Ny studie: Kvinnor med stora rumpor får smartare barn

02 aug, 2018 
Fördelarna att ha stor rumpa.
Kvinnor med stora rumpor får smartare barn, menar forskare. Och inte bara det. Dessa kvinnor är dessutom ofta smartare själva!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Forskning har visat att det finns många fördelar med att ha stor rumpa. Kvinnor med en gedigen bakdel tenderar nämligen att ha lägre kolesterolvärden, vilket främjar hjärtat och minskar risk för hjärt- och kärlsjukdomar. En studie utförd av Oxford University visar dessutom att kvinnor med stora rumpor får smartare barn.

Så hur hänger det här ihop? Jo, enligt studien har forskare funnit ett samband mellan stora rumpor och högre halter av omega-3.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

De hälsosamma fettsyrorna är viktiga för hjärnan och hos foster är halten av omega-3 väsentlig för utvecklingen av hjärnan. Också forskare på University of Pittsburgh har dragit den slutsatsen från sina studier.

– Fettet i de här områdena fungerar som ett lager och används för att utveckla bebisens hjärna, säger William D. Lassek, läkare och författare till boken ”Why women need fat”, till The Times.

En stor rumpa fortsätter att gynna bebisen även efter födseln. Forskare har nämligen kommit fram till att fetthalten i bröstmjölken är baserad på den nedre delen av mammans kropp. Ju större lår och skinkor mamman har, desto högre fetthalt och mer omega-3 är det i mjölken – och därmed får bebisen bättre förutsättningar gällande hjärnans utveckling och hälsa.

Annons

Studien visar att det är skillnad på fett och fett. Medan mycket fett på överkroppen kan vara skadligt och ge negativa effekter för hälsan, är mer fett på nedre delen av kroppen kopplat till hälsofördelar.

Även kvinnor med stora rumpor är smartare

Men det är inte bara barnen som kan dra fördelar av en gedigen mammarumpa, även mammorna själva har mycket att hämta. I studien framhäver forskarna att kvinnor med stora rumpor är smartare än sina medsystrar med mindre bakdelar. Återigen så är det omega-3 som spelar in.

Forskarna öppnar upp för att fettsyrorna även kan vara en orsak till att många män attraheras av kvinnor med stora rumpor – rent biologiskt.

Genom att välja en kvinna med stor rumpa – och därmed mer omega-3 – kunde man evolutionsmässigt säkra upp att få friska och smarta barn.

Källa: The science timesThe times Foto: IBL/Unsplash

Läs mer:

5 fantastiska fördelar med att ha en stor rumpa

Efter glittersolkrämen – nu kommer rumpglittret

7 klassiska myter om vår kropp – som inte stämmer

Annons