Drinken du ska dricka baserat på ditt stjärntecken

30 maj, 2022 
AvGabriella Håkansson
Drinkar
Vilken är egentligen den ultimata drinken för dig? Låt oss ta reda på din perfekta match baserat på ditt stjärntecken!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Drinken du ska dricka baserat på ditt stjärnteckenBrand logo
TV: Drinken du ska dricka baserat på ditt stjärntecken

Drinkar är gott i alla dess former men vilken drink passar dig egentligen allra bäst? Låt stjärnorna styra dig i valet. I en sammanställning som har publicerats i Instyle har två astrologer och en mixolog tagit fram den ultimata guiden. Spana in listan nedan och se om ditt stjärntecken kan hjälpa dig att hitta din ultimata go-to-drink.

Här är drinken du ska dricka baserat på sitt stjärntecken

Väduren – Vattenmelon Mai Tai

Vattenmelon Mai Tai

Personer födda i vädurens tecken är ofta ungdomliga hela livet. Därför passar det väduren att dricka denna fruktiga och lekfulla drink. Vattenmelon Mai Tai är en uppfriskande drink som passar den festglada väduren.

Annons

Du behöver:

6 cl mörk rom

6 cl vattenmelonjuice

3 cl ananasjuice

1,75 cl limejuice

1,5 cl orgeat sirap

Is

Gör så här: Häll ihop alla ingredienser i en shaker, skaka och häll sedan upp i ett glas med is.

Lejonet – Flaming Margarita

Margarita

Lejonets stjärntecken är ett eldtecken och styrs av solen, därför passar denna glödheta och spännande drink perfekt för lejonet.

Du behöver:

4,5 cl tequila

3 cl apelsinlikör

1,75 cl limejuice

1 cl sockerlag

Lime

Is

Gör så här: Du börjar helt enkelt med att göra en vanlig Margarita. Salta glaskanten med hjälp av lime och salt. Blanda resterande ingredienser, skaka med is och häll upp i ett glas. För att sedan göra den där lilla extra detaljen använder du en urgröpt lime, häll i lite tequila och tänd eld. Men se till att du har brandsläckaren nära ifall något skulle gå fel!

Annons

Skytten – Tokyo Sour

Tokyo Sour

Den äventyrliga och föränderliga skytten behöver en drink som är den perfekta blandningen av vågat och sofistikerat. Ett vinnande val här är därför Tokyo Sour, en drink där skytten får experimentera med smaker från hela världen.

Du behöver:

6 cl japansk whiskey

1,75 cl yuzujuice eller saft från citron

1,5 cl matcha sirap

Äggvita från ett ägg

2 droppar Angostura bitters

Is

Citron eller yuzu till garnering

Gör så här: Häll allt utom Angostura bitters i en shaker och skaka i 30 sekunder. Tillsätt is och skaka igen. Häll därefter drycken i ett glas och avsluta med att tillsätta Angostura bitters ovanpå. Garnera med citronskivor eller yuzu.

Annons

Oxen – Nut Your Average Float

Oxen gillar saker som är söta, både när det gäller en söt inredningsdetalj eller en efterrätt. Därför är den glassiga Nut Your Average Float något för dig!

Du behöver:

3 cl spiced rum

3 cl Amaretto

9 cl vaniljglass

En flaska Root beer (Går att hitta på större matbutiker )

Hackade valfria nötter till garnering

Kolasås

Gör så här: Häll kolasås längs kanterna ner i glaset och doppa glaset mot en tallrik med de hackade nötterna för att få en kant på ditt glas. Lägg sedan ner glass, häll över spriten och toppa med Root beer hela vägen upp.

Jungfrun – Lavender Bee's Knees

Lavender Bee's knees

Jungfrun är väldigt fin mot sina nära och kära. Personer födda i jungfruns tecken har ofta många tankar i sitt huvud och därför passar den välkända drinken Lavender Bee's Knees Jungfrun som handen i handsken. Lavendeln i drinken kan nämligen erbjuda en välbehövd avslappning, då örten sägs har en lugnande effekt.

Annons

Du behöver:

6 cl gin

3 cl citronjuice

3 cl lavendelsirap (Gör din egen med torkad lavendel, vatten och honung)

Gör så här: Blanda alla ingredienser, skaka i en shaker och häll upp.

Stenbocken – Campfire Old Fashioned

Den hårt arbetande stenbocken har alltid nya uppdrag på gång. Stenbocken gillar ofta traditioner och föredrar gammalt och traditionellt, som den klassiska drinken Old Fashioned. Men låt oss lägga till en twist, nämligen Campfire Old Fashioned.

Du behöver:

6 cl whiskey

1,5 cl sockerlag

0,75 tsk vaniljpasta/vaniljarom

1 st apelsin

6 st små marshmallows

Några skvättar chokladsmaksättning/chokladsås

Gör så här: Häll allt utom apelsinskal och marshmallows i ett glas och rör om. Tryck ut den sista vätskan från apelsinskalet i glaset och låt sedan skalet ligga i drinken ett par minuter innan du tar upp det. Tillsätt is och marshmallows. Valfritt: bränn en liten yta på marshmallowsen för att få en extra rökig känsla.

Annons

Tvillingarna – Espresso Martini

Espresso Martini

Här hittar vi en drink som de flesta av oss känner igen. Klassikern Espresso Martini är drinken som passar tvillingarna allra bäst. Personer födda i tvillingarnas stjärntecken är ofta redo för nya äventyr och därför är en uppiggande Espresso Martini det perfekta valet för att få en ny kick.

Du behöver:

3 cl kall espresso

3 cl vodka

3 cl kaffelikör

Is

Kaffebönor till garnering

Gör så här: Häll espresso, vodka och kaffelikör i en shaker med is. Skaka. Sila sedan upp i glas och toppa med någon kaffeböna.

Annons

Vågen – Rosésangria

Rosésangria

Vågen regeras av romantikens planet, Venus. Därför vill personer födda i vågens stjärntecken gärna göra det där lilla extra. De gillar även att få stunder att se mer estetiskt tilltalande ut. Vågen är ofta en bra värd eller värdinna och har därav lätt att samla på sig någon flaska vin eller bubbel hemma. Så en Rosésangria är vågens självklara val.

Du behöver (för en kanna):

2 flaskor rosévin

1 l Sprite

1 citron

Hallon

Äpplen

(eller annan färsk frukt)

Annons

Is

Gör så här: Häll vinet i en stor kanna. Skär upp den färska frukten och lägg ner i kannan. Tillsätt Sprite och is.

Vattumannen – Matcha Highball

Matcha Highball

Vattumannen vill gärna inte vara helt som alla andra, därför skulle man kunna tänka sig att deras go-to-drink inte är någon klassiker utan ny och spännande som en Matcha Highball.

Du behöver:

6 cl japansk whiskey

6 cl matcha te i rumstemperatur

Club soda/Sodavatten

Is

Gör så här: Tillsätt whiskyn och matchan i ett glas med is. Fyll sedan upp med club soda.

Annons

Kräftan – Pineapple Mimosa

Kräftan tycker om att tänka tillbaka på minnen med sina nära och kära. Därför passar Mimosan bra då den är enkel att slänga ihop när det vaknas brunch och tillbakablick-snack med vännerna. Pineapple Mimosa är en somrig twist på klassikern.

Du behöver (för en kanna):

1 flaska bubbel

7,5 dl ananasjuice

3 dl Midori (melon-likör)

0,5 dl blue Curacao

Is

Ananas

Gör så här: Häll i alla ingredienser i en kanna och rör om. Tillsätt is och häll upp. Garnera med en ananasskiva.

Annons

Skorpionen – Blackberry Habanero Margarita

Blackberry Habanero Margarita

Skorpionen vet hur man hettar upp stämningen och därför passar drinken Blackberry Habanero Margarita dig som är skorpion. Det är en kryddig, smakrik men också söt kombination av smaker.

Du behöver:

6 cl tequila

3 cl färsk limejuice

1,5 cl habanero-blandning (skär upp två habaneros och lägg de i ett glas med 12 cl agavesirap. Värm sedan upp i cirka 1,5 minut)

5 björnbär (2 st i drinken och 3 st som garnering)

Is

Annons

Gör så här: Mosa björnbär i botten av en shaker, tillsätt limejuicen, habanero-blandningen och tequilan. Släng i is och skaka ordentligt. Sila sedan upp i glas fyllt med is och garnera med resterande björnbär samt annan färsk frukt (om du vill).

Fiskarna – Lemon Hibiscus Mule

Lemon Hibiscus Mule

Den empatiska och känslomässiga fisken uppskattar en konstnärlig drink som väcker deras kreativitet, precis som Lemon Hibiscus Mule.

6 cl vodka

1,5 cl citonjuice

Ginger beer

1 påse hibiscus-te

Annons

Mynta att garnera med

Is

Gör så här: Häll din ginger beer i ett glas och sätt ner te-påsen. Desto längre påsen får vara i, desto mer smak. Ta sedan bort te-påsen och tillsätt citronjuice, vodka och is. Toppa med myntan!

Foto: TT/Unsplash Källa: Instyle

Se också: Här är kändisarna som har tatuerat in sina stjärnteckenBrand logo
Se också: Här är kändisarna som har tatuerat in sina stjärntecken

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons