De här 3 stjärntecknen blir extra påverkade av Merkurius retrograd i höst

Merkurius retrograd hösten 2020 börjar 13 oktober och slutar 3 november

Hösten är här – och så även Merkurius retrograd. Här är tre stjärntecken som blir extra påverkade av retrograden hösten 2020.
14 oktober, 2020

Du behöver inte vara en fullfjädrad astrologientusiast för att ha hört talas om Merkurius retrograd – och upplevt den. När Merkurius, planeten som styr kommunikation och kognitiv förmåga, hamnar i retrograd (vad innebär retrograd nu igen?) är det inte ovanligt att känna att inget går din väg. Hösten 2020 är det tre stjärntecken som får det extra händelserikt när det kommer till Merkurius retrograd – på gott och ont.

När börjar Merkurius retrograd 2020?

Hösten 2020 inleds årets tredje Merkurius retrograd (och all den otur den kan tänkas föra med sig) tisdagen den 13 oktober och når sitt slut tisdagen den 3 november. Denna retrograd kantas av känslor i alla dess former och det kan kännas som att en oväntad känslovåg drar över dig när du minst anar det. Under retrograden inleds även Scorpio season i samband med att vågen övergår i skorpionen den 22 oktober. Skorpionen är inte bara ett intensivt tecken utan också förändringens – så nog kan det finnas både för- och nackdelar med denna retrograd.

3 stjärntecken som får det tufft under Merkurius retrograd hösten 2020

Är du ett eldtecken? Då kan du ha dragit en nitlott. De stjärntecken som får det extra utmanande under Merkurius retrograd hösten 2020 är nämligen väduren, lejonet och skytten. Så kommer det bli för dig:

Väduren: Kämpar med förändring

Som barn kände du säkert av allt från störig växtvärk till akneutbrott så fort hormonerna började spela in. Även om dessa situationer kanske inte var de enklaste och bekvämaste i ditt liv, så signalerade de ändå att du höll på att utvecklas, växa upp och formas till ditt vuxna jag. Under Merkurius retrograd kan du känna av en mer spirituell växtvärk snarare än fysisk. Se till att lita på processen för det är ett sätt för dig att bli av med (överflödig) negativ energi och äntligen gå vidare.

Lejonet: Möter konflikter på ett personligt plan

Det är enkelt att undvika att ta tag i konflikter som har börjat bubbla upp på hemmafronten. Du kan lämna hemmet, ta en paus och skjuta på det. Men du vet hur det är – även om problemet kanske inte jagar dig, så kommer det inte försvinna förrän det är löst. Denna retrograd kommer få dig att inse att du inte kan fly verkligheten något mer. Se till att ta tag i problemen som du aktivt har knuffat åt sidan för att kunna gå vidare.

Skytten: Lär dig att förlåta andra – och dig själv

Så fort du tänker på en viss händelse, situation eller erfarenhet blir du överöst av negativa känslor. Att förlåta handlar inte om att glömma vad som hände och sen placera dig i en sits där du spelar upp samma scenario igen och igen. Det handlar om att förlåta dig själv och släppa den skuld och tyngd som du bär med dig. Vad som än hände har hänt och det behöver du släppa. Låt inte dåtiden färga din nutid – och framtid. Detta är lättare sagt än gjort, men Merkurius retrograd kommer påminna dig om vad du behöver släppa taget om en gång för alla.

När är Merkurius retrograd 2021?

Redan sugen på att förbereda dig inför nästa års Merkurius retrograder? Kanske är det inte helt dumt. 2021 infaller Merkurius retrograd följande datum:

30 januari – 20 februari

29 maj – 22 juni

27 september – 18 oktober

Källa: Elite Daily och Astrology Zone.

LÄS MER:

Retrograd, hus och soltecken – det här betyder alla astrotermer och ord

Så påverkar Merkurius retrograd dig

Vanliga kännetecken för alla stjärntecken – här är hela listan