Jill Johnson lanserar vinet Nashville Stories

Jill Johnson lanserar vinet Nashville Stories.

Den folkkära sångerskan och programledaren Jill Johnson släppte för några år sedan sin första kokbok. Nu tar hon nästa steg och lanserar ett eget rödvin.
26 april, 2019

I vår släpper Jill Johnson sitt första vin, Nashville Stories, i Systembolagets beställningssortiment. Vinet hämtar inspiration från hennes många resor till USA.

– Jag har alltid älskat matlagning och är väldigt intresserad av mat och dryck, och hur dessa två går att kombinera tillsammans. Det är det ju inte heller någon hemlighet att USA ligger mig varmt om hjärtat. Nashville Stories kändes därför som ett naturligt nästa steg efter att jag släppte min första kokbok Country Cooking med Jill i Nashville, säger Jill Johnson.

Smak och doft

Vinet kommer från Kalifornien och är en harmonisk blandning av druvorna Petite Sirah, Tannat, Teroldego och Zinfandel, vilket ger ett rikt rött vin med mycket karaktär. Med sin bäriga doft och fruktiga smak av björnbär, plommon, och integrerade toner av fat passar det både perfekt till maten och som sällskapsvin.

Passande maträtter

Vinet passar perfekt med grillade rätter som högrevsburgare och lammracks med ugnsrostad sötpotatis. Eller varför inte tillsammans med bönchips och smakrika hårdostar.

Nashville Stories (nr 72113-01) lanseras den 27 april och kostar 109 kr. Alkoholhalten ligger på 14,5 %.

Läs också: 7 recept för en lyckad grillfest

Jill Johnsons vin Nashville Stories (nr 72113-01) kostar 109 kr.

Jill Johnsons vin Nashville Stories (nr 72113-01) kostar 109 kr.