3 sakerna som unga personer blir mest stressade av

11 mar, 2018 
AvMikaela Alex
Detta gör unga mest stressade.
Ny undersökning visar att 70 procent av alla unga har haft en livskris i kombination med stress innan sin 30:e födelsedag. Här är de tre faktorer som stressar unga allra mest.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det är LinkedIn som ligger bakom en ny undersökning om tidiga livskriser. Bland annat visar undersökningen att 70 procent av yrkesverksamma svenskar i åldrarna 25-33 år har haft en kris innan de fyllt 30 år, och 34 procent befinner sig ännu i den.

Det unga känner mest ångest över ar att hitta ett jobb man brinner for, att jamfora sig sjalv med mer framgangsrika vanner och att skaffa barn. Detta stammer overens med den kanda bilden av millenial-generationen som varderingsstyrd och driven av att uppfylla drommar – liksom hur sociala medier har skapat en verklighet där vi standigt jamfor oss med andra.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

– Vi ar mer sammanlankade an nagonsin vilket har massor av fordelar, men det gor ocksa gor att vi dagligen jamfor oss med varandra. Vi studerar och bor hemma langre och egen forsorjning drojer. Tyvarr leder detta till att manga upplever karriarstress och livskris redan i 25-arsaldern, sager Oscar Rydman, Relationship Manager pa LinkedIn i ett pressmeddelande.

Annons

I samband med och på grund av detta släpper LinkedIn en ny funktion för mentorskap, Career Advice, som ska hjälpa unga till minskad karriärstress.

Snabb fakta från undersökningen:

  • På frågan om man tror att man har upplevt vad psykologer kallar en ”quarter life crisis” (känslan av att man inte är nöjd med vad man befinner sig i livet och att tiden rinner ut) i 20-årsåldern eller 30-årsåldern svarade 70,2 procent ja.
  • Genomsnittsåldern då man upplevt en ”quarter-life crisis” är 25,64 år.
  • Av de tillfrågade är det 34,4 procent som fortfarande befinner sig i denna kris.
  • 68,3 procent av de tillfrågade upplever att de har känt press att lyckas i relationer, karriär och ekonomi innan de fyllt 30 år.

Följande skapar mest oro bland de tillfrågade svenskarna:

1) Att hitta ett jobb som man drivs av (54,7 procent).

2) Att jämföra sig själv med mer framgångsrika vänner (40,7 procent).

3) Press att skaffa barn (38,2 procent).

63,3 procent upplever att de har känt sig osäkra på vad de ska göra näst i sin karriär eller i livet.

Om undersökningen: 1,007 svenska yrkesverksamma i åldrarna 25-33 år intervjuades för undersökningen.

Foto: IBL

Läs mer:

Här är drömmarna som tyder på stress – och så hanterar du dem

Mia Skäringers starka ord om utbrändheten – och ångesten

8 sätt att bli mer närvarande och minska stressen i vardagen

Annons