Merkurius retrograd – så påverkar det dig

Merkurius retrograd – så påverkar det dig

Känns livet extra kämpigt rent allmänt just nu? Det är inte dig det är fel på, det är Merkurius. Planeten går nämligen retrograd – vi reder ut vad det innebär och hur det kan påverka dig!
07 november, 2019

Vissa perioder klaffar allt, livet känns lätt, konflikterna uteblir och saker och ting bara flyter på. Men plötsligt vänder det och ingenting verkar synka. Allt känns fel och ingenting är enkelt. Ibland är det slumpen, men det finns andra gånger som stjärnorna har ett finger med i spelet, menar astrologer.

Merkurius retrograd – vad innebär det?

Och det är just en sådan period vi är inne i just nu – allt på grund av Merkurius retrograd, enligt de insatta. Den sista oktober vände nämligen Merkurius i rörelsen och började gå ”baklänges” i sin omloppsbana runt solen, eller det är åtminstone så man brukar säga.

– Tekniskt sett saktar planeten snarare ner än går åt andra hållet, förklarar astrologen Kelli Fox för ELLE Australia.

Det här är inget ovanligt, planeten går retrograd ungefär tre gånger varje år och hur det sägs påverka oss varierar från gång till gång. Just den här gången kan retrograden dock vara extra märkbar. Kelli berättar:

– Årets sista retrograd är mer intensiv än vanligt eftersom det sker i skorpionens tecken. Det här är en stjärnbild som har ett rykte om sig att vara envis, förförisk och hemlighetsfull.

Merkurius retrograd kan göra dig trött, rastlös och orolig

Inom astrologin står Merkurius för intellekt, tänkande och allt däremellan. Så planetens retrograd sägs kunna påverka tal, skrift och hur vi kommunicerar med varandra. Retrograden kan därför ge upphov till missförstånd och frustration till följd av bristande kommunikation. Det kan också påverka din egen beslutsförmåga. Merkurius retrograd kan dessutom kännas av rent fysiskt och märkas i allt från dina energinivåer till din hud, enligt ELLE Australia.

Under den här perioden kan du få räkna med antingen mer – eller mindre – energi än vad du är van vid, särskilt energi av den nervösa sorten.

En utmanande period

Merkurius retrograd kan få dig att tappa ditt vanliga driv. Är du van vid att vara pigg och alert kan du istället känna dig trött och slö. Går det åt andra hållet kan du istället bli uppfylld av energi som gör att du känner dig rastlös, ofokuserad och orolig. Men sättet du använder den här nyfunna – om än ofokuserade – energin, är avgörande, enligt en artikel på Bustle med astrologen Helen Frost.

– Kroppen kommer sitta inne på all den här instabila energin, som kan vara bra för dans, sport eller annan kreativ inspiration, säger hon.

– Däremot kan det vara en utmanande period känslomässigt.

Hennes bästa tips för att ta sig igenom Merkurius retrograd? Fortsätt med dina rutiner så mycket det går och använd din energi till att träna eller utmana dig själv kreativt. Och det viktigaste av allt: Fatta inga stora livsbeslut när du känner dig låg eller orolig.

Källa: ELLE Australia, Bustle Foto: TT

LÄS MER: 

Årets horoskop 2020

Stjärntecknet du aldrig ska dejta – baserat på ditt horoskop

Månaderna med störst chans att få till en dejt – enligt ditt stjärntecken

Nya horoskopet är här – kolla ditt nya stjärntecken

De största misstagen du gör när du flirtar – baserat på ditt stjärntecken