Här är hälsotrenderna som kommer att bli stora 2018

22 dec, 2017 
Dessa blir hälsotrenderna.
Älskar du att prova en ny träningsform, den senaste hälsotrenden eller att ta hand om dig själv? Då kan Pinterest trendspaning 2018 vara något för dig. Här finns idéer för allt i hälsoväg – från recept, träning och meditation till den värdefulla egentiden.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Att bry sig om sin hälsa och sitt välmående behöver inte handla om att följa dieter eller att trängas på ett gym. Det kan lika väl handla om att utnyttja värdefull egentid, äta gott eller att vårda lockarna.

Pinterests trendspaning inför år 2018 lovar en bred mix av hälso- och livsstilstrender och har något för alla som bryr sig om kropp, knopp och själ. Plattformen är en ständig inspirationskälla för många när det kommer till förändring, åtminstone enligt plattformens egna användare. 61 procent uppger att de hittar idéer för att vara den bästa versionen av sig själv på just Pinterest.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Här följer 10 hälsotrender som Pinterest analytiker spår blir stora år 2018:

1. Omtanke om magen

Probiotika, glutenfri mat och fokus på en sund kost för magen. Många är intresserade av att ta hand om sin mage lite extra och sparade bilder inom ämnet tarmhälsa har ökat med 251 procent.

2. Styrka > storlek

Allt fler vill träna styrka och träningsfokuset ligger inte på att komma ner i vikt eller att se ut på ett visst sätt utan snarare att kunna använda den egna kroppen på bästa sätt. Styrketräning har ökat med hela 415 procent på Pinterest och intresset lär fortsätta under det kommande året.

Annons

3. Andas rent

Många vill äta och leva så rent som möjligt och då sträcker det sig även utanför tallriken. Ett sätt att rena luften omkring sig är med hjälp av luftrenande växter, en trend som Pinterest spår öka under år 2018.

4. Mjuka muskler

Styrketräning är inte det enda som har ökat i popularitet, även intresset för stretchövningar efter träningspasset har ökat. Att stretcha igenom musklerna hjälper dem att återhämta sig från träningen och förbättrar din rörlighet.

5. Vackert, välmående hår

Att vara nöjd med det yttre ger även det inre välmåendet en boost och många vill unna sitt hår det lilla extra. På Pinterest finns allt från smarta knep i duschen till enkla hårinpackningar du kan göra själv hemma. Vem vill inte ha ett glansigt, mjukt och välmående hår i vår?

6. C-vitaminboost för huden

Så här under vinterhalvåret är det många som önskar sig en mindre glåmig och torr hy. En av lösningarna som många är nyfikna på är serum med vitamin C i. Intresset för C-vitamin serum är stort och sparade produkter och recept på Pinterest har ökat med enorma 3379 procent.

Annons

7. Tai Chi

Glöm yoga och pilates, nu är fitnessfantaster nyfikna på Tai Chi. Tai Chi kombinerar mjuka rörelser med djup andning och meditation. Dessutom kan Tai Chi minska stress och ge en känsla av harmoni i kropp och själ.

8. Essentiella oljor – nu även i maten

Vi har länge vetat om fördelarna av essentiella oljor i hemmet, men nu vill allt fler addera dem i maten. Recept med essentiella oljor i har ökat med hela 689 procent. Men var försiktig och se till att oljorna är märkta som godkända livsmedel innan du hoppar på trenden.

9. Egenvård

Egentid, en paus från stressen och att ta hand om sitt välmående är viktigt och något allt fler inspireras till att göra. Sparade bilder, tips och råd relaterade till egenvård har ökat med hela 537 procent på Pinterest. Inspireras och gör tid för dig själv i kalendern 2018!

10. Yogahjulet

Årets träningsnyhet fortsätter att vara en favorit även nästa år. Med ett yogahjul kan du enkelt prova avancerade yogaställningar, massera samt stretcha musklerna. Inspireras av yogis på sociala medier för att komma igång med träningen!

Källor: Pinterest, Health

Foto: Anja Forsnor

Läs mer:

Forskning: Därför är det bra för hälsan att vara på stranden

Forskning: Din bästa vän förbättrar din hälsa

9 tips om träning vid depression eller utmattning

Annons