvärtom, när din rastlösa frihetslängtan fått dig att bryta upp. Du förstår hur dina tidigare partners har känt sig samtidigt som du kan förstå din nuvarande partners behov.

Ändå vet du innerst inne att du inte har förändrats. Det du försöker göra är faktiskt att prova något nytt, precis som vanligt. Men vad är det då som har orsakat dödläget mellan er? Kanske är det den enes fokus på tid och den andres fokus på plats. En av er vill fortsätta äventyra och uppleva nya miljöer, medan den andra vill nå ett annat stadie i livet, med andra prioriteringar och utmaningar. Ni befinner er med andra ord i ett sorts vägskäl där era framtida vägar kan gå åt skilda håll, eller till och med mot skilda dimensioner. Är det här slutet på er gemensamma resa? Bara om det är det du vill. Ni har det bra i juli och augusti, även om det är tydligt att ni vill olika saker. September blir annorlunda: ni är eftertänksamma och har många hoppfulla diskussioner. Ni vill fortfarande vara tillsammans, allt annat kan lösas med idérikedom och kompromisser. Oroa dig inte, ni kommer hitta en lösning.

stenbocken 22/12–19/1

Sommarhoroskop för stenbocken 22/12-19/1

Är du redo att skriva om alla regler du haft kring relationer? Du har gjort många förändringar sedan världen förändrades för ett par år sedan och förra året skakades din planet Saturnus om rejält av Uranus, revolutionernas och de oförutsedda händelsernas planet. Du nås inte fullt ut av hans inflytande, men han befinner sig fortfarande i kärlekssektorn på din horoskopkarta och har ett och annat äss kvar i rockärmen, och eftersom eldige Mars gör honom sällskap under juli och augusti ser sommaren ut att bli riktigt het – på alla sätt och vis.

Annons

Nyckelpersonen i allt detta är en vän, någon du redan känner och tycker om. Kanske för den här vännen samman dig med en ny person och hjälper er på traven, eller så är det du och vännen som får en intimare relation. Det borde inte komma som någon större överraskning, allt som krävs är rätt tillfälle och att en av er ska ta det första steget. Hur som helst börjar du se på er båda med nya ögon. Du trodde att du hade koll på ditt känsloliv och att det var ordning och reda bland dina förväntningar och planer – men nu vänds allt upp och ner. Uranus belyser en ny sida av dig själv, helt enkelt för att han kan. Hur du hanterar det, och huruvida du återställer ordningen som om inget har hänt, är upp till dig.

Innan det här händer kommer Venus lite försiktigt in i bilden med antydningar om att den relation du befinner dig i fungerar utmärkt, medan du ser den som lite väl präktig. Några veckor senare uppstår ännu ett möte med Venus, nu lite stingsligare – dina senaste erfarenheter har förändrat dig. Du inser att ett förhållande är något dynamiskt. Det kan vara både spännande och frustrerande på samma gång och helt oväntade känslostormar kan väckas till liv inom dig. Nu när Uranus öppnat dina ögon inser du att din tidigare relation inte kommer ge dig det du vill ha rent känslomässigt, såvida du inte genomför förändringar. Venus lite konfrontativa attityd i slutet av augusti indikerar att det är då du ska ställa mer krav på din nuvarande partner – och givetvis erbjuda mer i gengäld. Det blir en svår process. Visserligen är du en van förhandlare, men bara när det gäller pengar. Känslomässiga förhandlingar är inget du har ägnat dig åt tidigare. Det är en arena där sedvanlig prissättning inte existerar – du måste erbjuda mycket och få lite tillbaka, och vice versa. Allt hänger på hur var och en värderar vissa specifika nyckelfaktorer. Men du vet att det måste göras, framför allt för ditt välmående i långa loppet. Oroa dig inte, september ser ut att bli en mycket gynnsam månad. Det verkar som du har hittat ett sätt att addera den passion som saknades tidigare, men utan att offra den stabilitet du behöver. Dessutom är relationens mjukare beståndsdelar intakta – kärleken och tillgivenheten.

vattumannen 20/1–18/2

Sommarhoroskop för vattumannen 20/1-18/2

Hur seriös är din nuvarande relation? Så lyder sommarens stora fråga. I början på året, när både Venus och Mars befann sig i ditt tecken, verkade kärleken flöda överallt och bara väntade på dig. Du hade lätt att knyta nya kontakter. Nu, några månader senare, undrar du om allt det där flirtandet och lekandet kanske bara var ett sorts tomtebloss – lättantändligt och snabbt övergående. Det har varit kul, men nu vill du veta om romansen har några djupare kvalitéer. Du tänker på framtiden och om din relation inte håller för det så är den inte rätt för dig.

Annons

Du har tampats med allt det innebär att ha Saturnus i ditt tecken i över ett år nu och det har varit tungt. Under sommarmånaderna drar han sig försiktigt tillbaka och du får känslan av att allt du har kämpat för faller isär, men som vanligt gör du vad som krävs. När Saturnus börjar röra sig framåt igen i slutet av sommaren flyter allt på lättare. Men just nu är din energi nästan slut och du orkar inte med triviala romanser. Får du känslomässigt stöd i din nuvarande kärleksrelation eller är den bara slöseri på tid? Saturnus inflytande får dig också att tänka i mer långsiktiga banor, som var du vill befinna dig om tio år, eller ännu längre fram. Kommer din partner att finnas med i bilden då? Du hoppas det, men vissa saker måste förändras.

Lyckligtvis är du bra på förändringsarbete och din partner är också beredd att prova nya saker. När månen sin nya cykel – precis i förhållandevinkeln på din horoskopkarta – i slutet av juli, inleder också ni er uppdaterade relation med sikte på framtiden. För vänner och bekanta ter sig allt som vanligt – ni är fortfarande tillsammans och gör fortfarande samma saker som förut. Ändå har mycket förändrats och ni har påbörjat en process, men du är medveten om att det kommer ta tid. För varje steg ni tar säkerställer du att ni båda är nöjda innan ni tar nästa. I början på augusti tar ni ett större, mer avgörande, kliv och din bild av framtiden förändras. Du vet att det är vad du vill, ändå undrar du om du har gjort rätt eller om du har begått ditt livs största misstag. Men misströsta inte, Venus färdväg antyder att ditt förhållande bara blir starkare och att ni kommer ännu närmre varandra. I september skiftar känslolägena, nu är det du som är säker medan din partner behöver tid att tänka. Sommarens sista dagar blir ovanligt fina och romantiska – kanske tar ni farväl av er gamla tillvaro och gör er redo för framtiden.

fiskarna 19/2–20/3

Sommarhoroskop för fiskarna 19/2-30/3

Blir det den perfekta kärlekssommaren? Det verkar så. De kommande tre månaderna befinner sig planeterna i ett underbart energiflöde: först i den delen av din horoskopkarta som huserar romanser, sedan i sektorn som handlar om etablerade relationer och avslutningsvis i området som rör din framtid. Det liknar den klassiska utvecklingskurvan för en vänskap som växer till romans och som sen blir en hållbar relation. Hur bra låter inte det?

Annons

Det bästa av allt är att du inte behöver anstränga dig. När tillfället dyker upp behöver du bara flyta med i händelseförloppet, idealet för en Fisk med andra ord. Låt strömmarna visa vägen. Givetvis kan du bidra om du vill, men båda dina styrande planeter har intagit semesterposition och det kan hända att du bör hushålla med energin. Du kan lugnt bara låta dig svepas med och anpassa dig efter hur relationen ser ut, så länge du känner du för det – om du tröttnar kan du lätt dra dig ur. Det kan inte bli bättre.

Ni upptäcker varandra i början av juli, även om den initiala kontakten inte ser särskilt lovande ut. Kanske har du inga tankar på ett förhållande just då. Två veckor senare träffas ni igen, då är förutsättningarna bättre och ni får en rejäl knuff av planeterna – nästan som om ert möte var förutbestämt. Oavsett så är det nu du sveps med och låter romansen utvecklas. Som vanligt är du vaksam, redo att dra dig ur om du känner att det går för fort eller för långt, vilket inte är särskilt sannolikt. I slutet av månaden ser planeterna till att ni får så mycket tid som möjligt tillsammans och ni har det väldigt bra.

Annons

Början av augusti blir också fin. Venus gör sig påmind flera gånger, hon gör så att ni håller tempot och inte glider isär. Däremot blir andra halvan av månaden lite mer spänd, kanske är det nu ni inser att det finns mer mellan er än bara lek och romantik. Det kan hända att du sätter press på din partner, om än omedvetet, i syfte att få någon sorts löfte. Du påverkas starkt av både Venus och Mars och kanske tappar du fotfästet av känslostormarna. När du inte får det gensvar du önskade blir du förvånad, men det är inget avvisande – det är både en ögonöppnare och helt rätt svar. Båda vill ha en renodlad romans snarare än en utstakad relation, och hellre något att se tillbaka på med ömhet än trista vardagsrutiner. Ni förblir vänner, såklart. För alltid. Och ni kommer reta varandra för allt som hänt den här sommaren i flera år framöver.

Av : Bernard Fitzwalter
Illustration: Michelle Eismann

SE OCKSÅ: Här är kändisarna som har tatuerat in sina stjärnteckenBrand logo
SE OCKSÅ: Här är kändisarna som har tatuerat in sina stjärntecken
Annons