ELLE-galan 2023: Vinnare av Årets beauty är Johanna Nomiey

årets beauty 2023

Hon är inte bara en otrolig makeupartist utan också medgrundare av plastfria beautymärket Submission Beauty. Möt vinnaren av Årets beauty: Johanna Nomiey.
21 april, 2023
ELLE-galan 2023: Se profilernas förfest innan galan
2:02

Efter reklamen: ELLE-galan 2023: Se profilernas förfest innan galan

(2:02)

Slå på ljud

Priset för Årets beauty på ELLE-galan 2023 gick till Johanna Nomiey. Här berättar hon mer om prisets betydelse och sin egenlook på ELLE-galan!

Johanna Nomiey vann Årets beauty på ELLE-galan 2023

Stort grattis! Berätta om känslan när du fick veta att du vunnit!

– Tusen tack! Jag stod på set när Elina ringde och blev chockad, och framför allt otroligt stolt och glad såklart.

Alla vinnare på ELLE-galan 2023

Vad betyder det här priset för dig?

– Det betyder massor! Det är ju en otroligt fin känsla att få bekräftelse för det man skapar och brinner för. Jag och resten av Submission Beautys team är också otroligt stolta för att ELLE väljer att uppmärksamma och lyfta ett än så länge litet företag med visionen att förändra beauty-industrin. Det är det finaste kvittot vi kan få för att visa att vi är på rätt väg.

Hur skulle du beskriva din makeup-stil?

– Crap into credible, and dull into delicious.

Var hämtar du inspiration?

– I det o-perfekta och oväntat vackra. Till exempel mögel i närbild eller en bläckfisk som sover.

Hur sminkar du dig själv helst, till vardags och till fest?

– Jag kör till 80 procent på samma look både till vardags och till fest och den består av en matt röd-orange läpp, glossiga ögonlock toppat med tre snabba lager mascara och lystrig hud. De sista 20 procenten adderar jag plastfritt glitter och givetvis hör galor till den kategorin!

Här delar prinsparet ut pris på ELLE-galan 2023

Berätta om din egen look på ELLE-galan!

– Den är skapad tillsammans med Emelie Janrell och Christopher Insulander. Leopard är det nya, gamla och forever svarta och Emelies design kan få vem som helst att känna sig som sitt absolut sexigaste jag. Christopher har jag på speed dial gällande det mesta och med sin osvikliga träffsäkerhet har han igen hjälpt mig att hitta, låna och skapa accessoarer och detaljer utan att köpa något nytt. Precis så som jag vill ha det!

Vad har du för drömmar och planer för framtiden?

– Jag vill testa vingarna även utanför Sverige, fortsätta vara hungrig på att lära mig nya saker och utvecklas som kreatör. Tillsammans med Submission Beauty vill jag förändra industrin och visa att det går att producera hållbar skönhet med minimal miljöpåverkan. Mitt mål är att göra skillnad och inspirera människor till att ändra sina konsumtionsvanor och drömmen är att alla större bolag och tillverkare vaknar upp och tar efter, mot en gemensam hållbar framtid.

ELLE-galan 2023: Vinnare av Årets designer är Hodakova
Behind the scenes ELLE-galan 2023
0:26

Efter reklamen: Behind the scenes ELLE-galan 2023

(0:26)

Slå på ljud