ELLE-galan 2022 – här är allt du behöver veta

ELLE-galan år 2020 konfetti

Äntligen! ELLE-galan är tillbaka. I år med en stor nyhet: Galan blir tv-sänd. Här är allt du behöver veta inför årets modehändelse.
28 oktober, 2021
ELLE modeplåtning Backstage
1:07

Efter reklamen: ELLE modeplåtning Backstage

(1:07)

Slå på ljud

Vi har väntat. Och hoppats. Och längtat. Äntligen är ELLE-galan tillbaka. Den 29 april är det dags för den glittrande galans återkomst – med spännande nyheter och kära återseenden. Strålkastarljuset under årets gala riktas mot modebranschens framtidshopp och talanger.

– Äntligen möts vi igen på ELLE-galan, för att hylla modebranschens mest inspirerande kreatörer. ELLE-galan sätter fokus på mode med makt att uttrycka sin identitet och skapa samhällsförändring och det är vi på ELLE stolta över, säger Cia Jansson, chefredaktör på ELLE.

Så blir ELLE-galan 2022

ELLE-galan hålls traditionellt sett i januari. Men på grund av pandemin blir det en aprilgala i år. Galan 2022 blir den tjugofjärde i ordningen och kommer, som vanligt, att hållas på Grand hotel i Stockholm.

Kvällen börjar bland minglet och fotoblixtarna på röda mattan, följt av gala med prisutdelning för att sedan avslutas med den glittrande efterfesten.

Självklart återvänder Kakan Hermansson som konferencier för att leda oss genom galakvällen.

Så ser du ELLE-galan på tv

Nytt för i år är att ELLE-galan kommer tv-sändas live, både på Sjuan och på TV4-play. Du som tittare kommer kunna ta del av alla looks på röda mattan, intervjuer och självklart den storslagna galan inifrån Vinterträdgården på Grand hotel.

Så följer du ELLE-galan på sociala medier

Som vanligt bjuds det på ännu mer ELLE-galan på ELLE.se och i alla våra sociala kanaler både innan, under och efter galan. Följ oss på:

Tiktok @ellesverige

Instagram @ellesverige

Facebook @ellesverige

Se även till att bli ELLE member för att inte missa några uppdateringar.