Stockholms Bränneri lanserar Gin & Tonic-glögg

Stockholms Bränneri lanserar Gin & Tonic-glögg.

Varför välja mellan glögg och GT? Stockholms Bränneri kombinerar det bästa av två världar när de nu lanserar en Gin & Tonic-glögg.
09 november, 2017

Uppdaterat! Här hittar du information om Gin & Tonic-glöggen 2018 >>

Det går faktiskt att tala om någon form av svenskt gin-under med många nya sorter som lanserats och prisats som världens bästa i internationella tävlingar under det senaste året. Ett märke som håller sin produktion i liten skala är Stockholms Bränneri som ligger på Folkungagatan i huvudstaden.

Du hittar både deras Dry Gin och Oak Gin med smak av långpeppar och apelsin på Systembolaget och nu, lagom till jul, lanserar man sin tredje sort: Gin och Tonic Glögg.

Recept: 4 juldrinkar med en touch av tonic

Det första släppet kommer bestå av 500 flaskor och släpps den 15 november. Efterfrågan väntas vara stor så om du vill säkra ett exemplar kan du gå in på Stockholms Bränneris hemsida och skriva upp dig på en lista för chans att få tag i en flaska. Listan öppnar 10 november.

Det är en tolvprocentig glögg baserad på deras egna Dry Gin och Swedish Tonics tonickoncentrat och kommer i en flaska om 50 cl och kostar 150 kronor. Glöggen rekommenderas att serveras varm, gärna med en kvist rosmasin och lingon.

Recept: 3 trendiga twister av Gin & Tonic

Gin & Tonic-glöggen kostar 150 kronor för 50 cl.

Gin & Tonic-glöggen kostar 150 kronor för 50 cl.