Anja Forsnor: 10 sätt att slippa stressa ihjäl dig i december

13 dec, 2017 
AvAnja Forsnor
December är inte bara frid och fröjd med julmys och firande, många upplever stress över att hinna med alla måsten. Mitt bästa tips är att dra ner på julklapparna eller att skippa dem helt vilket känns så rätt i tiden – att minska konsumtionen. Sänk också kraven på att allt ska vara perfekt och kom ihåg att julen är en tid att umgås med nära och kära, äta gott och bara ha det mysigt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Såhär stressar du ner inför jul:

1. Planera dina inköp

Skriv en lista med det du ska köpa innan du ger dig ut på stan, ingenting är väl så stressigt som att försöka vara kreativ och komma på något när man står i butiken.

2. Klicka hem klapparna online

Du slipper stressa och svettas bland alla andra julklappsjägare på stan, kan enkelt jämföra priset och slipper bära och kånka på allt. Hur smart?

3. Tacka inte ja till allting

Glöggmingel, julmiddagar, adventsmys och fester. December är en fullspäckad månad och även om allting låter kul så är risken att bli socialt utbränd innan ens Kalle Anka börjat. Välj med omsorg och tacka nej till det du inte måste gå på.

4. Kör julklappsleken

Istället för att köpa julklappar till hela tjocka släkten, föreslå ett år där ni kör julklappsleken och alla kan bidra med en julklapp under granen istället. Passar alla plånböcker och alla får något litet med sig hem.

Annons

5. Håll kvar vid dina rutiner

Fortsätt träna, yoga, springa och ägna dig åt det som får dig att må bra. Det är så lätt att prioritera bort sig själv och träningen är ofta det första som ryker när dagarna känns stressiga, och tvärtom är det extra viktigt just då.

6. Kör knytkalas

Låt alla bidra till julbordet och kör knytkalas. Skön avlastning och mindre press för den som har julen hos sig och kanske hittar man någon ny favoriträtt?

7. Hitta dina kläder i tid

Spana efter din nyårsklänning redan nu så slipper du trängas med alla i mellandagarna. Ett tips är att bytlåna nyårsblåsan med en kompis, ofta har man ju garderoben full av festkläder som man aldrig använder.

8. Bryt traditioner och måsten

Utmana den klassiska julmaten och våga testa något nytt. Julbordet måste inte innehålla samma sak varje år, och dessutom kanske hälften inte ens äter det som serveras? Det viktigaste är väl ändå att man får tid tillsammans och umgås, inte exakt vad man äter.

Annons

9. Skänk julklappspengarna

Hoppa över hela julklappshetsen i år och skänk pengarna till en organisation istället. De flesta organisationer har många bra initiativ inför jul så alla kan hitta något man brinner lite extra för att stödja.

10. Digital detox

Ta en paus från alla andras perfekta julfirande på Instagram och unna dig en digital detox, kanske den viktigaste presenten i jul. Njut av en film, drick lite glögg och damma av det där gamla brädspelet.

Läs också:

Anja Forsnor: ”När började vi se sömn som ett slöseri med tid?”

Anja Forsnor: ”Borde vi inte fråga oss själva varför vi ens äter kött över huvudtaget?”

Foto IBL

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons