Studie:Personer som försover sig är smartare än andra

Studie:Personer som försover sig är smartare än andra

Svårt att gå upp ur sängen? Grattis! Äntligen upprättelse för alla som gillar att sova länge på morgonen. Nu visar en studie att ni är mer intelligenta än andra.
19 mars, 2018

Svårt att lämna sängen på morgonen? Försover du dig ofta eller är beroende av att snooza? Vi har goda nyheter! En studie visar att ni morgontrötta sjusovare är smartare OCH lyckligare än oss andra. Studien Why Night Owls Are More Intelligent visar att människor som ofta försover sig eller sover längre på morgonen vaknar upp mer intelligenta och kreativa än alla andra.

Morgonpigg vs morgontrött?

Forskarna bakom studien, Satoshi Kanazawa och Kaja Perina, har berättat att personer som trycker på snoozeknappen och helt enkelt ignorerar det faktum att plikten kallar och de måste gå upp har en mycket större dos självkontroll än personer som bara går upp. Genom att ignorera ditt alarm så lyssnar du på kroppen istället för på samhällets normer och krav – även om det gör dig mindre populär på arbetet eller i skolan.

Tidigare studier har också visat att personer som går upp efter klockan åtta på morgonen är lyckligare – och tjänar mer pengar.

Läs mer:

Gillar du att vara själv? Då är du smartare än andra

Undersökning: Smarta har svårare att ta körkort

Så påverkas sömnen av din personlighet