Få koll på din fertilitet och menscykel – med nya Apple watch 8

07 dec, 2022 
Nya funktionen på apple watch 8, cykelkoll, menscykelkoll
Kraschdetektering vid bilolycka, EKG, sömntracking, temperatur och mycket mer. Nya Apple watch 8 har en hel radda användbara funktioner vi har användning av – för att inte tala om nya cykelkollen som gör att du som kvinna får stenkoll på din menscykel och därmed fertilitet. Så här funkar det!
Annons
5 saker typiska för 00-taletBrand logo
5 saker typiska för 00-talet

Oavsett om du vill undvika en graviditet eller planerar för ett nytillskott är det aldrig fel att få koll på sin fertilitet. En trend de senaste åren är att många vill skippa de traditionella preventivmedlen och istället satsa på ett naturligt sådant, där du får koll på din kropp utan piller, stavar, spiraler, plåster och liknande.

Naturligt sätt att få koll på menscykeln

Numera finns det ett flertal appar som hjälper dig få koll på din naturliga cykel, för att du ska veta när i månaden du är som mest – och minst – fertil.

För att få en bättre överblick över din menscykel krävs ofta mer än att bara knappa in mensdagar i en app. Att mäta temperaturen är ett sätt att få en säkrare prognos för månaden, men det är inte alltid supersmidigt att mäta med termometer.

Annons

Cykelkoll fokuserar på kvinnohälsa

I och med släppet av nya Apple watch, den åttonde i ordningen, kom även en ny, smart feature med fokus på just kvinnohälsa. Cykelkoll heter funktionen och den är precis som den låter, för dig som vill få bättre koll på din cykel – på ett smidigt sätt. Glöm externa termometrar och extra appar (vi är väl knappast ensamma om att ha alldeles för många appar att ha koll på redan som det är?).

Läser din temperatur medan du sover

Så hur funkar det? Med hjälp av avancerad temperaturavkänning mäter klockan din basala kroppstemperatur direkt från handleden medan du sover. På så vis kan den upptäcka temperaturförändringar, som ju alltid sker i och med hormonförändringarna när du ska ha ägglossning. Klockan kan därav lära sig uppskatta när det är dags, perfekt om du planerar att försöka bli gravid, eller om du vill undvika det på ett naturligt sätt.

Följ din menscykel apple watch 8

När du aktiverat cykelkollen kan du få förutsägelser om kommande mens, uppskattningar om fertilitet och notiser om du får cykelavvikelser. Till exempel om mensen är oregelbunden, är av annan längd än vanligt, kommer mer sällan eller om du har mellanblödningar. Du kan också gå tillbaka historiskt och kolla tidigare menscykler.

Cykelkoll, Apple watch 8

Självklart är allt krypterat och bara du har tillgång till din data.

Så aktiverar du cykelkoll på Apple watch 8:

1. Gå in i appen Hälsa.

Annons

2. Aktivera cykelkoll (och följ de olika stegen).

Tänk på att det krävs minst två trackade cykler för att kunna få något att utgå från.

Foto: Imaxtree

Annons