Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

En dag bruden sent ska glömma – 14 tips till den perfekta möhippan

Ska din bästa vän gifta sig och det faller på din lott att ordna möhippa? Inga problem! Vi hjälper dig att anordna en succéhippa hon sent kommer att glömma.
13 september, 2017

Innan vi ger dig tips på hur du lyckas med möhippan bör du komma ihåg den viktigaste punkten av dem alla. Idag handlar det om bruden.

Ett vanligt misstag när man planerar brudens möhippa är att försöka göra så många som möjligt i sällskapet nöjda. Idag är inte en dag då ni som kompisgäng ska samlas och göra saker ni alla gillar utan en dag då ni firar bruden. Ha det som en röd tråd genom allt beslutsfattande så kommer dagen bli hur bra som helst.

Läs också: 33 festlokaler i Stockholm – dit du får ta med egen dryck

Tips på fem roliga aktiviteter – perfekta för en möhippa i Stockholm

Ska ni ha möhippa i Stockholm? Det finns massor av roliga saker att göra som garanterat blir ett minne för livet. Flera av aktiviteterna går även att göra på andra platser i Sverige.

Bastuflotte i Stockholm

Finns det något charmigare än att glida runt på en bastuflotte medan ni firar brudens sista kväll med gänget? Kanske inte. I Stockholms skärgård kan ni boka en privat bastuflotte som tar er runt bland öarna. Självklart kan ni beställa till eller ta med er bubblande dryck och goda tilltugg.
Läs mer om bastuflotten och boka här >> (reklamlänk från Adtraction)

bastuflotte stockholm billig

Bastuflotte i Stockholms skärgård kan du boka här (reklamlänk från Adtraction).

Boka privat bastu i Stockholm

Vill ni inte glida runt i skärgården går det lika bra att boka en privat, lyxig bastu där ni kan njuta av att umgås i flera timmar. Bastun ligger på Lidingö med direkt anslutning till havet så att ni kan ta ett svalkande dopp emellanåt. Självklart går det bra att beställa till dryck och mat.
Läs mer och boka här >> (reklamlänk från Venuu.se)

Champagneprovning i Stockholm

Vad passar bättre än att testa champagne inför brudens stora dag? I Stockholm, och på flera andra orter i landet, kan du få en privat champagneprovning när ni lär er allt om den ädla dryckens konst, testar ihop med olika tilltugg och får smaka allt från billiga varianter till riktigt exklusiva sorter. Bland annat finns det champagneprovning i Gamla stan där ni får ett mysigt källarvalv för er själva tillsammans med en utbildad sommelier. Slutligen får ni göra ett blindtest och se vem som kan utse den dyraste champagnen!
Läs mer och boka privat champagneprovning här >> (reklamlänk från Adtraction)

Låt bruden köra sportbil

Gillar hon fart och fläkt? Låt bruden få köra världens snabbaste sportbil på bana. Maxfarten är 325 km/h – ett minne för livet. Aktiviteten går även att boka i Helsingborg, Jönköping, Malmö och Göteborg.
Läs mer och boka bil här >> (reklamlänk från Adtraction)

Cocktailkurs i Stockholm

Ladda upp inför bröllopet genom att bli bartender för en dag. Lär dig vilken drink som passar din personlighet, lär dig grunderna i att vara bartender och provsmaka drinkar under kursens gång. Perfekt aktivitet till möhippan!
Läs mer och boka cocktailprovning här >> (reklamlänk från Adtraction)

Cocktailkurs (reklamlänk från Adtraction) är en perfekt aktivitet på möhippan.

Tips: så här lyckas du med den perfekta möhippan

1. Välj ett datum

Bestäm ett datum så tidigt som möjligt så att alla kan vara med. Ska ni ha en heldag eller vara borta en helg? Om ni väljer ett datum nära bröllopet är det kanske inte så smart att vara borta en hel helg eftersom brudparet ofta har mycket att fixa när det börjar närma sig.

2. Ha en budget

Hur mycket är varje person beredd att spendera på möhippan? Fråga alla vad de tycker känns rimligt och utgå från den summan när ni planerar möhippan. (Tänk på att ni även delar på brudens kostnad!) Kom ihåg att en del kanske har tre, fyra möhippor att betala för under det här året medan en annan är beredd att betala flera tusenlappar för just denna. Rak och ärlig kommunikation är det bästa när det gäller pengar.

Läs också: 6 bra cocktailtips till en möhippa

3. Bestäm vilka som ska vara med

En möhippa kan bli lika bra oavsett om ni är tre eller trettio personer. Det viktigaste är att brudens närmaste vänner och dem hon är bekväm med är närvarande. Och strunta i att ”ska” endast kan vara tjejer på en möhippa. Om bruden har tre killar som hon är bästa vän med är de lika välkomna som de andra. Kolla gärna med brudens partner om det finns kompisar som bör närvara men som du kanske inte har lika bra koll på.

4. Kommunicera med brudgummen (eller brudens brud)

Det vore ju väldigt tråkigt om ni har planerat en heldag för er väninna och så får ni reda på att hon och hennes fästman (eller fästmö) ska resa iväg just den helgen. Ta kontakt med brudens partner i god tid och se till att hen hjälper er att hålla bruden ledig den dagen. Är ni osäkra på om bruden skulle uppskatta en viss aktivitet? Fråga hennes partner som troligtvis känner henne bäst av alla.

5. Använd er av sociala medier

Särskilt om bruden i fråga ofta är aktiv på Instagram, Facebook, Twitter med flera. Ni skulle till exempel kunna retas lite innan det är dags genom att tagga in bruden i bilder som ger en ledtråd på vad som komma skall. Glöm inte att skapa en hashtag där alla bilder och filmer ryms så har ni allt samlat på ett och samma ställe.

Läs också: Här är låtarna som svenskarna helst spelar på möhippan

6. Glöm inte att fota!

Låt gärna en eller två i gänget vara ansvariga för att fota och/eller filma delar av möhippan. Det är lätt hänt att ni har så trevligt att det glöms bort att dokumenteras, något ni och framförallt bruden kommer ångra efteråt. Har ni redan från början bestämt 1-2 personer som tar bilder behöver ni inte oroa er för detta. Glöm bara inte bort att även låta dessa personer vara med på bild och film också!

7. Kidnappning eller förberedelse?

Om du vet med dig att bruden inte gärna springer runt på stan utan att få göra sig i ordning först är det inte en bra idé att kidnappa henne tidigt på morgonen när hon fortfarande ligger i sängen. Då är det smartare att tillsammans med hennes partner bestämma när ni ska komma och det är upp till partnern att se till att hon är klar innan dess. (Givetvis utan att berätta vad som ska hända!)

8. Rör på er

Gillar bruden att boxas, yoga, spela fotboll eller träna orientering? Ta reda på vad bruden tycker om och bygg en aktivitet kring det. Förutom att det är ett intresse hon har är det ett smart sätt för gruppen att lära känna varandra.

Läs också: Är du stressad inför bröllopet? Här är 9 tecken på att du har blivit en bridezilla

9. Samarbeta med svensexans gäng och förbered något inför bröllopet

Arrangera en frågesport om hennes blivande man/fru. Extra kul blir det om ni har förberett frågorna ihop med de som ansvarar för svensexan och ser till att samma aktivitet sker på båda festerna. På bröllopet kan ni sedan hålla ett tal där ni förklarar att ni har intervjuat bröllopsparet och fått reda på hur lika de faktiskt är. Se till att byta ut vissa svar till andra frågor, som till exempel att ”Hur ser den perfekta söndagskvällen ut?” byts ut mot frågan ”Hur ser den perfekta dejten ut?” och svaret ”Netflix, hämtpizza och raggsockor i soffan” brukar då ofta följas av skratt av bröllopsgästerna.

10. Planera in mattider – och glöm inte vattnet

När man planerar en heldag låter man ofta aktiviteterna avlösa varandra tätt på och man kan glömma bort att äta. Det är särskilt viktigt med mat om ni kidnappade bruden tidigt på morgonen på tom mage. Se även till att ni har med er vattenflaskor, vatten är minst lika viktigt att få i sig.

11. Uppvakta bruden

Fundera på vad ni kan göra för att verkligen visa hur mycket kärlek ni hyser för er vän. Att bruden får känna sig speciell och älskad är en stor del av möhippan. Kanske kan var och en av er skriva en liten kärleksfull text till henne? Eller varför inte låta var och en spela upp en låt som bruden sedan får gissa vem det är som har valt och varför? Kan bli riktigt kul om ni någon gång har dansat till ”Hey Macarena” på en bardisk en tidig morgon i Australien. Givetvis ska bruden berätta om minnet till låten inför alla!

12. Åk ut till någons landställe

Istället för att planera en utgång senare på kvällen kan ni planera att åka ut till någons landställe för en sleep over. Antingen blir det fullt kalas där ute eller så har ni en mysig kväll där ni dricker vin och pratar om härliga minnen, kärlek och drömmar. Betydligt mindre stressigt än att ha koll på att alla ska komma in på krogen om några timmar.

Läs också: 14 saker du (troligtvis) inte visste om filmen Bridesmaids – nu älskar vi den ännu mer!

13. Dölj tröttheten

Börjar du bli trött eller uttråkad? Det är bara att dölja den känslan. Idag är det brudens dag och om hon fortfarande dansar eller njuter av dagen är det bara att hålla i. Ingen brud vill stå ensam på dansgolvet medan hennes bästa vänner har gått och lagt sig.

14. Klaga inte

Kanske har ni varit oense om en aktivitet som snart ska ske eller så har det uppstått viss irritation inom gruppen. Om så är fallet gör ni bäst i att hålla det för er själva. Bruden ska uppfatta er grupp som sammansvetsad och tro att ni alla har kul. Ingen brud vill få känslan att hon eller hennes möhippa är till besvär.