ELLE-galan flyttas fram – så blir galan 2022

ELLE-galan år 2020 konfetti

Äntligen! ELLE-galan är tillbaka. I år med en stor nyhet: Galan blir tv-sänd. Här är allt du behöver veta inför årets modehändelse.
28 oktober, 2021
1:07

Efter reklamen: ELLE modeplåtning Backstage

(1:07)

Vi har väntat. Och hoppats. Och längtat. Nu är det klart att ELLE-galan kommer tillbaka. Den 29 april 2022 är det dags för den glittrande galans återkomst – med både spännande nyheter och kära återseenden. Strålkastarljuset under årets gala riktas mot modebranschens framtidshopp och talanger.

– Äntligen möts vi igen på ELLE-galan, för att hylla modebranschens mest inspirerande kreatörer. ELLE-galan sätter fokus på mode med makt att uttrycka sin identitet och skapa samhällsförändring och det är vi på ELLE stolta över, säger Cia Jansson, chefredaktör på ELLE.

ELLE-galans återkomst efter ett års uppehåll var tänkt att ske 14 januari 2022 men mot bakgrund av det förändrade coronaläget i Sverige just nu väljer ELLE att flytta galan till den 29 april 2022.

Så blir ELLE-galan 2022

ELLE-galan 2022 blir den tjugofjärde i ordningen och kommer traditionsenligt att hållas på Grand hotel i Stockholm. Kvällen börjar bland minglet och fotoblixtarna på röda mattan, följt av gala med prisutdelning för att sedan avslutas med den glittrande efterfesten.

Självklart återvänder Kakan Hermansson som konferencier för att leda oss genom galakvällen.

ELLE-galan 2022 sänds på tv

Nytt för år 2022 är att galan kommer tv-sändas live, både på Sjuan och på TV4-play. Du som tittare kommer kunna ta del av alla looks på röda mattan, intervjuer och självklart den storslagna galan inifrån Vinterträdgården på Grand hotel.

Som vanligt bjuds det på ännu mer ELLE-galan på ELLE.se och i alla våra sociala kanaler löpande fram till galan och under den maxade kvällen. Se till att följa oss och bli ELLE member för att inte missa några uppdateringar.