Därför kan tequila hjälpa dig att gå ner i vikt

01 feb, 2018 
AvHanna Carlsson
Tequila kan sänka blodsockret.
Att sprit är bättre än öl och vin ur kalorisynpunkt är ingen nyhet, men enligt en amerikansk studie kan tequila även hjälpa dig att gå ner i vikt. Här är anledningen.
Annons

Även om det är allmänt känt att alkohol innehåller många tomma kalorier finns det nu forskning som visar ett samband mellan tequila och viktnedgång.

Agavins sänker blodsockret

Enligt American Chemical Society har man hittat ett socker i plantan som gör att tequila kan hjälpa dig sänka ditt blodsocker. Sockret som finns naturligt i plantan man gör tequila av kallas agavins och är inte nedbrytningsbart, vilket gör att det inte höjer ditt blodsocker.

Magen känns full vilket gör att du äter mindre

Under studien såg forskarna att de möss som gick på en standarddiet men fick vatten tillsatt med agavins i slutändan åt mindre och hade längre blodsockernivåer än de som inte hade fått agavins. Dessutom producerade mössen som fick agavins ett hormon som gör att magen känns full längre samt producerar insulin. Detta har lett forskare till att tro att agavins kan hjälpa personer med diabetes 2 eller de som kämpar med viktnedgång.

Annons

Vi säger inte att du borde börja byta ut ditt vattenintag mot margaritas men en runda tequila nästa AW kanske inte är helt fel trots allt.

Blanda en klassisk Margarita eller Pink Señorita.
Blanda en klassisk Margarita eller Pink Señorita.

Källa: Delish

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons